Példaképeink a képviselők

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Advertisements

♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers! CLICK TO ADVANCE SLIDES Egy fiatal nő várakozott egy nagy repülőtér várójában gépe indulására.
Idézetek Hamvas Bélától ( 1897 – 1968 )
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Ami a Tiéd.
Jó szórakozást kívánok mindenkinek;
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
HULLADÉKOK A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMEN
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
Zöld Híd Hulladékgazdálkodási
MINDEN AMI ENERGIA. Nagyon sok mindennapi dologban használhatnánk a fizika törvényeit energiagazdálkodásra. Általában viszont az emberek lusták használni.
A szemét útja, ártalmatlanítása, illetve újrahasznosítása
Ria Slides Ebben a bevásárlóközpontban a hölgyek különböző „Férfi – Típusok” közül választhatnak...
Interjú Istennel. Azt álmodtam, interjút készítek Istennel.
( Képváltás kattintásra )
Itt csak és kizárólag profi, sokat edzett és gyakorolt mozdulatok jelennek, meg melyeket kíváló harcosaink mutatnak be. Ezeket a mozdulatokat csak sok-sok.
A számítógép veszélyei és káros hatásai
12.4 A választási rendszer. A helyi önkormányzatok feladatai, szervezetei és működésük. Középszint A választójog: az általános, egyenlő, közvetlen és titkos.
Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok.
Ilyenek vagyunk mi A NAGYPELESEKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA II. OSZÁLYA.
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
A körlevél készítésének menete
A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁK
Államszervezet és közigazgatás
Az életedet TE írod.
„A legjobb és legolcsóbb hulladék az, amelyet meg sem termelünk!”
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek.
A hulladék körforgása - hasznosítás
MELLÉRENDELŐ ÖSSZETETT MONDATOK
Az áprilisi törvények és a Batthyány-kormány működése
Magyarország büszkesége !. Az Országgyűlés név nélkül nyilatkozó tisztségviselője a Hírszerzőnek azt mondta: volt már példa arra, hogy rászóltak a teremben.
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
\ A modern és fenséges Airbus 380, az Atlanti óceán fölött repült, New-York felé.
E-hulladék Bokszos csapat. Használhatatlan elektronikus berendezés a háztartási hulladékban? Az elektronikus berendezések veszélyes anyagokat tartalmaznak.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
Szelektív hulladékgyűjtés
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az Isten országában Annyi-annyi hely van, Mind befér, kit fed a vér. Én is bent vagyok már Krisztus vére árán, Elkísér utamon a fény. Az Isten országában.
Változások a közoktatásban és szakképzésben Setényi János 2011 Naszály-Galga TISZK, Vác.
Mikor olyan összetört a szíved,
AZ ÉLET NAPOS OLDALA.
A választási eljárásról szóló évi XXXVI. törvény EP választásra vonatkozó különös részi szabályai Előadó: Dr. Molnár Krisztián főjegyző, TVI vezető.
Interjú Istennel. Azt álmodtam, interjút készítek Istennel.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program
Mi így gyűjtjük a szemetet
Szelektív hulladékgyűjtés
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
A történet egy gimnazista lányról szól, akinek nem olyan átlagosak a napjai, mint a korabeli lányoké. Daiana nem a Földön született, hanem egy másik világban.
Fogalom Kérdezz! Felelek.
Énekel: Zdenka Lorencová
Tudta-e Ön … ?. - Tudta-e Ön, –hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
Bölcsességek, aforizmák
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
Hatékony házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési kampány indul Bátaszéken és környékén lévő 10 településen! Akommunális hulladékgyűjtő edény mellé kell.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Megnyitó: Róta Ernő titkár Gépipart Támogató Egyesület
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. Magyarország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodással és köztisztasággal foglalkozó vállalata, amely mintegy két millió.
Hogyan áll ma a szelektív hulladékgyűjtés? Veszprém példáján keresztül.
Egy tévedés anatómiája Összeállította: Balthazár Zsolt
AZ ÉLET NAPOS OLDALA.
A háztartási hulladékok csökkentése Újrahasználat és újrahasznosítás Összeállította: az Ökológai Stúdió Alapítvány, Győr A projektet támogatta:
Előadás másolata:

Példaképeink a képviselők Kattintással vált Created By Perzeusz

Szotyolahéj, használt rágógumi, üres üveg, műanyag pohár, banánhéj, papírszemét, almacsutka, csokipapír, narancshéj, gumióvszer - mindez nem egy lelátó a focimeccs végén, hanem a parlamenti ülésterem szavazás után. Az ülések után a szemetet eltakarító terembiztosi szolgálat alkalmanként 10-20 zsák (!) szemetet ganajoz össze képviselőink után.

Azt egyébként nem tiltja a házszabály, hogy a képviselők egyenek és igyanak az ülésteremben, mint ahogy azt sem, hogy maguk alá dobálják a szemetet. Ezért az ülésvezető ha látja is, mi történik a padsorban, nem tehet semmit.

Az Országgyűlés egyik név nélkül nyilatkozó tisztségviselője a Hírszerzőnek azt mondta: volt már rá példa, hogy rászóltak az ülésteremben evő képviselőre, de "neki állt feljebb", úgyhogy ennyiben maradt a dolog, mert ez azért "mégsem óvoda", hanem a "magyar parlament". Ami azonban nem mindig látszik.

A szolgálatban lévő nyolc terembiztos háromnegyed óra alatt 16 zsák ( A szolgálatban lévő nyolc terembiztos háromnegyed óra alatt 16 zsák (!) szemetet szedett össze. Amikor nincsenek szavazások, "csak" öt-tíz zsák telik meg. A padsorokban a gyakran összetépett papírszemét mellett rengeteg üres üveget, papírpoharat, üdítős dobozt, péksüteményes zacskót, narancs- és banánhéjat, csoki- és szaloncukor-papírt, valamint almacsutkát hagytak maguk alatt a képviselők. Tapasztalatunk szerint a frakciótagok szemétlerakóként használják azokat a helyeket, ahol nem ül senki, vagy ahol nincs is pad.

A terembiztosi szolgálat munkatársainak elmondása szerint volt már ennél rosszabb napjuk is, például amikor a padra ragasztott rágógumikat (!) vakarták le, vagy amikor kézzel szedegették össze a szotyolahéjat (!!), és előfordult, hogy 20 zsák szemetet, valamint egy egyébként nem használt gumióvszert gyűjtöttek be.

"Itt felnőtt emberek vannak, 386 felnőtt magyar polgár" – mondta megkeresésünkre karját széttárva Szili Katalin. Az Országgyűlés elnöke munkatársunktól szerzett tudomást arról, hogy "háztartási hulladék" is marad bőven az ülésteremben. Szerinte a terembiztosok láthatatlan és szorgalmas munkáját dicséri, hogy 16 év után most derült csak ki, mit hagynak maguk után a képviselők.

VÉGE …de csak itt! www.perzeusz.hu Created By Perzeusz