Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba."— Előadás másolata:

1 Készítette: Ötvös Zsolt 13DK

2 Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba. Még aznap a céghez mentünk ahol 6 hetes gyakorlatot töltöttem a Hajo Borchers Pflanzennél. Előzőleg hallottam a cégről hogy nagyon kemény cég és nagyon pontosan kell dolgozni.

3 Hétfőn lementünk és bemutattak a kollégáknak és átvehettük a felszerelést a munkához. Kaptunk eső köpenyt,oltó kést,metsző ollót. Nagyon felszerelt cég ez, semmiben sem volt hiány.

4 A gépek remekül karban tartottak voltak így ez a traktor is több mint 100 éve tesz szolgálatot a cégnél. Számos járművet kipróbálhattam és elsajátíthattam a technikáját.

5 A munka nagyon kemény volt. Gyorsan és pontosan kellet dolgozni. Ami kifejezetten tetszett nekem az hogy minden nap más munka várt ránk és más feladattal néztünk szembe.

6 A képen a bambusz telepítést látható. Ez a munka volt szerintem a legkeményebb mindközül. Gyorsan és pontosan kellet a kézi fúróval az előre felszántott talajba kb.30cm lyukat fúrni. Itt elsajátíthattam a bambusz ültetés legegyszerűbb módját.

7 Nem gondoltam volna hogy ennyire nehéz lesz a munka. Nagyon kimerítő volt mind fizikailag mind mentálisan.

8 De amikor elismerték a munkámat és megdicsértek. Az mindennél jobban esett. Ha valaki meg szeretné tudni a kemény munka fogalmát itt megteheti. 

9 Mindig hallottam hogy : „A kemény munka megtérül! „ és ezt most tapasztaltam is. A 4.héten kaptam egy golf kocsit és azzal járhattam a cégen belül, így nem kellett bicikliznem többet. Ráadásul elhívtak egy céges vacsorára is aminek nagyon örültem.

10 Ebben az őszi időszakban a fő munka folyamat a növények téliesítése volt és az új növények cserepezése. Ez mellet sokszor mentünk virágkötéshez fenyő ágat vágni, bambuszt ültetni sőt még egy új fólia ház felépítésében rész vehettem.

11 Személyes véleményem hogy ezt minden tanulónak át kellene élni. Megtanított keményen, pontosan és kitartóan dolgozni szakadó esőben, mínusz fokokban és szélviharban. A munkatársak kedvessége és biztatása mindig új erőt adott a munkához.

12 Mikor elindultam nagyon kicsit beszeltem németül. Szinte csak pár szót értettem. De mire a haza indulás napjához értem már Andreas viccein nevettem és arról beszélgettünk mikor jövök vissza. Már megtapasztaltam milyen az élet és hogyan kell életben maradni egy teljesen új világba egyedül. Úgy érzem bárhová is sodorjon az utam mindenhol helyt tudok állni ha kitartóan és alázatosan dolgozok.

13 A legnagyobb öröm hogy teljesítettem saját célom: a céghez vissza várnak miután befejeztem a szakmát és azt hiszem élni is szeretnék a lehetőséggel. Németország egy csodálatos hely csodálatos emberekkel, a kedvesség az udvariasság és a segítőkészség itt még mindig él. Nehéz volt végigcsinálni de megérte. Itt mindazt megtanulhattam a szakmámról amit esetleg az iskolában nem tudtam. És mindazt megtanulhattam az életről amit itthon már lehetetlen. Köszönöm a lehetőséget!


Letölteni ppt "Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba."

Hasonló előadás


Google Hirdetések