Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok."— Előadás másolata:

1 Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok

2 szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom. A kurzusra többféle képzési programot teljesítő hallgatók jelentkezhetnek. kurzus => kurzuskód A kurzuskód mindig kurzushoz, tantárgyelemhez és képzési program(ok)hoz kötött. A hallgató képzési programjához kötött kurzuskódot lát, amikor „kurzusfelvételi” vagy „vizsgajelentkezési” időszakban a féléves munkáját tervezi. vizsgalap => vizsgalap és teljesítéslap A teljesítéslapra automatikusan felkerülnek mindazok a hallgatók, akik a laphoz csatolt kurzuskódokat felvették. évközi eredmények => időszaktól függő és időszaktól független A karok megadhatják, hogy mely időszakban lehet vizsgát meghirdetni és eredményt bejegyezni. Vizsgameghirdetési időszakon kívül csak időszaktól független megjelöléssel ellátott vizsgákat lehet létrehozni. (Időszaktól független vizsgához csak időszaktól független teljesítéstípusú kurzusokat lehet rendelni.) A Szegedi Tudományegyetemen csak időszaktól függő teljesítéstípusok lesznek. A kar által meghatározott időszakon kívül teljesítéseket a tanulmányi osztály jegyezhet be. Terminológia

3 Teljesítés időpontja => Az eredményrögzítéskor meg lehet adni az eredményszerzés dátumát, ami hallgatónként is eltérhet. Jegyadó rögzítése => Vizsgalap és teljesítés lap esetében is a laphoz rendelt oktatók közül meg lehet jelölni, hogy az eredményt adó oktató(ka)t. Újdonságok Időpont nélküli vizsga => Vizsgalap és teljesítéslap esetében is üresen lehet hagyni az időpont mezőt. Vizsga állapota => Új, még nem látszik – így jön létre, bármi módosítható, a hallgató nem látja Még nincs megnyitva jelentkezésre – a hallgató látja, jelentkezni nem lehet Csak feliratkozás lehetséges – a hallgató látja, csak feliratkozni tud Fel és leíratkozás lehetséges – a hallgató fel-, le- és átiratkozhat Csak leiratkozás lehetséges – a hallgató már csak leiratkozhat Lezárva – vizsgajelentkezés befejeződött Stornó – a vizsga törölve Lejárt – WEB-en nem jelenik meg, semmi nem módosítható Minimális létszám => Ha a jelentkezők száma ezt nem éri el, akkor a vizsgaidőpont automatikusan törlődik. Terem és Foglalás nélküli terem => A vizsgához meg lehet adni termet kézzel, és az egyetem teremnyilvántartásából választva.

4 Újdonságok A ciklus, melyben éppen dolgozom. A csillaggal megjelölt a központilag beállított vizsgameghirdetési ciklus. Hallgató vagyokOktató vagyok Tanszéki adminisztrátor vagyok Helyérzékeny súgó Csak lezárt kurzusra tudunk vizsgát meghirdetni!

5 Időszakok

6

7

8

9

10

11

12 A központilag megadott automatikus megnyitás és lezárás adatoktól való eltéréshez külön jog szükséges! Többszörös időpontmegadás esetén az egyes vizsgaalkalmak minden adata meg fog egyezni!

13 Időszakok

14

15

16

17 A még el nem mentett, de már beírt teljesítések ilyenkor elvesznek! Teljesítéslapokra a jegyek beírása teljesen azonos módon történik, új hallgató azonban nem vihető fel, hiszen a kurzus (kurzuskód) minden hallgatója fent van.

18

19

20

21

22 Egy mintaegységből kezdeményezett vizsgára rákerülnek mindazok a kurzuskódok, amelyek a mintából származó kurzusokhoz tartoznak (az adott ciklusban).

23

24

25

26 Egyetlen hallgató egyetlen kurzuskódjára szerzett teljesítésének beírására alkalmas.


Letölteni ppt "Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések