Bízd Újra Életed Krisztusra!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Isten kinyilvánította szeretetét
Advertisements

A Szentcsalád nyomában
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
ApCsel
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Giricz László.
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Ábrahám legnagyobb próbatétele
Vegyetek erőt! Folk Iván.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
„Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük,
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Várj ember szíve készen,
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Az egymástól tanulás jelentősége a magyar református iskolarendszerben  „Az apostolok így szóltak az Úrhoz: Növeld a hitünket!” Lk 17,5. Miskolc, Lévay.
A betlehemi csillag nyomában
JÉZUS ÉS A HÁZASSÁGTÖRŐ ASSZONY
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
A FESTŐ szerint minden szellemiekben fogan meg először, s csak ezután jelenik meg látható világunkban, így a FESTMÉNYen is. E szellemi eredetről mesél.
BB Biblia-kör.
A szolgáló identitás. A szolgáló identitás I. Kor. 3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok I.Kor.3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje,
2010. december 25.. Zsolt 72,9 Hajtsanak térdet előtte a pusztalakók, nyalják a port ellenségei! 10 Tarsísnak és a szigeteknek királyai hozzanak.
Barnett Newman: ( ) Ábrahám olaj, vászon 1949
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Szól-e még Isten az emberekhez?
Az első csoda: Kánai Menyegző
Szent Anna.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Református istentisztelet 2014 december 25 csütörtök,
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
S ZENT CSALÁD A ÉV M áté M áté 2, Miután ők elvonultak, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában és így szólt:
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Jézus hű Megváltó.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
Találkozás Jézus Krisztussal
Urunk megkeresztelkedése

Református istentisztelet
Értékeld az elmúlt évet:
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Bízd Újra Életed Krisztusra! Református istentisztelet 2015 január 1 újév első napja, csütörtök BUÉK Boldog Új Évet Kivánunk! Bízd Újra Életed Krisztusra!

Máté 2: 1 – 12 Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe, 2és ezt kérdezték: „Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.” 3Amikor ezt Heródes király meghallotta, nyugtalanság fogta el, és vele együtt az egész Jeruzsálemet.

4Összehívatta a nép valamennyi főpapját és írástudóját, és megkérdezte tőlük, hol kell megszületnie a Krisztusnak. 5Azok ezt mondták neki: „A júdeai Betlehemben, mert így írta meg a próféta: 6Te pedig Betlehem, Júda földje, semmiképpen sem vagy a legjelentéktelenebb Júda fejedelmi városai között, mert fejedelem származik belőled, aki legeltetni fogja népemet, Izráelt.”

7Ekkor Heródes titokban hívatta a bölcseket, pontosan megkérdezte tőlük a csillag feltűnésének idejét, 8majd elküldte őket Betlehembe, és ezt mondta: „Menjetek el, szerezzetek pontos értesüléseket a gyermekről; mihelyt pedig megtaláljátok, adjátok tudtomra, hogy én is elmenjek, és imádjam őt!”

9Miután meghallgatták a királyt, elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak feltűnésekor, előttük ment, amíg meg nem érkeztek, és akkor megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt. 10Amikor meglátták a csillagot, igen nagy volt az örömük. 11Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát. 12Mivel azonban kijelentést kaptak álomban, hogy ne menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza hazájukba.

13Miután eltávoztak, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, és maradj ott, amíg nem szólok neked, mert Heródes halálra fogja kerestetni a gyermeket.” 14Ő pedig felkelt, vette a gyermeket és anyját még éjnek idején, és elment Egyiptomba. 15Ott volt Heródes haláláig, hogy beteljesedjék az, amit az Úr mondott a próféta által: „Egyiptomból hívtam el fiamat.”

16Amikor Heródes látta, hogy a bölcsek túljártak az eszén, nagy haragra lobbant, elküldte embereit, és megöletett Betlehemben és annak egész környékén minden kétesztendős és ennél fiatalabb fiúgyermeket, annak az időpontnak megfelelően, amelyet pontosan megtudott a bölcsektől. 17Ekkor teljesedett be az, amit Jeremiás prófétált: 18„Hang hallatszott Rámában, nagy sírás és jajgatás. Ráhel siratta gyermekeit, és nem akart megvigasztalódni, hogy már nincsenek.”

19Amikor Heródes meghalt, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában Egyiptomban, 20és ezt mondta: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, és menj Izráel földjére, mert meghaltak azok, akik a gyermek életére törtek.” 21Ő pedig felkelt, vette a gyermeket és anyját, és Izráel földjére ment.

22Amikor azonban meghallotta, hogy Júdeában Arkhelaosz uralkodik atyja, Heródes után, félt oda visszatérni. Miután pedig kijelentést kapott álmában, Galilea területére vonult vissza; 23és amikor odaért, abban a városban telepedett le, amelyet Názáretnek neveztek, hogy beteljesedjék, amit a próféták mondottak: názáretinek fogják őt nevezni. Máté 2.

Mivel kijelentést kaptak (…) más úton tértek vissza hazájukba Mivel kijelentést kaptak (…) más úton tértek vissza hazájukba. Máté 2:12

Mi a kijelentés?

Mi a kijelentés? Isten akaratának kinyilatkoztatása, közlése.

Mi a kijelentés? Isten akaratának kinyilatkoztatása, közlése. Azok kapják, akik engedelmességre készek.

Mi a kijelentés? Isten akaratának kinyilatkoztatása, közlése. Azok kapják, akik engedelmességre készek. Az átvett kijelentés felelőssé tesz! Számot kell róla adni.

Mi a kijelentés? Isten akaratának kinyilatkoztatása, közlése. Azok kapják, akik engedelmességre készek. Az átvett kijelentés felelőssé tesz! Számot kell róla adni. Kijelentés + engedelmesség = Isten akaratának megvalósulása! Ez az áldás – áldott állapot! (Mária áldott volt az asszonyok között…)

Teljes kijelentés – részleges kijelentés

Teljes kijelentés – részleges kijelentés Menekülj Egyiptomba! az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, és maradj ott, amíg nem szólok neked.

Teljes kijelentés – részleges kijelentés Menekülj Egyiptomba! az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, és maradj ott, amíg nem szólok neked. És ott hova? Mit csináljak? Miből éljek?

Teljes kijelentés – részleges kijelentés Menekülj Egyiptomba! az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, és maradj ott, amíg nem szólok neked. És ott hova? Mit csináljak? Miből éljek? Menj Izráel földjére? íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában Egyiptomban, 20és ezt mondta: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, és menj Izráel földjére, mert meghaltak azok, akik a gyermek életére törtek.” 21Ő pedig felkelt, vette a gyermeket és anyját, és Izráel földjére ment.

Teljes kijelentés – részleges kijelentés Menekülj Egyiptomba! az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, és maradj ott, amíg nem szólok neked. És ott hova? Mit csináljak? Miből éljek? Menj Izráel földjére? íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában Egyiptomban, 20és ezt mondta: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, és menj Izráel földjére, mert meghaltak azok, akik a gyermek életére törtek.” 21Ő pedig felkelt, vette a gyermeket és anyját, és Izráel földjére ment. Isten nem kapcsoltatja ki az értelmünket! 22Amikor azonban meghallotta, hogy Júdeában Arkhelaosz uralkodik atyja, Heródes után, félt oda visszatérni. Miután pedig kijelentést kapott álmában, Galilea területére vonult vissza.

Teljes kijelentés – részleges kijelentés Menekülj Egyiptomba! az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, és maradj ott, amíg nem szólok neked. És ott hova? Mit csináljak? Miből éljek? Menj Izráel földjére? íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában Egyiptomban, 20és ezt mondta: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, és menj Izráel földjére, mert meghaltak azok, akik a gyermek életére törtek.” 21Ő pedig felkelt, vette a gyermeket és anyját, és Izráel földjére ment. Isten nem kapcsoltatja ki az értelmünket! 22Amikor azonban meghallotta, hogy Júdeában Arkhelaosz uralkodik atyja, Heródes után, félt oda visszatérni. Miután pedig kijelentést kapott álmában, Galilea területére vonult vissza.

Teljes kijelentés – részleges kijelentés Menekülj Egyiptomba! az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, és maradj ott, amíg nem szólok neked. És ott hova? Mit csináljak? Miből éljek? Menj Izráel földjére? íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában Egyiptomban, 20és ezt mondta: „Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, és menj Izráel földjére, mert meghaltak azok, akik a gyermek életére törtek.” 21Ő pedig felkelt, vette a gyermeket és anyját, és Izráel földjére ment. Isten nem kapcsoltatja ki az értelmünket! 22Amikor azonban meghallotta, hogy Júdeában Arkhelaosz uralkodik atyja, Heródes után, félt oda visszatérni. Miután pedig kijelentést kapott álmában, Galilea területére vonult vissza.

Isten vezetése – akaratának megvalósulása

Isten vezetése – akaratának megvalósulása Kijelentés

Isten vezetése – akaratának megvalósulása Kijelentés Ige

Isten vezetése – akaratának megvalósulása Kijelentés Ige Cselekvés

Isten vezetése – akaratának megvalósulása Kijelentés Ige Cselekvés Iránymódosítás

Isten vezetése – akaratának megvalósulása Kijelentés Ige Cselekvés Iránymódosítás A hívő embernek is van iránya, irányultsága de mindenkor alárendeli a saját akaratát Isten akaratának!

Isten vezetése – akaratának megvalósulása Kijelentés Ige Cselekvés Iránymódosítás A hívő embernek is van iránya, irányultsága

Isten vezetése – akaratának megvalósulása Kijelentés Ige Cselekvés Iránymódosítás A hívő embernek is van iránya, irányultsága de mindenkor alárendeli a saját akaratát Isten akaratának!

Mivel kijelentést kaptak (…) más úton tértek vissza hazájukba Mivel kijelentést kaptak (…) más úton tértek vissza hazájukba. Máté 2:12

Mivel kijelentést kaptak (…) más úton tértek vissza hazájukba Mivel kijelentést kaptak (…) más úton tértek vissza hazájukba. Máté 2:12 Hányszor volt, hogy Isten kijelentése irányt módosított életedben?

Mivel kijelentést kaptak (…) más úton tértek vissza hazájukba Mivel kijelentést kaptak (…) más úton tértek vissza hazájukba. Máté 2:12 Hányszor volt, hogy Isten kijelentése irányt módosított életedben? Hányszor lesz 2015-ben?