dr. Kása Karolina osztályvezető

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Tapasztalatok - aktuális kérdések
Önkormányzati információs rendszer
26. § (1) A Hivatal a köznevelési intézmény és fenntartója ellenőrzésére jogosult szervek számára a KIR honlapján zárt rendszert biztosít annak érdekében,
Dokumentációs, nyilvántartási és információáramlási rendszer Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei.
TÁMOGATÓ SZOLGÁLATOK VII. ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁJA
MANORKA projekt Magyar – Norvég Kapcsolatok
Az Igénybevevői Nyilvántartás és a hatósági ellenőrzési tapasztalatok
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Helyi oktatásirányítás fejlesztése TÁMOP /
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
SZIME Konferencia, Győr, Központi Elektronikus Nyilvántartás a Szolgáltatást Igénybevevőkről (KENYSZI) Tapasztalatok - aktuális kérdések.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
Az ETT tagi jóváhagyási eljárás magyar sajátosságai és a tagállami jóváhagyó hatóságok gyakorlatai Előadó: Dr. Csonka Ernő Területi Közigazgatásért és.
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
Fogyasztóvédelmi tapasztalatok a tőkepiacon
HATÓSÁGI FOLYAMATOK A FIR INTÉZMÉNYTÖRZSÉBEN KÉPZÉSEK NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE EKOP-1.A.1-08/C
A transzferár ellenőrzés adóhatósági tapasztalatai
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
1 Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Dr. Tóth Róbert Jogi és Igazgatási Főosztály Szeptember 11.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
A referencia – intézmények működésének eljárásrendje Harkány, 2009.november 13.
Megkülönböztető betűjel
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
Tapasztalatok - aktuális kérdések
A környezetvédelmi termékdíj évi változásai Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Osztály.
Szociális regiszter publikus felület használata
Az igénybevevői nyilvántartás
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
A gondozási szükséglet- vizsgálatok változásai 2010.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. HÖSZ rendszer.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
CAMPUS HUNGARY PROJEKTADATOK TÁMOP B/1TÁMOP B/2 Forrás1, 3 Mrd Ft3, 6 Mrd Ft Felhasználási területOrszágos (KMR és konvergencia) Csak konvergencia.
„Központi Szociális Információs Fejlesztések”
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Megújuló működési nyilvántartás
Az Ország Közepe kistérség szociális ellátó rendszerének korszerűsítése a szolgáltatások és a humán erőforrások fejlesztésével, az intézményi együttműködések.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
Jogszabályok A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény (Nkt.) A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény (Szt.) 229/2012. (VIII. 28.)
A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei Dr. Szinay Attila Mezőkövesd, január 28.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
1 Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások, intézmények ágazati azonosítója, országos nyilvántartási rendszere Szociális regiszter publikus.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A könyvvizsgálók tevékenységének értékelése az MNB ellenőrzések során, együttműködés a könyvvizsgálókkal Vámosi Anikó főosztályvezető Módszertani igazgatóság.
JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Szociális regiszter publikus felület használata
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
A vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyeket érintően tervezett jogszabályi változások dr. Erb Szilvia főosztályvezető.
A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.
Előadás másolata:

A Szolgáltatói Nyilvántartás működésével, fejlesztésével összefüggő aktuális kérdések dr. Kása Karolina osztályvezető NRSZH, Nyilvántartási és Információs Rendszerek Felügyeleti Osztálya Budapest, 2014. december 16.

Megvalósult fejlesztések az elmúlt időszakban Témák Megvalósult fejlesztések az elmúlt időszakban Folyamatban lévő és tervezett fejlesztések Képzések Az adattisztítás tapasztalatai Kérdések és válaszok

Megvalósult fejlesztések – 2014. október –december I. Szolgáltatás űrlapok (leíró adatok) javítása Szolgáltatás módosításának lehetősége Több tanyagondnoki szolgáltatás rögzítésének lehetősége integrált intézmény esetében Átszignálás funkció Az Sznyr. 17. § (1) szerinti adatmódosítások kezelése: Elérhetőségi adatok módosítása funkció E-kérelem benyújtás dátumának megjelenítése Nyitva álló helyiségek űrlap módosítása Ellátási terület típusok bővítése (járás, településrész)

Megvalósult fejlesztések – 2014. október –december II. A Magyar Államkincstár munkatársai számára betekintő funkció került kialakításra, az alábbi funkciókkal lehetséges a keresés: Ügyletek megtekintése Bejegyzés riport Bejegyzések megtekintése Fenntartó áttekintése Tájékoztató anyagok, felhasználói leírás közzé tétele a nyitó oldalon

Folyamatban lévő fejlesztések Eltérő időbeli hatály egyszerű rögzítésének kialakítása, nem a végleges megoldás, de az eltérő időbeli hatály és a jogerőre emelkedés időpontjának eltérő rögzítése lehetséges lesz. (2014. december) Új funkciók a kérelem módosítására, visszavonására (2015. január) Kérelem módosítása, kérelme visszaléptetése TETI állapotig, új elem zárolásának lehetősége Kérelem előzetes vizsgálata – kérelem érdemi vizsgálat nélküli elutasítása és az áttétel kezelése E-kérelem lista fejlesztése, E-kérelem és ügylet összekapcsolása E-kérelem visszavonása, módosítása elektronikus úton

2015. I. negyedévében tervezett fejlesztések Eltérő időbeli hatály teljes körű megoldás - az összes meghatározott adatelem eltérő hatályba lépésének megvalósulása (2015. február) Iratgenerálás, fogalmi változások átvezetése a rendszeren Publikus felület kialakítása (a Szociális Ágazati Portállal összhangban)

Képzések 2014. novemberében 32 fő számára alapfokú képzés 2015. év elején valamennyi szociális és gyámhivatali ügyintéző képzése a kérelmekkel kapcsolatos új funkciókra (a tervezett időpontokat a Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság adatgyűjtésekor jeleztük)

A 2014. novemberi adattisztítás tapasztalatai 3095 módosító ügyletet folytattak le a szociális és gyámhivatalok munkatársai, A „beragadt” ügyek menetközben gondot okoztak, de a probléma már elhárult. Négy szociális és gyámhivatal kért és kapott helyszíni támogatást az NRSZH-tól. A jogerős bejegyzések napi listája a továbbiakban minden nap rendelkezésre áll, kérésre bármikor meg tudjuk küldeni a megyei adatokat. Nagyon köszönjük a munkatársak munkáját és együttműködését!

Adattisztítási megállapítások Elérhetőségi adatok pótlás, több, mint 1000 esetben. Állami támogatás, igénybe vételére vonatkozó adat rögzítése esetében 524 módosítás, 56 esetben hiányzik az erre vonatkozó adat, ezek zöme pályázati finanszírozású, ezért itt is kérjük az „igen”-t beállítani. Az ideiglenes időbeli hatályra történő módosítás a határozott idejű bejegyzésről – mintegy 560 esetben. (Megjegyzés: a rendszer hibája miatt volt szükség a korábbi megoldásra, 2014. május óta id. hatály bejegyezhető) TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Központi szociális információs fejlesztések

A 2014. novemberi adattisztítás számokban TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Központi szociális információs fejlesztések

Adattisztítási megállapítások TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Központi szociális információs fejlesztések

Kérdések és válaszok I. „Egyazon székhelyhez kötődően a Mükeng program be tudja-e a fogadni az összes azaz pl. három családi napközi létesítése estén a kérelmeket?” A Szolgáltatói Nyilvántartás informatikailag lehetőséget ad egy ügyletben több engedélyes bejegyzésére. Azonban az Sznyr. rendelkezéseinek értelmében a kérelmet engedélyesenként kell benyújtani. Az EMMI állásfoglalása alapján „egy kérelem – egy eljárás”, a kérelem tehát nem választható szét több kérelemre. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Központi szociális információs fejlesztések

Kérdések és válaszok II. A szolgáltatói nyilvántartásban több esetben előfordul, hogy az adott szolgáltatás duplikáltan szerepel a rendszerben, lesz-e arra lehetősége a Szociális és Gyámhivatalnak, hogy adattisztítás keretében ezeket a szolgáltatásokat törölni tudja? Az adattisztítás során kaptuk ezt a visszajelzést. 2014. januárjában volt egy olyan verziója a rendszernek, amely a szolgáltatás rögzítésekor nem ellenőrizte a duplikált rögzítést. Az adattisztítás befejezését követően MŰKENG és a KENYSZI fejlesztők bevonásával ismét megvizsgáljuk, kiszűrjük, és töröljük ezeket a duplikált szolgáltatásokat. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Központi szociális információs fejlesztések

Kérdések és válaszok III. A szolgáltatói nyilvántartásban (MÜKENG-rendszerben) mikor lehet az Sznyr. szabályai szerint határozathozatal nélkül bejegyezni adatokat (pl.: képviselő, elérhetőség változása) anélkül, hogy arra eljárást (ügyletet) kellene indítani és üres határozatot feltölteni? Az elérhetőségi adatok módosítása új funkció már élesítésre került, kifejezetten az Sznyr. 17 § (1) szerinti, alakszerű határozat meghozatalát nem igénylő adatmódosítások kezelésére. Várható-e a MÜKENG-rendszer fejlesztése a tekintetben, hogy a vezetői ellenőrzés során tapasztalt kisebb hiányosságok, pontatlanságok esetén csak a még módosítandó adatokat kelljen rögzíteni, és ne kerüljön sor a teljes módosítás újbóli felvitelére. Igen, a most folyamatban lévő fejlesztés, a „kérelem módosítása” funkció fog erre lehetőséget biztosítani. A funkció élesítésére 2014. januárjában kerül sor. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Központi szociális információs fejlesztések

Köszönöm a figyelmet! Köszönjük az együttműködést a rendszer használatában! mukeng@nrszh.hu

Boldog Karácsonyi Ünnepeket !