Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Megkülönböztető betűjel

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Megkülönböztető betűjel"— Előadás másolata:

1 Megkülönböztető betűjel
Történeti áttekintés

2 1895. OKTÓBER DECEMBER 31. Megkülönböztető betűjel állhat a családi név előtt és után is. B. Kovács Béla Kovács Gy. Tibor Nagy betű, mely után pont szerepel.

3 1953. január 1. – december 31. Megkülönböztető betűjel egyáltalán nem jegyezhető be az anyakönyvekbe. Kivonat kiállításakor a már régebben bejegyzett betűjeleket is figyelmen kívül kellett hagyni.

4 1983. január 1. – december 14. Annak a személynek jegyezhető be az anyakönyvi bejegyzésébe kérelemre, akinek már a korábbi bejegyzésében szerepelt (születési bejegyzése tartalmazta, most kérelmére bejegyezhető a házassági bejegyzésébe is, de a születési anyakönyv UB rovatában szerepelnie kell, hogy újra viselni kívánja). Az is kérheti bejegyezni a saját születési, majd többi bejegyzésébe is, akinek felmenője viselte. Ez nem névváltoztatás, a kijavítás szabályai szerint kell eljárni (illetékköteles eljárás). Betűjel csak a családi név előtt állhat.

5 2002. december 15. - Megkülönböztető betűjel a családi név előtt és után is állhat, ahogyan a felmenők viselték. A családi név részének minősül. Családi név: Kovács B. Utónév: Alexander A jogszabály módosításának oka: AB határozat.

6 Egyéb Névváltoztatási eljárásban is kérheti bárki. Cs. Kovács Nagy D.


Letölteni ppt "Megkülönböztető betűjel"

Hasonló előadás


Google Hirdetések