Internet, Elektronikus levelezés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

HÁLÓZATOK.
Elektronikus levelezés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Elektronikus levelezés [webmail]
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Az Internet adta lehetőségek
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Elektronikus levelezés
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
Körlevél készítése.
HÁLÓZATOK.
küldés.
NETIKETT.
HTML (HiperText Mark-Up Language)
A Tudásközpont levelezőrendszerének rövid bemutatása
Netiquett tudni illik, hogy mi illik
Elektronikus levelezés
Elektronikus levelezés
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Hálózatkezelés, Internet 9. óra Előadó: Jánosik Tamás.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Levelezési alapismeretek
Vírusok és kártékony programok
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
KÖRLEVÉL.
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Levelezés Készítette: Kós Réka.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Az ECDL-ről „Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Topológiák Hálózati eszközök
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Levelezési alapismeretek
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Lemezkarbantartás Lemezfeladatok.
Élet az Interneten.
A OneNote 2007.
A hálózati terminológia alapszintű megismerése, internetes ismeretek
SZOFTVEREK (programok)
e-Portfólió bemutatása hallgatók számára
SZOFTVEREK (programok)
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Az Office 2007 új fájlformátumai. DOCX, XLSX, PPTX, ACCDB: Új nyílt szabványú XML alapú fájlformátum (DOC nem nyílt szabványú) XPS: A dokumentum.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Ergonómia Számítógépes munkakörnyezet kialakítása, egészségmegőrzés.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Információ és kommunikáció Elektronikus levelezés.
Számítógépes bűnözés.
SZÖVEGSZERKESZTÉS I. 5. osztály.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Számítógépes ismeretek
Internet, Elektronikus levelezés
Szöveg beírásához kattintson ide Elektronikus levelezés BEADTA: SZABÓNÉ FALUHELYI RENÁTA
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Informatika Oktató: Katona Péter.
IT hálózat biztonság Összeállította: Huszár István
Előadás másolata:

Internet, Elektronikus levelezés

Elektronikus levelezés Az e-mail (elektronikus levél) számítógépes hálózatokon keresztül továbbított levél, üzenet. Tartalma lehet szöveg, kép, hang, mozgókép. Előnye: A számítógép előtt ülve, megírása kényelmes Gyors Olcsó Bármilyen elektronikus anyagot csatolhatunk hozzá (képet, mozgóképet, zenét, dokumentumot, stb.) Egyszerre több címzetthez is eljuttathatjuk Hátránya: Nem olyan személyes, mint a kézzel írt levél Kéretlen reklámlevelek (SPAM)

Postafiók létrehozása Pl.: kovacsbela@freemail.hu AZONOSÍTÓ:  ez lesz az e-mail címünk eleje, vagyis a felhasználónevünk. Erre a címre kapjuk leveleinket, ezért jó, ha az azonosító utal a nevünkre.  Az e-mail cím (azonosító) nem tartalmazhat nagy betűket, ékezetes betűket, szóközt és speciális karaktereket!  Jelszó: Legalább 8 karakter Kis-Nagy betűk Számok

Levelező programok, levélírás Minden levelezőprogram tudja: - levél fogadása (Beérkezett levelek) - levél küldése  - Levélírás - Válasz küldése - Továbbítás (továbbküldés) - fájlt csatolása (Csatol) - a kapott levélből a csatolt fájl elmentése - címtár használata  - levelek törlése Nem minden levelezőprogram tudja: - levélszemetek szűrése - vírusellenőrzés - szöveg formázása - állandó aláírás csatolása - levelek rendszerezése - a kijelölt levelek megadott helyre mentése (Mappák), vagy címkézése  - helyesírás ellenőrzése stb. A fejlécek általában tartalmazzák az alábbi négy mezőt: Feladó (From) – a feladó e-mail címe  Címzett (To) – annak az e-mail címe, aki kapja a levelet  Tárgy (Subject) – a levél rövid leírása Dátum (Date) – a helyi idő és dátum, amikor az üzenetet elküldték  Melléklet (Attachment) – A levélhez csatolt egy vagy több fájl nevet adhatjuk meg itt

Csatolás Az elektronikus levélhez csatolhatunk fájlokat, (képet, dokumentumokat, stb.) A fájl csatolása a legtöbb esetben egyszerű: a megfelelő menüponttal vagy a megfelelő nyomógombra való kattintással kell kiválasztani számítógépünkről azt a fájlt, amelyet küldeni szeretnénk. Csatoláskor figyelnünk kell arra, hogy túl nagy fájlt ne küldjünk levélben. A szolgáltatók korlátozzák a küldhető-fogadható levelek méretét.

Iwiw, Facebook, … Összehasonlítás, előnyök, hátrányok

Forrás: http://informatika.gtportal.eu A szövegek és képek egy részének forrása: http://en.wikipedia.org/

Ajánlás Ez a prezentáció a Jedlik Oktatási Stúdió „ Informatikai ismeretek a 9-10. évfolyam részére és az „Informatika szóbeli érettségi közép- és emelt szinten” című könyvéhez készült www.jos.hu