MIKÉNT LEHETNÉNK EGÉSZSÉGESEK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Feltehetek egy kérdést?
Advertisements

Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
A szabad akaratról I. V. Rész
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
Méltósággal segíteni, Jót s jól tenni
Húsvét az élet ünnepe.
és a legkevésbé teljes az
Szociális munka az onkológiában
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Albert Einstein idézetek.
A hatalom és felelősség kérdése a személyközpontú segítő kapcsolatban
Béres Egészség Hungarikum Program Egészségboldogság Kutatás Sajtótájékoztató március 11.
Hódi Sándor A TUDÁS HATÁRAI
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik
Mikor még semmi nem létezett..
PÉLDÁK, ÖTLETEK VITÁZÁSHOZ
Albert Einstein idézetek.
Szent Teréz rózsakertje
Az életedet TE írod.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Napra Valentin.
Életközép - krízis Tóth Sándor Pécs,
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
JÓ REGGELT !.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Fenomenológiai megközelítés
AZ ATEISTA FILOZÓFUS.
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
A TÉKOZLÓ FIÚ (Negyedik lecke) Felismerés III..
Antropológa IV. rész Az emberi ismeret. Az ismeret fontossága Van-e kapcsolat a külvilág és a gondolat közt? (Mátrix) Van-e lét, van-e igazság? - a lét.
REIKI Gyógyító kezek.
7.Az elméleti redukció 1.A mechanizmus-vitalizmus vita –Szélesebb értelemben: redukálható-e a biológia a fizikára és a kémiára, vagy beszélhetünk-e autonóm.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN IGÉJE ÉLETRE KEL. Mi is az a BIBLIODRÁMA? nincs definíció jellegű válasz „kísérleti spiritualitás” életre keltő, megelevenítő, játékban, testben.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.
VIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia Az egészség dimenziói a táplálkozásmarketingben május Zamárdi.
A sínekről. (Krónikus betegségek, allergiák, visszatérő betegségek.)
XVIII. sz. , skót felvilágosodás Empirista, szkeptikus
Személyiségünk szerepe - a lelki-, és energiaegyensúly megtartásában
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Filozófiatörténet előadások 1I.
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik a hanggal könnyebb bánni, mint a csönddel.
Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14.
Spinóza ( ) Descartes-nál megoldatlan kérdés: Hogyan lehet hatással egymásra a test és a lélek (nála ugyanis ez két különböző szubsztancia). Spinóza.
Hiteles Élet – Élménydús Élet
Testi – Lelki – Szellemi összefüggések
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Urunk, olyan jó, hogy a nevedben együtt lehetünk
Közoktatási vezető II. félév
Spinóza ( ) Descartes-nál megoldatlan kérdés: Hogyan lehet hatással egymásra a test és a lélek (nála ugyanis ez két különböző szubsztancia). Spinóza.
Hegel ( ) rendszerfilozófiája
A teremtő és gondviselő Atya
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD 1.
Előadás másolata:

MIKÉNT LEHETNÉNK EGÉSZSÉGESEK MIKÉNT LEHETNÉNK EGÉSZSÉGESEK? A megértés fontossága és a megelőzés lehetőségei ELŐADÁSSOROZAT – JÁSZBERÉNY Szenvedélybetegségek – 2012. Kopasz Árpád a természetes gyógyulás keresője, önkéntes segítője

Lehetséges vonulatok A Világ körülöttünk (mikro, mezo, makro nagyság) Az Élet, a Föld mint élő rendszer – az Ember Táplálkozás, víz Időtöltés (munkaidő, szabad idő) Együttlét, kapcsolatok, kommunikáció Befelé fordulás, elmélyülés Kifelé nyitottság, társadalmi szerepek = a Világ új felfogása integrál szemlélettel. (Wilber) Az eddigi ismeretek lehetséges ötvözése, a megértés és a változás érdekében. 2012 nagy lehetőségei!

Nagy, végső kérdések Mi a valóság? Mi a Világ? (kavantumfizika) Kik vagyunk, honnan jöttünk? (üzenetek, jelképek) Mi az egészség, mi a betegség? Mi a megelőzés? Lehetséges-e a megelőzés? Test – lélek – szellem: a „szent” háromság A mindent kifejező magyar nyelv – megértés tábláz. Ki vagyok én? Milyen vagyok én? Miért élek? Hogyan élek, hogyan éljek? Ki segít nekem? Ki kezében van a gyógyulásom? Miért pont én? Miért pont most? Miért pont így? BIO-LOGIKA – az élet és működésének megértése!

Lehetőségek a világ megismerésében, a gyógyulásban: MIT TEHETÜNK? Lehetőségek a világ megismerésében, a gyógyulásban: Fatalista megközelítés - Isten csapása – beletörődés A hitem meggyógyít engem – vallásos áhítat Szkeptikus vagyok – először is tessék bizonyítani Akadémikus orvoslás – ennyit tudnak, ők megoldják Alternatív gyógymódok – ők segítenek, de velem együtt Pótszerek, kütyük, termékek – korszerűek, hiszek benne Ezotéria (nem földi (erő)hatások alkalmazása) Különleges gyógymódok (pszí sebészet, prána gyógyítás) Bio-logikus okok megtalálása, személyre szabott segítés

Mi a valóság? A pillanatnyi látszat informáltságunk összessége Hogy válaszolunk a világ nagy kérdéseire? Családi héttér (neveltetés, indíttatás) Kultúrkör Vallás Születési adottságok Paradigmaváltás: a 3+1 dimenzió ma már kevés -9? A szimbólumok üzenete – az élet virága - TÓRUSZ Ma a csapatmunkára alkalmatlan individuumok miatt tartunk itt! Ébredés vagy pusztulás? 2012!

Milyen a mai kor szellemisége? Az (öröm-)élmények jelentősége növekszik. (Érzelmi megélés) Minden érték relativizálódik. (Tér, idő, hely) Az értékrendszerek széthullása folyamatosan jelen van. A biologisztikus-naturalisztikus szemléletmód uralkodik el a társadalom- és humántudományokban is. Törekvés a dominanciára és hatalomra az emberi kapcsolatokban Eddig ismeretlen méretű hatalomkoncentráció, és ennek igenlése Elidegenedés, ön-elidegendés, elembertelenedés (önsorsrontás, értelmetlen pusztítás)

Korunk neurotizáló hatásai az értelmetlenség érzése, unalom, céltalanság kérdések, melyeknek nem is pszichológiai, medicinális természete van, hanem filozófiai-erkölcsi jellegűek. emberek, akik életük értelmében kételkednek, kétségbeesnek azon, egyáltalán találnak-e életértelmet … -- egzisztenciális frusztáció neurózis

Miről szól a világ, az életünk? Valaki mutassa meg, hogy hogyan kezdjem el a jót! (Példák alapján tanulunk nyelvben, cselekedetben) http://www.youblisher.com/p/278748-Termeszetgyogyaszati-kis/

Magamról 33 év rendőri múlt után természetgyógyászat- kevés Az emberi tudás és a tapasztalat alapján érdekel a világ, a valóság - működik vagy nem! Egyszerűség, kevés ráfordítás – „kütyük” nélkül! Érzelem – Értelem együtt! Nem tartozom vallási közösséghez, ezoterikus irányzathoz, de tanulom ezeket is – ősmagyar tudás Paradigmaváltás: a kódolt magyar nyelv + „az” orvoslás (GNM) – beavatást jelent! Célom: összerakni magamban a világot és megosztani másokkal, hogy mire jutottam

Mi a Megértés Táblázata? Magyar szavakból összeállított táblázat, amely így a lelki rezdülések rendszerét mutatja Az „-alom” és „-elem” végű szavak adják a gerincét Mit, miért gondol és cselekszik? (Én és más) A lelkiállapot változásának megérzése és megértése Küldetése: - békét teremteni - iránytű az emberi lélekhez - a lelkiismeret hangja Szó szerint: ez egy lelki ismeret

A felsőbb zónák

Az alsóbb zónák

A belső megélések rendszere és a Megértés Táblázata www A belső megélések rendszere és a Megértés Táblázata www.belsomegelesekrendszere.hu Az ember megértése a nyelv útján (érzelem - értelem) A lélek atlasza (Miért olyan az ember, amilyen? Miért és mivel okoz másoknak örömet vagy fájdalmat? Mit kezdjünk mindezzel?) ÚT a belső szabadsághoz „Ez csak egy állapot, ez nem én vagyok!” a szavak elemzése segít a megértéshez jutni az emberi viselkedés megértése (szavak – állapotok) „A nézőpontod meghatározza az érzékelésedet!” A magyar nyelv szavai a nyelvben elrejtett kódok

A LÉLEK – AGY – SZERV EGYSÉGE A MEGÉRTÉS, A TUDATOSODÁS – emberi sajátosság A TERMÉSZETES BIOLÓGIAI ÚT – bevált, a legjobb A VÁLTOZÁSNAK BIOLÓGIAI ÉRTELME VAN – az emberiség túlélése és további fejlődése 1981 – új felismerés Új Germán Medicina Germán Gyógytudomány® (Germán új medicina®) Dr.med. mag.theol. Ryke Geerd Hamer www.ujmedicina.hu ; www.neue-medizin.de ; www.germangyogytudomany.hu/ Ellentétek a 2 csoport között – a tisztánlátás fontos!

MI IS VAN A GNM-BEN? Germán Új Medicina – dr. Ryke Geerd Hamer (1935) Az OK-ot kell tudni – az ok megoldásakor a test természetes megoldási fázisba kapcsol: meghal vagy meggyógyul (megerősödik) A „betegség” oka mindig biológiai konfliktus sokk, ami a lélekben jelentkezik, a többi következmény Nem az számít, hogy mi történt, hanem, hogy én hogy reagáltam rá – az asszociációm határozza meg a lefutó külön-program jellegét, ettől függően lehet testi sejtszaporulat, sejtfogyás, működés-kiesés. 28. éve ezt a felismerést szándékosan elhallgatják!

Mit ismert fel Hamer? Felismerte, hogy biológiai törvények szabályozzák az életet – az öt törvény ismerete = megértés; Ez biológia-tudomány, iskolában lenne a helye Megtanítja, hogy a testünk hogy működik Bizonyítja a lélek, az agy és a szerv összhangját Van-e annál fontosabb, hogy ismerjem meg a testem működését – az életem ebben töltöm!!! Ha megtalálom a konfliktusaim okát, a testem változással, gyógyulással reagál Kívülről senkit sem lehet meggyógyítani!!!

Mi lenne ha….? Élünk, folyamatosan kapunk konfliktus sokkokat: 80 %-ban magától meggyógyul 20 %-ban sürgősségi orvosi ellátás kell, ebből 15 %-ban élhet tovább – mert az orvos rásegít, 5 %-ban meghal – mert megoldhatatlan a konfliktus. Néha a pánik miatti következmény konfliktus a veszélyesebb! Nem félni, nem pánikolni!!! Néptudomány szintre kell emelni a megértést! Ismerjük meg Hamer dr. zseniális rendszerét! Orvosoknak készült, de bárki megértheti!!!

Az 5 biológiai törvény (1. tv.) A rák vastörvénye: minden „betegség” egy lelki konfliktusélmény-sokkal indul el és Értelmes Biológiai Különprogramként fut (a program lefutását az agy vezérli!) A konfliktus-sokk pillanatában meghatározódik az agyi és a szervi elváltozás helye – aminek megélem, az annak megfelelő agyterület lép izgalomba (élettan!) A különprogram (ÉBK) a lélek-agy-szerv szintjén végig szinkronban zajlik

Az 5 biológiai törvény (2. tv.) Az ÉBK kétszakaszúságának törvénye Ha a konfliktus megoldódik, az ÉBK mindig 2 szakaszú (Nem mindig oldódik meg, ha egyszakaszú marad – kimerüléshez és halálhoz vezethet!) A „megbetegedés” lefutása

Az 5 biológiai törvény (3. tv.) A „megbetegedés” fejlődéstörténeti szempontú biológiai értelmezése - egyedfejlődéstől függő A „betegség” csiralemezekhez kötődött rendszere (belső-, középső- (idősebb-fiatalabb), külső csiralemez!) Az ősagyhoz (agytörzs) tartozó szervekben a KA szakban tumor (sejtszaporulat) keletkezik, MU szakban leépül A nagyagyhoz tartozó szerveknél a KA szakban funkciókiesés, fekélyesedés (sejtelhalás), MU szakban helyreáll, felépül

Konfliktus típusok Belső csiralemez (entoderma) ősagy irányítású – „falat konfliktus” (én eszem meg, vagy ő esz meg?) Középső csiralemez (mezoderma) Ősibb - kisagy irányítású – „támadás konfliktus” (integritás) Újabb - nagyagy-fehérállomány irányítású – „önértékelés konfliktus” Külső csiralemez (ektoderma) – nagyagy-kéreg ir. Hámsejt fekélyesedés – „birtokzónás konfliktus” vagy „elválasztási konfliktus” Funkciócsökkenés (nincs sejtváltozás!) – utána helyreáll

Az 5 biológiai törvény (4. tv.) A mikrobák egyedfejlődéstől függő rendszere Legősibb mikrobák – agytörzs – belső csiralemez Régebbi-középkori – kisagy – középső csiralemez Fiatalabb-középkori – nagyagy velő – középső csir.lem. Legfiatalabb mikrobák – agykéreg - külső csiralemez

Az 5 biológiai törvény (5. tv.) A megértés törvénye (KVINTESSZENCIA) Minden un. „betegség” a természet egy fejlődéstörténeti szempontból érthető (megérthető) „Értelmes Biológiai Külön-programjának” része A biológiai indíték minden ÉBK-ban fellelhető Csak a tények számítanak – semmi feltételezés! A terápiához legfontosabb az egészséges emberi gondolkodás A tünetek eltüntetése még nem jelent gyógyulást!!!

Na! És akkor mit tegyek? Csak semmi pánik! Az egyedüllét kerülése – önálló konfliktus-sokk! Egyénre szabott módszerek, technikák megkeresése! Több féle rásegítés az öngyógyításra, minél magasabb szinteken (dimenziókban) Szabaddá tenni a „pályákat”, hogy áramolni tudjon – mi is áramlik?

ÖSSZEGZÉS - MIÉRT KELL TANULNI? Ha mindezeket megtanulod, nem a sorsod, hanem a szemléleted fog változni, és ezáltal változhat az életed is! A legfontosabb a személyes megtapasztalás!!! A döntést Te hozod, az akaratod szabad! Választhatod a jót, a szebb, élhetőbb jövőt! (30 éve csak álmodunk.) Én azonban elfogadlak, szeretlek akkor is, ha másként döntesz! A Te sorsod, a Te egészséged, a Te életed! Ha kéred és tudok, segítek – szívesen és szeretettel! kopaszarpad@gmail.com +36/20-326-7197 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!