Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hiteles Élet – Élménydús Élet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hiteles Élet – Élménydús Élet"— Előadás másolata:

1 Hiteles Élet – Élménydús Élet

2 Firtos alatt Énlakán a Gondviselés téli álmát alussza

3 Munkatársaim a projektben

4 Életöröm, bivaly módra

5 A látvány, a turisták öröme is !

6 Magas életminőség a Székelyföldön
„Nem csak népesség megtartó képesség, hanem képesség megtartó népesség.” (Kemény Bertalan) Tiszta, élettel teli természeti környezet. Beágyazottság, vadak, sokszínűség. Jó minőségű helyi eredetű élelem. Magas hozzáadott értékű, helyi erőforrásokkal és a kultúrával összhangban lévő gazdaság. Kreatív élet lehetősége. Biztonság: magas minőségű egészség- szolgáltatások, egészséges élet, közbiztonság. Magas minőségű oktatás, kommunikáció. Nemzetközi integráció.

7 MIT JELENT A POSZTMODERN ÉLET?
Faragó László: A jövőalkotás társadalomtechnikája, Dialóg Campus 2005, , o. Párhuzamos világok együttléte, egymás számára értékes externáliák megteremtése. Posztmodern értékek a fejlesztés erőforrásai. Az esztétikai szempontok együtt tudnak élni az alacsony teljesítményű gazdálkodással (Low -Tech). Nem a GDP, hanem a sajátos életminőség a fejlődés mértéke. Alternatív élettér, szabadság. Egyéni élménytörténetek helyszíne, különleges emberek önmagukat találják ki. Nyitottság, nemzetközi integráció, hálózatépítés, kölcsönös függőség.

8 KÖVETKEZTETÉS-1. Lehetséges a premodern – posztmodern átállás, együttlét. Nem szükségszerű a korai modernizációt végigjárni. Az értékek újraértékelésének folyamata zajlik. A vidéki élet saját belső erőforrásaival képes újszerű túlélési stratégiákat kidolgozni a globalizáció és EU integráció kihívásaira. Tudásinfúzió a tradicionális termékekbe. A nyitottság és kooperációs készség alapvető feltétele a vidéki életnek. A vidék globálizációja is zajlik. A média és az Internet sajátos szerepe az értéktudatosításban („látvány civilizáció”). A vidék képes megtanulni a kései modern kor technikáit (idegen nyelvek, projektek, közigazgatás)… Amennyiben érdekelt és mindezt hasznosnak tartja az élet számára.

9 KÖVETKEZTETÉS-2. Nem lehetséges és nem is szükséges a helyi közösségek életforma paradigmaváltása. Maradjon mindenki abban az életformájában, amelyik a léte biztonságérzetét nyújtja! A közösségek kultúrája biztosítja az életforma paradigmák fennmaradását. Az egymás mellett élő ÉP nyitott közösségek meglétét és egymással való kommunikációját követeli meg. A nyitott helyi közösségek közt szabad egyéni „átjárás”. Ebben is tudnak segíteni az ITC eszközök!?

10 Ne az élmény legyen az Életed! Legyen az Életed, Élmény!
VISZONTLÁTÁSRA ÉNLAKÁN!


Letölteni ppt "Hiteles Élet – Élménydús Élet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések