Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális."— Előadás másolata:

1 ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális bűnözés ellen Nemzetközi ajánlás 2002

2 Nemzeti stratégia 2003 Társadalmi összefogás-közös cselekvés állami szervek önkormányzati szervek civil szervezetek lakosság társadalom önvédelmi képességének növelése közösség biztonságának növelése életminőség javulása

3 EGYÜTTGONDOLKODÁS az intelligens lokális társadalom, városunk térségének biztonsága érdekében : EGYÜTTGONDOLKODÁS az intelligens lokális társadalom, városunk térségének biztonsága érdekében : Környezetünk biztonságát gondolkodásunk és viselkedésünk paradigmaváltásával, tudatos példamutató magatartás gyakorlásával helyezhetjük optimális pályára. Ezért a lokális tudásalapú társadalmunkban megnőtt az összefogás igénye a bűnmegelőzés érdekében, újszerű kapcsolatokra törekedtek a független civil közösségek tagjai. A z együttműködés első lépcsői, A z együttműködés első lépcsői, a polgárok sorozatos kezdeményezésére párbeszédfórumokat tartottak városunkban a helyi rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével. a polgárok sorozatos kezdeményezésére párbeszédfórumokat tartottak városunkban a helyi rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével.

4 Együttműködés született a pályázatok és a bűnmegelőzés terén végzendő közös feladatokról. Létrehozói: a Jutas Lakótelepi Polgárőrség, a Lokálpatrióták a városért Egyesület a Veszprémi Rendőrkapitányság. Célja: az összetartó és szolidáris helyi, valamint kistérségi közösségek megerősítése, partneri kapcsolatok bővítése a bűnmegelőzésben.

5 A közös munka területei A közös munka területei  Az együtt élő társadalmi csoportok és a különböző szektorok közötti párbeszéd, és kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés erősítése.  Konkrét célközösséget érintő közös biztonsági és bűnmegelőzési feladatok kitűzése, tájékoztatás, közös kommunikáció a megelőzésben.  Szakmai bemutatók, közlekedési és közbiztonsági akciók, találkozók szervezése.  Közös munkával hozzájárulás a 2010 évi szegénység és társadalmi kirekesztés elleni Európai Év célkiűzéseihez.  Közös pályázati és cselekvési tervek, fejlesztési projektek elkészítése, azok megvalósításának támogatása, eredményeinek közzététele és fenntarthatóságának biztosítása.  Kitüntetett, sikeres civil személyek és rendőrök bemutatása.

6 Széleskörű együttműködés paradigmái Széleskörű együttműködés paradigmái Az együttműködő közösségek, azok a szervezetek (polgárőrség, civil szervezet) és civil közösségek (családok, baráti körök, klubok), akiknek együttműködésével megújulhat a város közbiztonsága, tiszteletben tartva a szubszidiaritás elvét, a hazai és uniós jogi kereteket. Az együttműködő közösségek, azok a szervezetek (polgárőrség, civil szervezet) és civil közösségek (családok, baráti körök, klubok), akiknek együttműködésével megújulhat a város közbiztonsága, tiszteletben tartva a szubszidiaritás elvét, a hazai és uniós jogi kereteket.

7 Közbiztonsági szempontból a JÖVŐ az önszerveződő közösségek szolgálatkészségéről, a szolgáltató rendőrség együttműködéséről szól Európában. Biztosak vagyunk abban, hogy bármilyen segítséget, amit adni fogunk hatványozottan kapjuk vissza.

8 Köszönjük figyelmüket! Veszprém, 2009.október 3. Laczkovich Lucia r. szds bűnmegelőzési főelőadó Veszprémi Rendőrkapitányság Tel: 428-022/13-40 e-mail: laczkovichl@veszprem.police.hu Nagy Piroska Lokálpatrióták ügyvezető alelnök Tel.: 20/9690-389 e-mail: pir.nagy@invitel.hu


Letölteni ppt "ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális."

Hasonló előadás


Google Hirdetések