Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –"— Előadás másolata:

1 Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –
Esélyek Háza

2 Országos Esélyegyenlőségi Hálózat
Esélyegyenlőségi Kormányhivatal hozta létre az EH hálózatot. Ma már valóban országos hálózat, Pest megye kivételével, minden megyében megtalálható A Budapesti Esélyek Háza 2004. Február 29-én alakult. Köztársasági Esélyegyenlőségi Program mikor, miről szól nagyjából természetes szövetségesekkel, mint az önkormányzati szereplőkkel, munkaadói, munkavállalói szervezetekkel, egészségügyi, szociális területek szakmai irányítóival, rendőrséggel, civil szervezetekkel való együttműködés

3 Esélyek Háza kiemelt célcsoportjai:
Fogyatékossággal élők Gyermekek Idősek Nők Nemzeti, etnikai, és vallási kisebbségek

4 Esélyek Háza feladatai
helyi szinten a már működő, az esélyegyenlőség profiljába tartozó szervezetek, intézmények összefogása Képzések Együttműködések kialakítá-sa Szakmai konferen-cia Tanács-adás Pályázati tanácsadás Fórum Adomány-szervezés Hírlevél

5 Esélyegyenlőség megteremtése a társadalomban
Amiért küzdünk: Esélyegyenlőség megteremtése a társadalomban

6 A Budapesti Esélyek Háza feladatai
Szakmai együttműködés civil és nem civil szervezetekkel Koordinálás, támogatás Tanácsadó tevékenységek (jogi és szociális tanácsadás) Módszertani feladatok (kutatás) Információszolgáltatás

7 Rendszeres programjaink:
Szakmai konferenciák Fórumok Kiállítások Munkacsoportok Tréningek, képzések

8 Az „Egyenlő esélyek mindenki számára” európai év (2007) – az igazságos társadalom irányában

9 Célja: az EU és a tagállamok négy kiemelt célkitűzés mentén (jogok, képviselet, elismerés, tiszteletben tartás) közösségi és tagállami akciók segítségével hívják fel a figyelmet az esélyegyenlőség érvényesítésére, a sokféleség tiszteletére, valamint a hátrányos megkülönböztetés minden formája elleni fellépés szükségességére.

10 Az Európai Év célja, hogy az Unió polgárai még inkább tisztában legyenek az esélyegyenlőséghez és a hátrányos megkülönböztetés nélküli élethez kapcsolódó jogaikkal és kötelezettségeikkel is.

11 Teendők: Figyelemfelkeltő akciók, találkozók, információs és népszerűsítő kampányok szervezésére. Kutatások és tanulmányok készítése

12 A Budapesti Esélyek Háza programjai az Esély Év keretében:
Esélyekkel a kompetencia fejlesztésben - kompetencia pedagógián és kutatásokon alapuló képességet és készséget mérő diagnosztikus teszt és ráépülő fejlesztő eljárások, módszerek széles körű prezentálása pedagógusok számára. „Mesélek az esélyekért” - Nagycsoportos óvodások számára nemzetiségi, tradicionális kultúrát áthagyományozó mesék olvasása és feldolgozása az adott kultúra képviselőjével a toleranciára nevelés érdekében. - Az óvópedagógusok számára érzékenyítő tréning.

13 Partnerség fejlesztés az esélyek növelése érdekében (tréning)
Civil szervezetek és intézmények által nyújtott szolgáltatások bővítése megerősítése, a hatékonyság növelése a saját és klienseik esélyeinek növelése érdekében.

14 Kompetencia fejlesztéssel a képességekért
„Játszva fiatalodj” Budapest idős klubjainak és gondozóközpontjainak munkatársai és idősekkel foglalkozó civil szervezetek képviselői részére tréningsorozat szervezése időseknek szóló közösségi játékok témakörben. Az alkalmak során a csoportvezetés technikái mellett az időskort megnehezítő problémák (érzékszervek, memória állapotának gyengülése) prevencióját, korrigálását célzó tréningfeladatok is szerepelnek. Kompetencia fejlesztéssel a képességekért a DIFER teszt és a hozzá kapcsolódó képességet fejlesztő módszer széles körben való elterjesztése hozzájárul ahhoz, hogy az oktatási intézményekben folyó pedagógiai tevékenységet, így különösen az alapkészségek, képességek fejlődését rendszeresen mérhessék, és értékelhessék. Konferencia .

15 „Láthatatlan világ” - A Budavári Labirintus ad helyet a program megvalósításának, ahol megfelelő terepet tudunk kialakítani különböző célcsoportjaink számára, ahol minden résztvevő saját maga tapasztalhatja meg a láthatatlan világ akadályait. A résztvevők különböző játékos és kevésbé játékos formában ismerhetik meg a vakok mindennapjait.

16 Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda
Elérhetőségeink: Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda Cím: Bp. Wesselényi u. 17. I.emelet Tel: , Fax:

17 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –"

Hasonló előadás


Google Hirdetések