Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-"— Előadás másolata:

1 Modláné Görgényi Ildikó

2 Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet- és tájgazdálkodási a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás. Az ivóvízbázisok és a környezet védelme.

3 Vidékfejlesztés A tájak természeti értékek, erőforrások megőrzése A vidéki gazdaság létalapjainak biztosítása A vidéki foglalkoztatás növelése A vidéki közösségek megerősítése A vidéki népesség életminőségének javítása.

4 Vidékfejlesztés A térség adottságaihoz illeszkedő környezetbarát és versenyképes gazdasági tér kialakítása. A szellemi és kulturális örökség megóvása a helyi közösségek segítségével. A helyi szereplők együttműködésén alapuló fejlett és fenntartható gazdasági – társadalmi környezet kialakítása. A képzett és szolidáris helyi társadalom megteremtése az egész életen át tartó tanulás támogatása.

5 Vidékfejlesztés Egy vonzó és emberközpontú térség kialakítása, amelyet az innováció és az adottságokra épülő folyamatos fenntartható fejlődés jellemez.

6 Ki látja jól a vidék helyzetét Aki ott él Aki komplexen látja a környezetét Aki képes a változás spirálján haladni és változást gerjeszteni Aki felismeri szükségességét és képes az életmód változtatására

7 A változásokhoz szüksége s humán háttér, idősödő népesség

8 Képzés Magyarországon a nők iskolai végzettsége általánosságban valamivel magasabb, mint a férfiaké. A munkaképes korú nők nagyobb százalékának van középfokú, vagy felsőfokú végzettsége, mint a hasonló korú férfiaknak. A férfiak viszont magasabb arányban rendelkeznek szakképesítéssel. Az oktatás jelenleg Magyarországon nemek szerint erősen szegregált, ami főleg a szakoktatásban és a felsőoktatásban érhető tetten. A lányok felülreprezentáltak a középiskolai oktatásban is.

9 Képzés, alap, közép, felsőfok

10 Képzés

11 Foglalkoztatás

12

13

14 Női szerep a fejlesztésben, képzésben, foglalkoztatásban Sajátos szerep jut a vidék életében a nőknek Figyelem a környezetre Motivált munkatevékenysége mindenkinek húzóerő Együttműködés a korosztályok között Tanulás egymástól családban és azon kívül formálisan és informálisan Sikerei, karriere, gerjeszti a további sikereket Eredményei húzóerő Szükségünk van egymásra.

15


Letölteni ppt "Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-"

Hasonló előadás


Google Hirdetések