Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem."— Előadás másolata:

1 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar „Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására” TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Pályázatírás

2 Horizontális elvek érvényesítése  Fenntartható fejlődés  Esélyegyenlőség

3 Fenntartható fejlődés Megfelelőségi kritériumok vizsgálata A projektnek milyen környezeti fenntarthatósági vonatkozásai vannak? A projekt tartalmaz-e a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteket? A projekt elősegíti-e környezeti menedzsment rendszerek bevezetését, alkalmazását? A projekt tervezése során felvettük-e a kapcsolatot helyi vagy érintett területen lévő társadalmi szervezetekkel?

4 Szempontok: Anyaggazdálkodás Energia-gazdálkodás Vízgazdálkodás Közlekedés, logisztika, szállítás, mobilitási igény Hulladék-gazdálkodás Természeti értékek Terület- és tájgazdálkodás, területhasználat, vizuális környezet-használat Ember Környezeti tudatosság Környezeti menedzsment és innováció előmozdítása Szennyező kibocsátások Termékek és szolgáltatások Kereskedelmi és fogyasztói igények alakulása

5 Esélyegyenlőség Nők és férfiak közötti esélyegyenlőség Hátrányos helyzetű csoportok (roma emberek és fogyatékkal élők)

6 Esélyegyenlőség Esélyegyenlőség szempontjából pozitív, esélyegyenlőség-orientált, semleges projektek.

7 A projekt érintettjeinek elemzése EGZISZTENCIÁLIS ÉRINTETTSÉG NAGY KÖZEPES KICSI BEFOLYÁS A VÁLTOZÁSRA – NAGY: KÖZEPES: KICSI: BLOKKOLÓ SEMLEGES TÁMOGATÓ A T Á M O G A T Á S M É R T É K E

8 KÖSZÖNÖM A FIGYELMÜKET! A KÖVETKEZŐ ELŐADÁS TÉMAKÖRE: Az előadás anyagát készítették: Veszelka Mihály Dr. Pupos Tibor


Letölteni ppt "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem."

Hasonló előadás


Google Hirdetések