Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14."— Előadás másolata:

1 Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14

2 Húsvétra adott válaszom
Kétely és hitetlenség A történet tényszerű elfogadása elismerése. Belépek az ünnepbe, megtartom az ünnepkörrel járó szokásokat, hagyományokat, majd ugyanúgy ki is lépek belőle, az ünnep elteltével megy minden a régiben. Bevonódom Húsvétba. Isten életre kelt! Húsvét része lesz a mindennapi életemnek, meghatározza hozzáállásomat: élethez, halálhoz, földi dogokhoz, örökkévalósághoz

3 Egy fájdalmas diagnózis: az ember Isten nélkül, élő halott
Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppen úgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt.”

4 A szellemi halál tünetei
Amikor a halál a „normalitás”. Erkölcsi érzékem eltompul. A bűnben élés a természetes állapot. Sodródás. Tudom mi lenne a helyes, de nincs erőm a bennem levő bűn felett, „igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez… közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és érzékek hajlamait” Meszelt sír szindróma: „Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal.” A vallásos büszkeségem akadályoz!

5 A szellemi halál tünetei
4. Lepecsételt sír szindróma: „Jézus így szólt: „Vegyétek el a követ.” Márta, az elhunyt testvére így szólt hozzá: „Uram, már szaga van, hiszen negyednapos.” Jézus azonban ezt mondta neki: „Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét?” János 11,39-40 Amikor a szégyenérzet akadályoz, sírüreggé teszi életemet. Kerülöm az élőket, nehogy kiderüljön, hogy halott vagyok.

6 A szellemi halál tünetei
Szellemi apátia: „Hűtlenül elpártoltak, mint őseik, csalódást okoztak, mint a meglazult íj.” Zsoltár 78,57  „Az apátia az a bűn ami az embert oda vezeti, hogy ne higgyen semmiben és senkinek, ne érdekelje semmi, ne örüljön semminek, ne becsüljön le semmit, ne legyen semmi célja… sodródva, csupán a túlélésért élve, mivel nincs semmi célja amiért érdemes lenne életét feláldoznia.” Dorothy Sayers szellemi és morális lustaság, közöny, nemtörődömség, langyosság

7 Hogy lehet kijönni a szellemi halálból?
Ismerd fel és ismerd be az állapotod Gyere Jézushoz úgy ahogy vagy Kérd testvéreid segítségét, ne szigetelődj el! Készíts egy cselekvési tervet. A változások nem maguktól és akaratunk ellenére jönnek: - ima és böjt - fegyelmezd magad - lépj ki a komfort zónádból

8 Kérdések a kiscsoportos beszélgetéshez
Tanulmányozásra ajánlott ige: Ezékiel 37,1-14 különös tekintettel a versekre A szellemi halál tünetei közül melyik kísért a legjobban? A kivezető út lépéseiből melyiket a legnehezebb megtennem? Miben segíthetnek testvéreim?


Letölteni ppt "Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14."

Hasonló előadás


Google Hirdetések