AZ IGAZI KERESZT LEGENDÁJA. C erverában, a Santa Maria templomban 1540. február 6-án öt pap egy kés segítségével megpróbált elvágni egy olyan fadarabot,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Feltehetek egy kérdést?
A nap kezdete Urunk, akit jobban elrejt ez a világ, mint a sírbolt, Te, akit bűneink keresztre feszítenek, Te, akit eltemettünk szívünkben - feszítsd fel.
Santa Fè, New Mexico, USA. Egy több, mint 130 éves csoda, évente 250
S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.
Folyamodjatok az Úrhoz,
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
„Szeretettel élni és szenvedni”
Utolsó ellenségem a halál Elfuthatok előle? Bagdadban láttam a halált. Adj gyors lovat, mely estig Sumerába ér! Hogy lehet most Bagdadban ez a fickó? Hiszen.
Pál apostol 12/B.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Jézus (tudományos) halála
(A tudomány szemszögéből)
G AMIFICATION Tananyagok igazítása a megváltozott igényekhez.
Jó keresztény Ön? Ha igen, akkor minden bizonnyal Ön is teljes mértékben ELHISZI az alábbi sarkalatos igazságokat, vagyis ön szerint is:
Pitagorasz tétel és életútja.
Ilyenek vagyunk mi A NAGYPELESEKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA II. OSZÁLYA.
Georg Friedrich Händel
ALAPIGE: 1Kir 3,
Élete szeptember 20-án született Farkaslakán
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
Nagy Konstantin, Szent Ilona
Moliere 24/B.
Precízné Aranyossy Ildikó.  Eredeti neve Jean-Baptist Poquelin.  Párizsi királyi kárpitos fiaként született.  A jezsuitáknál megtanult latinul, eredetiben.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
Szeretnék bemutatni valakit:
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
ADVENT Salmani Krisztián.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Folyamodjatok az Úrhoz,
Szívünk, lelkünk most kitárjuk, Utad, Jézus, veled járjuk
Örvendjetek, vigadjatok,
Jézus, tiszta lényed nézve,
(A tudomány szemszögéből)‏
Kiszely-Kiss László: A fekete sereg
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
Ő az Úr, Ő az Úr! Meghalt értem a kereszten, Ő az Úr!
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Oltári nagy hülyeség, de jó!
DON BOSCO.
Badacsonytomaj.
Pozitív gondolatok.
ISTEN hozott köztünk!.
Háta ütésektől vérzett, fején töviskorona.
Isten szívén megpihenve forrjon szív a szívre hát
1 Továbblépés - Az üzenet.
Bihar az I. Világháború előtt, alatt és után
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Csontváry Múzeum Baalbek ban nyílt meg a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása. A hazai múzeumtörténetben.
Szent Miklós püspök Élete és legendái.
Assisi Szent Ferenc.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Pécs a török megszállás idején
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Szent Bernadette.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Hubertusz a vadászok, lövészcéhek, erdészek, kohászok, csengetty ű készít ő k, mészárosok, sz ű csök és tímárok véd ő szentje, a kutyákat veszettség ellen.
Zene: Varga István Készítette: Wégner ZsuzsannaNagykanizsa OTT A VIA DOLOROSÁN !
Mondjátok el az ünnepekhez kapcsolódó élményeiteket!
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Véred árán, hogy megválts.
Egy forgalmas koppenhágai úton történt vizsgálat szerint a helyszínen a PM10-szennyezettség több mint fele a városon kívülről származik, közel fele pedig.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Tagadni többé nem lehet, mert megmutatta hogy szeret,
MÁRAI SÁNDOR MENYBŐL AZ ANGYAL
Előadás másolata:

AZ IGAZI KERESZT LEGENDÁJA

C erverában, a Santa Maria templomban február 6-án öt pap egy kés segítségével megpróbált elvágni egy olyan fadarabot, ami abból a keresztb ő l származott, melyen Krisztus meghalt. Egy pap vásárolta a keresztet Martorellból, ahol egy római katona adta neki. A keresztb ő l származó fadarabot azonban nem tudták felvágni a késsel. Amikor viszont az ujjaikkal próbálkoztak, könnyedén fel tudták vágni és egy csepp vér jelent meg a fán.

E zzel egyid ő ben, habár az ég tiszta és napos volt, mindenki halott egy hangos dörgést. Az emberek ezt kiabálták, „Csoda történt, csoda történt!” és mindenki úgy vélte, hogy ez egy égi jel volt. Ezért ünnepeljük a mi városunk f ő ünnepét ezen a napon.

K ülönböz ő falvakból sok ember érkezett Cerverába, azért hogy betegségeikb ő l meggyógyítsa ő ket a kereszt ereje ben azonban valaki ellopta a keresztb ő l származó fadrabot a templomból. Egy Josep Balaguer nev ű fiú, aki Cervera f ő utcáján lakott, bevalotta, hogy ő volt a tettes. Azt állította, hogy apja,Joan Balaguer, utasította erre, mivel nagy összeg ű jutalomra számított a kereszt visszajuttatásáért.

A fiú büntetése szám ű zetés, apjáé pedig halál volt. Joan Balaguert lefejezték, fejét pedig lelógatták egy vasketrecben a templom bejáratának közelében. Ez a ketrec még ma is ugyanott látható ( Balaguer feje nélkül) és a mai napig emlékeztet bennünket az Igazi Kereszt legendájára.

VÉGE Escola Les Savines, Cervera