Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Utolsó ellenségem a halál Elfuthatok előle? Bagdadban láttam a halált. Adj gyors lovat, mely estig Sumerába ér! Hogy lehet most Bagdadban ez a fickó? Hiszen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Utolsó ellenségem a halál Elfuthatok előle? Bagdadban láttam a halált. Adj gyors lovat, mely estig Sumerába ér! Hogy lehet most Bagdadban ez a fickó? Hiszen."— Előadás másolata:

1 Utolsó ellenségem a halál Elfuthatok előle? Bagdadban láttam a halált. Adj gyors lovat, mely estig Sumerába ér! Hogy lehet most Bagdadban ez a fickó? Hiszen este Sumerában kell találkoznom vele… A halál dilemmája:

2 Az önbecsapás módozatai Nem gondolunk rá Sej haj, sose halunk meg… Kábítjuk magunkat

3 A halál jótevő És a halál majd szemeinket Szelíd, lágy csókkal zárja le, S virágkötéllel, selyempárnán Bocsát le a föld mélyibe… Petőfi Nincs ott semmi Csakugyan?

4 Halál a betegszobában (Munch festménye ) Miért ez a döbbent csend? Miért nem szólnak egymáshoz az emberek??

5 Merre tart az „élet”? (Dürer) Az öregedés genetikus program. Lassítható, de meg nem állítható. Az Éden-kertben történt tragédia óta az ember „vágott virág” – elszakadt az élet forrásától.

6 Erdélyi Judit: Az orvoslás lényege nem más, mint a tehetetlenség felelősségének vállalása. Akár így, akár úgy, de mindig mi visszük el a balhét… Én Istenbe vetett hit nélkül biztosan nem csinálnám, végül is: Ő a főnök. Moliere: Az orvosok előnyös helyzetben vannak, mert érdemeiket a napfény világítja meg, tévedéseiket pedig a föld takarja.

7 Meghalt az ember… Csak Isten halhatatlan! (1Tim 6,16) – és az, akiben Ő benne él: „Akié a Fiú, azé az élet. Akiben nincs az Isten Fia, az élet sincs meg abban.” (1Jn 5, 12) A vágott virág elhervad Az ember is „vágott virág”, mert elszakadt az Élet Forrásától

8 Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje

9 Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál 1Kor 15, 26


Letölteni ppt "Utolsó ellenségem a halál Elfuthatok előle? Bagdadban láttam a halált. Adj gyors lovat, mely estig Sumerába ér! Hogy lehet most Bagdadban ez a fickó? Hiszen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések