Mennyire vagyunk tudatos vásárlók?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Módszertan Concordia Discors kutatás keretében •2011 nyarán részt nem vevő megfigyelések •Interjúk Egyetemi terepmunka keretében •Részt vevő megfigyelések.
Advertisements

Az USA Környezetvédelmi Iroda szerint a világon elhasznált müanyag zacskók száma 500 billió és 1 trillió között mozog. National Geographic News September.
A víz ökölógiai ismertetője
Ellentétek közöttünk. Földünk népessége 100 évvel ezelőtt 1.6 milliárd fő volt. Ez mára több, mint 6,7 milliárd. Ebből 1,2 milliárdan élnek szegénységben,
Erőforrások a Földön: Jut is marad is!!!!!
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Szitakötő Totó.
Környezetvédelem Tanuló: Ursinyi Krisztián 1/9 élelmiszer eladó osztály (1/9 E2) Felkészítő tanár: Fülöp Márta Marianna Iskola neve: Terézvárosi Kereskedelmi.
Lengyelország: Allegro Magyarország: TeszVesz és Vatera
Műfogsor ragasztó teszt Január Németország
Automatikus szállítási hűségprogram
A TUDATOS VÁSÁRLÁS Venni vagy nem venni?.
A fogyasztói orientáció és a piacok Magyarországon Dr. Sz ente Viktória Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék Piacot.
Kutatási terv bemutatása: diszkriminációtesztelés a gyakorlatban
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium Ökoiskolai képregény 2009.
Dzsembori One World, One Promise Helyszín és időpont   London   Hylands park   2007.július 27-től augusztus 8-ig.
Nemzetközi körkép az Élelmiszer Önrendelkezésről
Velünk egy jobb világért! Kérdőív feldolgozás Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Országos Módszertani Családok Átmeneti Otthona és Regionális.
A víz-háborúk kora jöhet
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
NEM MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
A Víz Világnapja Március 22..
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Fenntartható életmód és életstílus
AZ IDŐS KORBAN ÉS A LEGJOBB KÖZÉPKORÚSÁGBAN A bölcsesség a korral jön,...de néha magától is megérkezik... 
Burai Béla Történelem Szakkör december 4.. Mi a szakkör? - iskolán (órákon) kívüli tevékenységi forma - más országokban már több évtizede működik.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Fenntartható termelési és fogyasztási szokások ösztönzése akcióterv Szántó Szilvia Környezetfejlesztési Főosztály Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Észak Dél ellen.
A művészetek születése Bevezetés az irodalomtörténetbe I.
Flesh 2/12b ker. szi..
A Víz Világnapja Március 22..
VÍZSZENNYEZÉS Környezetgazdaságtan – 6. előadás
Világunk egyik globális környezeti problémája a levegőszennyezésből adódó üvegházhatás és felmelegedés. A személygépkocsikból áradó gázok is felelősek.
Készítette: Nagy Zsanett
FÖLDRÉSZEK.
Regionális gazdaságfejlesztés gyakorlati óra Esettanulmány II.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
Ez a kislány Tippi Degre jelenleg majdnem 20 éves és Franciaországban, Párizsban él. Afrikában, Namibiában született 1990-ben és ott élt a szüleivel akik.
A borpiac kibővítése az Internet segítségével Készítette: Fancsali Éva, Sárossy Gábor, Stverteczky András, Szabó István.
Megújuló energiaforrás
ELŐZETES FELADAT KOCKA POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
Szigyártó Erzsébet XI.B
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
Ausztrália Egyenes Henrik.
A Föld és Magyarország erdőgaz-dálkodása, ill. fagazdálkodása
Iskolai Környezetvédelmi Világnap projektünk
Beszámoló a Zöld szemüveggel a fenntartható életért projekt megvalósításáról Dr. Budayné dr. Kálóczi Ildikó a projekt szakmai vezetője Debrecen, 2009.
Egészséglelkesek az iskolákban Az egészségfejlesztés helyzete az általános iskolákban.
Közlekedés Gőzmozdony és tutaj.
Pozitív gondolatok.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Csökkentsük együtt a hulladékot!
Mi fán terem az ételhulladék?
Bakteriális megbetegedések
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
Magyarországi tőkeimport
Csúcstermék=csúcsminőség? április Nem mindig az új a legjobb!
VÍZSZENNYEZÉS Előadók: - Kató Dávid - Zagyi Patrik
Szélenergia.
Csökkentsük együtt a hulladékot! Az Európai Hulladékcsökkentési Hét bemutatja.
Csillagpuha éjben titkot súg a csend, angyalkórus ajkán alleluja zeng
Pozitív gondolatok.
Előadás másolata:

Mennyire vagyunk tudatos vásárlók? Adamecz Péter - Csehely Szilvia - Erdős Balázs Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen Curie Környezetvédelmi Emlékverseny döntője Szolnok 2008

Napjaink egyik globális kérdése a fenntarthatóság, mely a Föld egészét érinti!

Vásárláskor… Fő a céltudatosság bevásárlólista készítése a ,,meglátom és megveszem” filozófia kerülése minőségi áru megvétele a hazai termékek előnyben részesítése

De az sem mindegy, mibe tesszük a megvásárolt holmit!

Néhány általános információ a műanyagszatyrokról Petrolkémiai származékok polimerizációjával gyártják Gyártása kevésbé környezetszennyező a papírszatyrokéhoz képest, azonban bomlásával erős méreganyagok kerülnek a táplálékláncba A legtöbb szatyor el sem jut a kijelölt lerakóhelyre, hanem a szél segítségével szétszóródik szerte a világon

Néhány elrettentő adat évente több mint 525 billió, percenként egymillió műanyagszatyor fogy világszerte, a legtöbbet csak egyszer használják Kínában több mint 3 milliárd műanyagzacskó fogyott naponta, ez ötmillió tonna nyersolajba került az országnak a műanyagzacskók a szélnek köszönhetően már a Falkland- és a Spitzberga-szigetek környékén, messze északon is megtalálhatók

Műanyagszatyrok a nagyvilágban Kenyában egyre több farmer és környezetvédő panaszkodik, hogy a földek, a kerítések és a fák ágai is tele vannak nejlonzacskókkal Írországban a nép már csak nemzeti lobogóként emlegeti a repkedő nejlonszatyrokat Dél-Afrikában pedig "nemzeti virágnak" tekintik.

Veszélyezteti az élővilágot Évente mintegy 1 milliárd madár, hüllő és emlős pusztul el Az állatok gyakran ételnek nézik a műanyagszatyrokat, ennek következtében évente mintegy 100 000 tengeri emlős pusztul el.

Mit tehetünk mi a műanyaghegyek ellen? Az iskolánkban működő Biocén Klub keretében projektet szerveztünk - iskolai pályázathirdetés - iskolai felméréskészítés - egy nagyáruházban kérdőíves felmérés a vásárlók „szállítási” szokásairól

Iskolai pályázathirdetés 44 pályamű érkezett A legjobb ötletekből: - esőkabát - cipő - ejtőernyő - pohár - esernyő - szemeteszsák - zuhanyfüggöny a koliban

Kérdőíves felmérés és értékelés I. 50 kérdőívet töltettünk ki a megkérdezettek 58%-ánál volt olyan táska, amit a vásárláshoz kapott, 40%-uk kosárral vagy vászonszatyorral helyettesítette ezt.

Kérdőíves felmérés és értékelés II. 2. a vevők 88%-a valami-lyen formában - otthon a háztartásban, vagy pedig egy következő vásárlás alkalmával újrahasznosít 3. 92%-a fontosnak tartja a Föld szempontjából a műanyagzacskók problémáját 4. 98%-uk egyetért azzal, hogy a Klub komolyan foglalkozik a kérdéssel.

Mi lesz a sorsuk?

Speciális ötletek

Gondolatok a múltból… A jelenben kell a jövőre nevelni, de a jelenből nem pillantható meg a jövő. Zrinszky L. A kutat nem akkor kell megásni, amikor szomjasak vagyunk. ősi keleti bölcsesség

Köszönjük a megtisztelő figyelmet!