Készítette: Jon A. Palmer

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Válás és újraházasodás a Bibliában
Jézus Istennek nevezése
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
ALAPIGE: 1Kir 3,
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Jézus te vagy minden álmom
Családom eredetéről. Kislányom azt kérdezte anyukájától: „Egyáltalán – hogyan kezdődött az élet ezen a Földön?" Anyukája így felelt: „Isten megteremtette.
MIÉRT VAN SZENVEDÉS? Mit tanít a Biblia a szenvedés okáról és céljáról? Dr. Hangyás László – május 18.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Mózes 1. könyve A termtésről
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Nagyböjt első hete.
Jó reggelt- Isten hozott !.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
ISTEN hozott köztünk!.
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Az én szüleim és a te szüleid
A megfelelés hegyét Hányszor megmásztam már, az évek során
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Atyaság II. Készítette: Jon A. Palmer. Előző prédikáció összefoglalása: – Az ember hasonlít Istenhez, aki férfi és asszony 2in1 – Isten tökéletes akarata,
Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön. Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő az én váram, nem rendülök meg.
Az élet igéje május.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Az Élet Igéje november „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” (Mt 19,24)
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Az Élet Igéje szeptember.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Mt 19,16-30.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Jézus és a tízparancsolat
Református istentisztelet
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Törvény alatti állapot:
Családom eredetéről.
XVII Évközi VasárnapC - év
Magyar Adventista Világtalálkozó
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
I. A KIJELENTÉS Isten szól magáról.
A teremtő és gondviselő Atya
Isten lakhelye.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

Készítette: Jon A. Palmer Atyaság Készítette: Jon A. Palmer

Kérdések Hány szabályt kellene adni a gyerekednek, ha egy gyerek úgy dönt a szívében, hogy ezentúl azon lesz, hogy betöltse az akaratodat? Hány szabályt kellene adni a gyerekednek, ha szabályozni akarod azt, hogy pontosan úgy csináljon, ahogy te elképzeled és semmi rossz dolgot ne cselekedjen?

Kérdések Mi a különbség a stimuláció (ingerlés) és a motiváció (indíték) között? Ezekből az igékből melyik a stimuláció és melyik a motiváció? Zsidók 10:24; II. Kor. 5:9; 14 Te miért cselekszel jót, stimuláció vagy motiváció miatt?

Apaképünk nagyban befolyásolja: az Isten-képünket házastársi szerepünk szemléletét szülői szerepünk szemléletét társadalmi szerepünk szemléletét a felelősségérzetünk szemléletét autoritáshoz való viszonyunkat is

Hogyan legyünk jó apák a gyakorlatban Hogyan legyünk jó apák a gyakorlatban? Kívánatos-e, hogy a nők legyenek jó apák? Ha kívánatos, hogyan lehetséges ez?

Ha az apaság annyira fontos, hogy-hogy Jézus nem volt apuka Ha az apaság annyira fontos, hogy-hogy Jézus nem volt apuka? Hogyan tudom Jézus életéből megtanulni az apaságot?

I.Mózes 2:24 „Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.” I.Mózes 5:1-2 „Ez az Ádám nemzetségének könyve. A mely napon teremté Isten az embert, Isten hasonlatosságára teremté azt. Férfiúvá és asszonnyá teremté őket, és megáldá őket és nevezé az ő nevüket Ádámnak, a mely napon teremtetének.”

Következtetések Isten embert és nem embereket teremtett, akinek a neve Ádám volt. Ez az ember, Ádám Isten hasonlatosságára lett teremtve. Ez az ember, aki Istenhez hasonlít, férfiú és asszony. Ezek szerint ha az ember – Ádám Istenhez hasonlít, akkor Isten is férfiú és asszony egyben.

Máté 5:48 …legyetek tökéletesek, ahogy a ti mennyei Atyátok is tökéletes (célját betöltött) – Csia fordítás I. János 4:8 Isten a szeretet. (~maximális jóra való törekvés)

A rút kiskacsa esete Az eredeti atyánk, a szellemünk Atyja, Isten. A földi atyánk, a testünk atyja a Sátán. János 8:44 „Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.

Tehát nem volt példaképünk az Atyáról. Ugyanolyan problémája volt Istennek, mint Ábrámnak, akinek a neve felmagasztalt atyát jelent. I.Mózes 15:1-2: Ezek után az események után így szólt az Úr Abrámhoz látomásban: Ne félj Abrám! Én vagyok a pajzsod: jutalmad igen bőséges. De Abrám ezt mondta: Ó, Uram, URam! Mit adhatsz nekem, hiszen gyermektelen vagyok, és házamat a damaszkuszi Elizér örökli.

Tíz parancsolat célja: hogyan lehetünk Istenhez hasonlóak De törvény lett belőle és mi törvényesek lettünk. Jobbítás helyett inkább torzított. Jézus azzal mutatta be az Atyát, hogy ő lett a tökéletes Fia. Fiú nélkül nem tudta volna nekünk Isten bemutatni, hogy milyen az igazi Atya. Jézus nemcsak bemutatta az Atyát, hanem az ő célja (motivációja) az volt, hogy tetsszen az Atyának.

Motiválás és stimulálás Motiválás: belülről származik Stimulálás: kívülről Pálnak motivációja: II.Kor.5:9 Ezért arra törekszünk, hogy akár itt lakunk még, akár elköltözünk, kedvesek legyünk neki. II.Kor.5:14 Mert a Krisztus szeretete szorongat minket… Pál stimulációja: Zsidók 10:24 Ügyeljünk arra, hogy a egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetekre buzdítsuk.

Kérdés Te Isten fiai közé tartozol, vagy az Ördög fia vagy, akit a törvények és szabályok által kell megfogni? A törvényt a törvényteleneknek írták.