Dr. Sediviné Balassa Ildikó: TÉNYEK ÉS TERVEK A legfontosabb teendőink 2010-ben Munkakultúra - Szakképzési Modellek Konferencia Hajdúszoboszló, 2010. Február.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A képzett szakemberekért A HEFOP és programok szinergikus eredményei Budapest május 20.
Advertisements

„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Felnőttképzés az új OKJ rendszerében
Aktualitások a szakképzésben
„Szakmai gyakorlat a felsőfokú szakképzésben” WORKSHOP A szakmai gyakorlat megszervezése gazdálkodó szervezetnél, gyakorlóhelyek kiválasztása, minősítése.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
A FELNŐTTKÉPZÉS SAROKKÖVEI:
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
A kamara megnövekedett szerepe a szakképzésben
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
DPR és egyetemi stratégia Diplomás Páyakövetés
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Új típusú OKJ vizsgák tapasztalata felnőttképzésben
1 Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program június 16. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja.
dr. Sediviné Balassa Ildikó Projektzáró konferencia
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
ÖT ÉVES AZ ÚJ OKJ ÖT ÉVES AZ ÚJ OKJ A tapasztalatok összegzése: Módosítások szükségesek!
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI RT.
Az FSZ képzés és az új OKJ valamint a tervezett törvénymódosítások Bánhidyné Dr. Szlovák Éva PhD. felnőttképzési igazgató .:
Határon túli tanulmányutak diákoknak Csete Örs az Apáczai Közalapítvány igazgatója.
Tanulási eredmények – papír vagy valóság? Bánki Horváth Mihály
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Az egészségügyi szakképzés fejlesztésének lehetséges irányai Kiss Mária Balatonfüred, augusztus 25.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Szakképzési programok kidolgozása az FSZ szakképesítésekhez
„ A SZAKÉPZÉSI RENDSZER ÁTALAKÍTÁSA, AZ ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSE ” 10 ÉVES A FELS Ő FOKÚ SZAKKÉPZÉS ORSZÁGOS KONFERENCIA Budapest, XII. 6.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó : Ajánlások a felsőfokú szakképzés tartalmi és módszertani továbbfejlesztésére ( Nemzetközi helyzetfelmérés és elemzés alapján)
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ
Dr. Veres Pál PhD szakmai tanácsadó Felsőoktatási helyzetjelentés Oktáv Ráció Munkakultúra – szakképzési modellek Hajdúszoboszló február 3-5.
Az FSZ-, a felsőoktatás és a munkaerőpiac Bánhidyné Dr. Szlovák Éva CSc. főiskolai tanár, igazgató Hajdúszoboszló Február 7. Budapesti Műszaki Főiskola.
Dr. Roóz József TÍZ ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS VITAINDÍTÓ.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Dr Sediviné Balassa Ildikó: JUBILEUM UTÁN A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS JÖVŐJE Munkakultúra – Szakképzési Modellek OKTÁV RÁCIÓ február 4-6.
10 ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS. Prof. Roóz József 10 ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS. Eredmények és feladatok. Prof. Roóz József AIFSZ Kollégiuma Egyesület.
Munkakultúra Szakképzési modellek 19. Országos Konferencia Az Országos Képesítési Keretrendszer és a Központi Validációs Rendszer a TÁMOP as projektben.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
A BSc képzés tapasztalatai BME VBK Műhelykonferencia – ELTE Bolyai Kollégium október 17.
Közgazdaság szakmacsoport
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Az intézményi minőségfejlesztéshez kapcsolódó feladatok a TÁMOP-3. 1
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A STRATOSZ SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATA 2008 TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÉSZÜLT: AZ MKIK TÁMOGATÁSÁVAL, A STRATOSZ.
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Dr. Veres Pál PhD szakmai tanácsadó Felsőoktatási helyzetjelentés az OKKR szempontjából Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet OKKR Műhelykonferencia 2010.
AZ ORSZÁGOS KÉPESÍTÉSI KERETRENDSZER 5. SZINTJÉNEK LEÍRÁSA JAVASLAT ÉS PROBLÉMAFELVETÉS Sediviné Balassa Ildikó Felsőfokú Szakképzés Kollégium Egyesület.
"Számvetés a 24. hónap után": a központi DPR program eredményei Horváth Tamás Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási igazgató június 10. TÁMOP
Informatikai szakmai vizsgák Mihálka Nóra NSZFI. JOGSZABÁLYOK 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
MAGYAR AGRÁRKAMARA Dr. Laczkó András „A kompetencia alapú moduláris szerkezetű új agrár szakmastruktúra bevezetésének elősegítéséhez és meggyorsításához.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Mérés-értékelési gyakorlatok tanulmányozása az európai szakképzésben
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
A magyar felnőttképzés rendszere - a szakértők szemével
Előadás másolata:

dr. Sediviné Balassa Ildikó: TÉNYEK ÉS TERVEK A legfontosabb teendőink 2010-ben Munkakultúra - Szakképzési Modellek Konferencia Hajdúszoboszló, Február 4.

AZ ELŐADÁS VÁZLATA Az elmúlt évi mérleg Amit már megoldottunk…Amit már megoldottunk… Amiben nem látunk eredménytAmiben nem látunk eredményt kiemelt tennivalói2010. kiemelt tennivalói Nézzük távolabb (további feladatok)Nézzük távolabb (további feladatok) Beszéljük meg!Beszéljük meg!

AMIT MÁR MEGOLDOTTUNK… évben az AIFSZ Kollégium partnerekkel együtt végzett feladatok, az FSZ képzők eredményei Eredmények a tanulói/hallatói létszámban!Eredmények a tanulói/hallatói létszámban! Új szakképzési szerkezet és tartalom (SZVK, Programok, kész vizsgatételek, vizsgáztatási jog) Új szakképzési szerkezet és tartalom (SZVK, Programok, kész vizsgatételek, vizsgáztatási jog) Szakértői adatbázis (140 fővel) Szakértői adatbázis (140 fővel) Szakértői felkészítés (2009. június 9.) Szakértői felkészítés (2009. június 9.) Workshop – Szakmai gyakorlatról (2009. XI. 17.) Workshop – Szakmai gyakorlatról (2009. XI. 17.) Tartalomszolgáltatás, tanácsadás, képzés Tartalomszolgáltatás, tanácsadás, képzés

AMIBEN NEM LÁTUNK EREDMÉNYT AZ FSZ KÉPZÉSEKRŐL ALKOTOTT VÉLEMÉNYEK, A KÉPZÉSEK ISMERTSÉGE ÉS ELISMERÉSE Nem javult alapvetően a munkaerőpiac és képviselőinek nyilatkozatában az FSZ-ről mondott vélemény (OKA, FELADAT) Nem javult alapvetően a munkaerőpiac és képviselőinek nyilatkozatában az FSZ-ről mondott vélemény (OKA, FELADAT) Nem készült reprezentatív kutatás, felmérés a FSZ diákok, képzők és munkaerőpiac bevonásával Nem készült reprezentatív kutatás, felmérés a FSZ diákok, képzők és munkaerőpiac bevonásával Nem oldható meg a szükséges gyakorlati képzés, mert nincs megfelelő jogszabályi háttér, továbbá a gazdálkodó szervezetek érdekeltsége nem megfelelő a tanulók/hallgatók foglalkoztatásához. Nem oldható meg a szükséges gyakorlati képzés, mert nincs megfelelő jogszabályi háttér, továbbá a gazdálkodó szervezetek érdekeltsége nem megfelelő a tanulók/hallgatók foglalkoztatásához.

2010. KIEMELT FELADATAI 1.Az első OKJ vizsgák alapján értékelés, elemzés, az SZVK-k esetleges módosítása (KONFERENCIA) 2.A szakma gyakorlat szervezésének tapasztalatai, joghézagok feltárása, munkáltatók véleményének összegyűjtése alapján megoldás keresés (KONFERENCIA) 3.Az első új OKJ vizsgák utáni évfolyam „munkaerő- piaci” pozíciójának felmérése. Az országos kutatáshoz támogató és együttműködő partnerek keresése 4.Az Országos Képesítési Keretrendszerben a FSZ-t megfelelő – jövőbeli – pozíciója szerint kell meghatározni!

BESZÉLJÜK MEG ! GONDOLJUK ÁT ÚJRA AZ FSZ KÉPZÉSEKET A ALÁBBIAK SZERINT A KÉPZÉSI STRUKTÚRA (KELL-E ENNYI ÉS ILYEN KÉPZÉS?) A KÉPZÉSI STRUKTÚRA (KELL-E ENNYI ÉS ILYEN KÉPZÉS?) TUD-E TOVÁBBTANULNI MA EGY FSZ-DIÁK ( BEMENŐ PONTSZÁM, SZERZETT KREDIT, OKJ, BSC MINIMUM PONTSZÁM=200) HOGYAN ? TUD-E TOVÁBBTANULNI MA EGY FSZ-DIÁK ( BEMENŐ PONTSZÁM, SZERZETT KREDIT, OKJ, BSC MINIMUM PONTSZÁM=200) HOGYAN ? ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENY, VAGY TDK ? A MEGMÉRETTETÉS SZÜKSÉGES. ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENY, VAGY TDK ? A MEGMÉRETTETÉS SZÜKSÉGES. Operatív feladatok - minták (vizsgák, gyakorlat)Operatív feladatok - minták (vizsgák, gyakorlat) Innovációk (tananyagok, képzési megoldások….)Innovációk (tananyagok, képzési megoldások….)

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! FSZ KOLLÉGIUM ELNÖKSÉGE NEVÉBEN: dr. Sediviné Balassa Ildikó alelnök, főtitkár