KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÁSOK - MÉRÉS-ÉRTÉKELÉS ALTERÜLET Liptákné Czakó Ildikó Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

Hogyan értékeljünk Moodle-ban? Papp Gyula CONSEDU BT. MoodleMoot 2012 – Gödöllő.
Pályaorientációhoz kapcsolódó kompetencia mérések és értékelés (mit, miért mérünk, eredmények)
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
„SZAKMÁK VONZÁSÁBAN” – A szakképzés jelene és jövője Szakmai konferencia május 10.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben.
Húsvét az élet ünnepe.
Értékelés a pedagógiában
Fontosabb fogalmak Képesség :
Mérés, értékelés és minőségbiztosítás a közoktatásban
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Kompetencia alapú oktatás bevezetése az alsó tagozaton
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
A gyakorlatvezető mentor
A kompetencia alapú szakképzés sajátosságai
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
Új skála – új lehetőségek Egy kis ízelítő. Egységes skála (1)
KOMPETENCIA- KOMPETENCIA- ALAPÚ OKTATÁS.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
Tanulási eredmények – papír vagy valóság? Bánki Horváth Mihály
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Modularizáció és közös tantervi rendszer kialakítása Bikal, február 11. Sári lajos Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Az ember futhat, de nem menekülhet a megmérettetés elől. Az egyetlen gyerek se maradjon ki a mérésből jelszavát hangoztató korban az oktatásban dolgozóknak.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
A szakképzés tartalmi szabályozása - Moduláris, kompetencialapú szakképzés -
Mérés-értékelés alprojekt Liptákné Czakó Ildikó 2009.december 14.
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
TIOK tapasztalatok a kompetencia fejlesztésről.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
Alsóerdősori Ének-zene Tagozatos Általános Iskola és Gimnázium
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Bikal, február 10. Drahos Péter Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
Petrou Thessalia, spanyoltanár MA_LMK
Kooperatív oktatással a befogadás támogatásáért
A DIGITÁLIS NEMZEDÉK OLVASÓI PROFILJAI A nyomtatott és digitális olvasói szokások kapcsolata a teljesítménnyel a PISA2009 eredményei alapján Balázsi Ildikó-Ostorics.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A közoktatás és az OKKR Dr. Horváth Zsuzsanna és Ütőné Dr. Visi Judit Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
AZ ORSZÁGOS KÉPESÍTÉSI KERETRENDSZER 5. SZINTJÉNEK LEÍRÁSA JAVASLAT ÉS PROBLÉMAFELVETÉS Sediviné Balassa Ildikó Felsőfokú Szakképzés Kollégium Egyesület.
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS. Háttér 2000 Lisszabon EU határozata 2004 Európai Bizottság dokumentuma Hazánkban: Nat Oktatási Minisztérium stratégiája Nemzeti.
Pedagógus szerepek és hatékonyság BMEGT51K011
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA.
Bethlen Gábor Szakképző Iskola és Kollégium Gyomaendrőd Hősök útja 40.
Vázlat a faipari szakképzés helyzetéről Koronka Lajos a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola igazgatója.
Gyakorlás – gyakorlat – gyakornok Sokszor egyetlen élmény egész életére megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni:
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési reformok.
PÉCSI KERESKEDELMI, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Bemeneti kompetencia mérés
Móricz Zsigmond Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai
Osztatlan tanárképzés kompetenciái
Minőségfejlesztési munkacsoport KPSZTI Április 17-
Fő épület 1. Oktatás módszertani megújulás Kooperatív tanulási módszer Projekt alapú módszer.
Országos Kompetencia Mérés 2011
Kompetencia alapú szakoktatás
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÁSOK - MÉRÉS-ÉRTÉKELÉS ALTERÜLET Liptákné Czakó Ildikó Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.

Nem az a fontos a világban, hol állunk, hanem az, merre indulunk." (Oliver Wendell Holmes Sr.) … és mit kezdünk a tudásunkkal…..

Mit is vállaltunk? Kiindulási állapot: Ami működik PP, IMIP alapján összegzés – ez már megtörtént Egységes indikátor rendszer kialakítása – a bementi, kimeneti mérések alapján!

Mit is vállaltunk? A mérési területekre javaslat! Mit is mérjünk? A 9. évfolyamra belépő tanulók alapkompetenciáinak méréséhez használható mérőeszközök fejlesztése - szövegértés- szövegalkotás, matematika- logika Végzős tanulók alapkompetenciáinak mérésére használható mérőeszközök fejlesztése - szövegértés- szövegalkotás, matematika- logika Szociális kompetenciák méréséhez használható mérőeszközök fejlesztése – szociális, társas kompetenciák mérése

Mérőeszközök bemutatása Szövegértés: 3 szöveghez 2-3 feladat, amelyekhez nehézségű feladatok párosulnak Matematika: 9 feladat, összesen- 54 item 1. szintű feladat 40%, 2. szintű feladat 30%,3. szintű feladat 20%, 4. szintű feladat 10%.

Szakmai mérés Szakmai mérés: Gépészet, építészet, faipar Egyszerű szöveges vázlatot készít Egyszerű rajzvázlatot készít Szöveges, rajzos vázlatot értelmez Méréseket végez Mérési eredményeket értékel Felismeri a sík és térbeli alakzatokat Színjelzéseket értelmez Színérzékét használja Rajzot értelmez

Mit is vállaltunk? A hátrányos helyzetű tanulók eredményeinek leválogatása- amennyiben beazonosítható Egyéni fejlesztés módszerének, folyamatának meghatározása Tanulói egyéni fejlesztési tervek készítése módszertanának kidolgozása,

Javaslat Egyéni fejlesztési tervek elemeinek rögzítése: – A szakma megszerzéséhez szükséges képességek elsődleges fejlesztése – Három havonkénti felülvizsgálat, visszajelzés a tanárok egymásnak és a diáknak is.

Mit is vállaltunk? A szakképzésbe történő belépéshez szükséges, mérendő kompetenciakör definiálása Az OKJ-ban rögzített személyes, társas és módszerkompetenciák méréséhez használható mérőeszközök fejlesztése – szakmacsoportban 10. és 12. évfolyamra

Javaslat Az intézményi munkacsoportok bevonása az egyes fejlesztési folyamatokba.

Mit is vállaltunk? A belső mérési rendszer működtetőinek felkészítése, mérőeszközök véglegesítése Mérési rendszer működtetőinek felkészítése

Hogyan? Csak együtt lehet eredményes a munka „Lehet, azok álmodnak sokat, akik sokat is tesznek” – – Stephen Leacock

„Csak a felelősségvállalás hitelesíti az életed. Ha azon gondolkozol, ki, mit tett, s mit nem, kinek van igaza, kinek nincs, nem csak megoldhatatlanfeladat elé állítod magad, de fájdalmasan megítélsz és megítéltetsz” – » Richard Bach

„Mindenki saját magának teremti hiteit és meggyőződését. Gondolkodom és hiszek, tehát úgy hiszem, létezek” – Claude Bristol

„Azok vagyunk, amit teszünk. A kiválóság több mint egyetlen helyes cselekedet. Szokás” – – Aristoteles

„Az ezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik” – de minden egyes lépés értelmét a következő lépés adja meg, s ha az utolsót nem teszed meg…..

„A mai emberek tudata határozza meg, milyen lesz a harmadik évezred. A gondolataink, az elfogadott értékeink, a tetteink mind kihatnak a jövőre. A lesz, és a lehet közti különbség tőlünk, függ. A jövőt az is befolyásolja, hogy mire fordítunk figyelmet, és milyenre formáljuk a környezetünket a lelki energiáink révén.” (Csíkszentmihályi Mihály: A fejlődés útjai - A harmadik évezred pszichológiája

Köszönöm a figyelmüket!