Előnyt a gazdaságnak, a munkának, a legális foglalkoztatás növelésének Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar gazdaság versenyképessége Vojnits Tamás április 2.
Advertisements

Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely.
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
Állami (minisztériumi) feladatok beszállítói területen
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS ÉS A VÁLTOZÓ KÖZIGAZGATÁS A TELEPÜLÉS, A JÁRÁS, A MEGYE ÉS A RÉGIÓ ÁTALAKULÓ SZEREPE II.PLAN-NET.HU TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Az ÉRÁK szerepe a megújuló szakképzésben- felnőttképzésben Soós Roland ÉRÁK.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
GKI Zrt., Az EU statisztikai adatbázisa és az uniós politikák Prezentáció az MTA Statisztikai Bizottsága Budapest, december 6-i ülésére.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
46. Közgazdász-vándorgyűlés, június 27., Cz.E. 1/17 Lisszaboni stratégia és a vállalati versenyképesség 46. Közgazdász-vándorgyűlés Czakó Erzsébet.
Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár kutatásvezető, GKI Zrt. Fejlesztéspolitika válságban és válság után.
Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár Az EU lisszaboni stratégiájának magyarországi megvalósítása.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Magyar Útügyi Társaság
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Az EU és a foglalkoztatási célú fejlesztések helyzete, kilátásai Csizmár Gábor politikai államtitkár.
Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Magyar Útügyi Társaság
A foglalkoztatáspolitika és egyéb politikák
Európai Uniós ismeretek
Korai iskolaelhagyás és társadalmi következményei
A tudásalapú gazdaság és társadalom: helyzetkép és kihívások Dr
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Magyar gazdaságpolitika a rendszerváltás után 2. A 2010 utáni korszak
Előadás másolata:

Előnyt a gazdaságnak, a munkának, a legális foglalkoztatás növelésének Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár

Tartalom 1.Bevezetés, előzmények 2.Az Európa 2020 stratégia néhány célkitűzése 3.Milyen munkahelyekre van szükség? 4.Ellentmondás a versenyképesség és a foglalkoztatás között 5.Lehetőségek az ellentmondás feloldására 6.A foglalkoztatási stratégiával szembeni követelmények 7.Összefoglalás, következtetések

Bevezetés, előzmények E prezentáció háttere: A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség projektje hazai kutatóhelyek részvételével az Európa 2020 stratégiáról. A projekt célja a magyar EU-elnökség vonatkozó témáinak tudományos megalapozása, ezáltal támogatása volt.

Az Európa 2020 stratégia néhány célkitűzése Intelligens növekedés: tudáson és innováción alapuló gazdaság kialakítása. Fenntartható növekedés: erőforrás- hatékonyabb, környezetbarátabb és versenyképesebb gazdaság. Inkluzív növekedés: magas foglalkoztatottság, valamint szociális és területi kohézió által jellemzett gazdaság kialakításának ösztönzése.

Az Európa 2020 stratégia néhány célkitűzése Az Európa 2020 stratégia mennyiségi jellegű célja, hogy a éves férfiak és nők foglalkoztatási rátáját 2020-ig 75 százalékra kell emelni a fiatalok, az idősebbek nagyobb munkaerő- piaci részvételével és a legális bevándoroltak erőteljesebb integrációjával. Az emberi erőforrás hamarosan a legfontosabb szűk keresztmetszet lesz Európában a termelési tényezők között – bizonyos szakmákban már ma is az -, és a jelenlegi alacsony foglalkoztatási ráta ennek az erőforrásnak a kihasználatlanságát mutatja.

Milyen munkahelyekre van szükség? A szigorú gazdasági racionalitás alapján az újonnan létrehozandó munkahelyeken dolgozó munkaerőnek minimális követelményként ki kell termelnie foglalkoztatásának teljes költségét, az inaktívak ellátásának fedezetét, azaz magas termelékenységi szintű munkahelyekre van szükség.

Milyen munkahelyekre van szükség? A gazdasági racionalitás követelménye külö- nösen erőteljesen érvényesül a gazdasági szempontból kevésbé fejlett új EU- tagállamokban – felzárkózás. Ilyen munkahelyek elsősorban a tradeable szektorban hozhatók létre. Ez más megvilágításba helyezi egyrészt az ipar, másrészt a kis- és középvállalatok szerepét, miközben kidomborítja a külföldi nagyvállalatokét – szervezeti koncentráció.

Ellentmondás a versenyképesség és a foglalkoztatás között A szigorú gazdasági racionalitás követelményeinek eleget tevő munkahelyteremtés nem, vagy kismértékben emeli a foglalkoztatási rátát, ezért nem alkalmas a foglalkoztatással kapcsolatos társadalmi és egyéb problémák kezelésére.

Ellentmondás a versenyképesség és a foglalkoztatás között Vállalati szinten a humánerőforrás-fejlesztésbe történő beruházások rövid távon ronthatják a vállalati költség-versenyképességet, ha azok közvetlen vállalkozói ráfordítás keretében történnek, illetve a makrogazdasági versenyképességet, ha azok forrása állami újraelosztás. Ellentmondás a vonzó keresetek biztosításának igénye és a költség-versenyképesség javítását szolgáló bérleszorítási törekvések között. A technológiai korszerűsítés és a munkaszervezés modernizálása hagyományosan munkaerő- felszabadító hatással jár.

Ellentmondás a versenyképesség és a foglalkoztatás között DE: A gazdálkodó szervezetek szintjén, hogy a technológiai és szervezési korszerűsítések többlethozama az adott szervezetek bővítését, munkahelyteremtését szolgálhatja. A munkaerőt adott szervezetben megtakarító fejlesztéseknek munkahelyteremtő hatása lehet a szervezeten kívül, a korszerűbb technikát, technológiát gyártó, beszállító, fenntartó bedolgozói láncokban.

Lehetőségek az ellentmondás feloldására Az inaktívak, nem foglalkoztatottak jelentős része számára célszerű munkahelyteremtés a helyi piacokon értékesíthető termékeket és szolgáltatásokat előállító gazdálkodók révén is megvalósulhat. Ezek a célszerű munkahelyek vállalkozások keretei között, de az un. szociális gazdaság keretei között létrejöttek az EU fejlettebb tagállamaiban is.

Lehetőségek az ellentmondás feloldására Családi keretek között sok olyan kielégítetlen szükséglet (gyermekfelügyelet, idősgondozás, betegápolás, házkörüli munkák) van, amire építve munkaalkalom teremthető a helyi szinten kihasználatlan munkaerő foglalkoztatásához. Több más (oktatási, képzési, egészségügyi, közlekedési, stb.) szolgáltatással együtt ezek lehetnek azok a szolgáltatások, amelyek saját költségeiket kitermelve segíthetik a globálisan versenyképes szektorokban foglalkoztatottak alkalmazkodóképességét, rugalmasságát, magasabb termelékenységét. A legális foglalkoztatás kereteinek kialakítása.

A foglalkoztatási stratégiával szembeni követelmények A foglalkoztatás is versenyképességi tényező az EU-ban, emellett növekedési tényező az új tagállamokban: sikerül e mennyiségileg bővíteni a gazdaság emberi erőforrásait, sikerül-e javítani a foglalkoztatás minőségét.

A foglalkoztatási stratégiával szembeni követelmények Mind az EU, mind a tagállamok szintjén a területi és társadalmi kohézió feltétele a munkaképes lakosság foglalkoztathatóvá tétele. A tudásalapú gazdaság megteremtésének feltétele a munkaerő jobb alkalmazkodóképessége. Aktív társadalmi befogadás. A cél: mindenkinek, főleg a foglakoztatásból kiesetteknek érje meg dolgozni. Ehhez célszerű igazítani a munkaerő-piaci, családi, lakhatási, közlekedési, egészségügyi stb. szolgáltatásokat.

A foglalkoztatási stratégiával szembeni követelmények Integrált megközelítés: a kirekesztés és a szegénység elleni küzdelem, a mobilitás és migráció elősegítése, a területi egyenlőtlenségek leküzdése, felnőttképzés, élethosszig tartó tanulás a nők és férfiak közötti egyenlőség előmozdítása.

A foglalkoztatási stratégiával szembeni követelmények Szakpolitikák koordinációja és harmonizációja mind a tagállamok, mind az EU szintjén: Oktatáspolitika, Gazdaságfejlesztés, fejlesztéspolitika, Fiskális politika, Vidékfejlesztési politika, Népesedéspolitika, Szociálpolitika, Környezetvédelmi politika, Lakáspolitika, Közösségi közlekedés.

Összefoglalás, következtetések Ellentmondás egyfelől a versenyképesség javítása és a gazdasági felzárkózás, másfelől a foglalkoztatottság növelése között. Az ellentmondás megfelelő gazdaságpolitikával, integrált megközelítéssel és a szakpolitikák koordinációjával enyhíthető vagy feloldható. A foglalkoztatás mind mennyiségi, mind minőségi értelemben lehet versenyképességi tényező.

Összefoglalás, következtetések Olyan gazdasági környezetet kell kialakítani,hogy csak a legális foglalkoztatás legyen versenyképes, illetve járuljon hozzá a gazdasági növekedéshez.