Miért kötöztette magát Odüsszeusz az árbóchoz…majd mi történt a szirénekkel…? Államférfi kell.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Coach az egészségügyben
Advertisements

07:15:06 óra Egy új életet fogok kezdeni Ez a határozott döntésem... Ez az én saját saját döntésem... kedd, június 24.kedd, június.
Pénztárkonferencia 2008, Siófok 1 A választható portfóliós rendszer és a évi hozamok Gaál Attila vezérigazgató.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
A motiváció fenntartása
Szinte lehetetlen??? DWIGHT D. EISENHOWER generálisnak igaza volt akkor, amikor megparancsolta, hogy minél több képeket és filmeket készítsenek a holokausztról.
Pszichiátriai intézmények lakóinak felkészítése PÉF – Lélek-Hang Egyesület.
Tájékoztató az Anglisztika MA-ról Cser András PPKE BTK Angol Intézet október 9.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Készítette: Galán Anita Debreceni Egyetem Szociálpolitika MA, I. évf.
Dr. Ternovszky Ferenc A nemzeti kultúra szerepe, jelentősége.
A Barátság.
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban
A válság és ami utána következik….
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
1 „Az FSZH hosszú és rövidtávú elképzelései a foglalkoztatási célú civil szervezetekkel való együttműködésre, különös tekintettel a szolgáltatás-vásárlásokra.
A neo-weberiánus állam vonzásában Stumpf István Századvég Alapítvány, Elnök MKT 46. Közgazdász-vándorgyűlés Eger június
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
A partnerközpontú intézmények plusz anyagi forrásai a kompetencia alapú oktatás vonatkozásában Előadó: Danyi Gyula.
Bibó István: Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem
Majoros András GAZDASÁGPOLITIKA 2009/2010. II. Majoros András
Hogyan segítik a tanításkísérő szemináriumok az összefüggő egyéni szakmai gyakorlatot? ELTE PPK N. Kollár Katalin
Népszerű kultúra és magaskultúra
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok évi új céltámogatása.
Debrecen május 29. Prof. Dr. Szabó Ildikó Szocializáció az egyetemi csoportok és csoportkultúrák világában Egyetemi élethelyzetek. Campus-lét a Debreceni.
POLITIKAI IDEOLÓGIÁK © kurtán sándor pefele 2009.
Szociális tanulás formái
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
Közgazdaság: tudomány vagy tan? A "modern elmélet" a válság tükrében.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
ME-ÁJK, Bevezetés az állam és jogtudományokba 2. Előadás vázlata
Tájékoztató az Anglisztika MA-ról Cser András PPKE BTK Angol Intézet október 18.
A bürokrácia térnyerése Weber szerint a bürokráciának a társadalmi fejlődéssel összefüggésben bekövetkező „előrenyomulása” speciális racionalitásával függ.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
orszagtanulmanyok/spanyolorsz ag-leader-megvalositasa/
  Kitartás  Önbizalom  Magabiztosság  Versenyképesség  Sokoldalúság  Gyakorlati érzék  Kreativitás  Alkalmazkodóképesség  Kommunikációs készség.
Gazdaság a politikum fogságában. Államgazdaság Reálszféra „Strukturális válság” „Kiegyensúlyozott növekedés”
A Butterfly’s Lesson Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött,
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
KULTÚRA, ÉRTÉKEK, NORMÁK, DEVIANCIA
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Minőségbiztosítás az oktatásban - minőségértékelési eljárás
Tréningcsoportra történő kiválasztás folyamata
A professzionalizmus formálódása és jelentése (Kozma J.2002)
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
Reklám helyett a marketing jövője a hálózatok világában
TÁMOP /A Tanulás, képzés, önfejlesztés Az elmúlt időszak fejlődési üteme, amely az élet minden területét jellemzi, elengedhetetlenné.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
A kiinduló pont – a jövő egészségpolitikájának reális megközelítése Az egészségügy fenntartható fejődésének alap- feltétele, hogy összhangba kell hozni.
A politikai bátorságról Az én generációmnak a szocializmus alatt volt ideje megtanulni hogy, igen, széllel szemben is lehet pisilni. Egy titka van: nem.
ÉLTANULÓ VÁLSÁGBAN Dr. Pogátsa Zoltán Magyar Tudományos Akadémia.
Mi történik az euróval? Dr. Mellár Tamás, egyetemi tanár.
Y generáció Viselkedési jellemzők és változások az Információs Korban.
Miért nem internetezik mindenki? Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ Internethajó Be kell hozni a hátrányt,
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Az igazságszolgáltatás szociológiája
2009. április 29. Pittner Ferenc „Válság alatt nő a pálma”
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
1 Politikai mélypont Magyarországon? november 22. Somogyi Zoltán, igazgató Political Capital Institute.
Róbert Péter Egyetemi tanár Széchenyi Egyetem, Győr
Tudod most új élet vár.
Gazdagabb vagy bárkinél,
 A politikai berendezkedések: a demokrácia és a diktatúra  A rendszerváltás Magyarországon  Az Alkotmány  A politikai pártok ma Magyarországon.
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1 Főegyházmegyei Karitász Központ RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat R emény É let V áltozás.
Regionális és vállalati identitás az ellátási láncokban
Jog- és állambölcselet I.
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
Előadás másolata:

miért kötöztette magát Odüsszeusz az árbóchoz…majd mi történt a szirénekkel…? Államférfi kell

Homo politikus – Németország egységesítése Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb Nehezül ő élet Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben Hivatástudat Politikai eszmény Politikai tárgy-szerelem Szuggesztív er ő Valóságérzék Szívós akarater ő Felel ő sségtudat Kornis Gyula 1933 „a társas közösség illetve az egyén csak elméletben választható szét……” Kornis

Multi-logika Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb Nehezül ő élet Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben termelésigényfelkeltéseladás - vásárlás Profit= öröm+$ v € konkurencia és piac kutatás fejlesztés Feladat: politika - szabályozók - attit ű d formálás multik - t ő ke biztosítása, végrehajtás fogyasztó – konzum-idióta Multi-rendszernyomás: Az ország mérete többszörös ha ∑üzl.tervek Növekedés indokkal létszám+ Növekedés indokkal worthless projectek, tréningek „A 24 milliárd forint elköltését az ügynökség most az iskolák fenntartóira bízza, hátha a helyi m ű szaki boltban akciós lesz a digitális tábla.” foreign land – foreign land – foreign land „something NEW” minden héten!

Kell a krízis Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb Nehezül ő élet Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben KRÍZIS - KRÍZIS -KRÍZIS félelem, mint az ördög a tisztító t ű zt ő l elrejtett tartalékok el ő kerülnek - globalizációs érték  létszám-optimalizáció - árszintcsökkenés „az fogja nyertesként megélni a krízist aki a gazdaság indulásának pillanatáig meg tudja ő rizni a kapacitásait, el ő melegített motorral indul” – feltételezés: minden a már megismertek szerint fog folyni, újra! – így lesz? - meghatározza az, hogy meddig fog tartani….

Államférfivá válhat Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb El a gazdasági alrendszert ő l Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben

Államférfivá válhat – Egyéni érdek… Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb Nehezül ő élet Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben mindenki mindenkit átver a szocializmus szocializációs hatásai fusi-kultúra erkölcsi korlát a porban – eltett pénztárca esete…. „Most az erkölcsi, morális, és nem utolsó sorban a gazdasági válság …” Hankiss Elemér jún. 4. a demokrácia = kontárság kultusza, a tömegt ő l függ..

Államférfivá válhat – Hatalmi eszközök… Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb El a gazdasági alrendszert ő l Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben törvényes eszközök a cselekvéshez tényleges mozgástér bels ő támogatottság küls ő támogatottság

Államférfivá válhat – Felkészültség… Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb El a gazdasági alrendszert ő l Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben „dilettáns döntések garmada minden szinten …” Hankiss Elemér Csapdák és egerek ilyenekké kellett lennünk? született képességek tanult képességek tapasztalatból ered ő képességek

Államférfivá válhat – Elhivatott… Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb El a gazdasági alrendszert ő l Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben szerteágazó környezet – egyedül nem megy… azonos elhivatottság + az irányító elfogadása

Államférfivá válhat – Hiteles… Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb El a gazdasági alrendszert ő l Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben kommunista szocializáció terhe majd elintézzük… zuschlag ügy erkölcsi benchmark ne érje meg határozott megtorlás ha kell – nincs „barát”…

Államférfivá válhat – El a gazdasági… Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb El a gazdasági alrendszert ő l Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben a politika mint szabadcsapat amely… régi rutin megtörése soha ilyen gyenge a gazdasági alrendszer nem volt – a „szabályok” átszabásának ideje a politikus gazdaságiul politikaiul...

Államférfivá válhat – Társadalmi igény… Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb El a gazdasági alrendszert ő l Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben mindenki a saját b ő rén érezze a változtatás kényszerét a személyes veszteségek „éget ő fájdalmat” okozzanak nem elég a döntéseket meghozni…. a multik nem adják fel….. munkahelyekre van szükség a felfelé vezet ő úton

Államférfivá válhat Hatalmi eszközök megléte Felkészültség Elhivatott háttér Hiteles stáb El a gazdasági alrendszert ő l Társadalmi igény a feszültség feloldására Egyéni érdek háttérben Középosztály ereje Multi-logika ismerete Ø korrupció Lojalitás Deviáns kell legyen