Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok 2002. évi új céltámogatása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok 2002. évi új céltámogatása."— Előadás másolata:

1 Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok 2002. évi új céltámogatása

2 Az elosztható forrás Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Összesen 24 milliárd, még az idén felhasználható összegét tekintve 9,7 milliárd új önkormányzati céltámogatás odaítéléséről döntött a kormány.

3 A döntés előkészítése Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A kormány politikai megfontolásoktól mentesen, a szakmai és jogszabályi követelmények és az önkormányzatok országos szövetségeivel történt egyeztetés alapján döntött az idei új céltámogatások elosztásáról. A helyi önkormányzatok 444 támogatási igényt nyújtottak be. Összesen 103 milliárdos összköltségű beruházásaikhoz 58 md támogatást igényeltek, amiből 22 md Ft terhelné idén a költségvetést. Az idei 9,7 milliárd forintos lehetőséget meghaladó többletigény a szennyvíz szakágazatban jelentkezett. Az igények sorolására a jogszabály előírásának megfelelően, a regionális fejlesztési tanácsok javaslatainak figyelembevételével került sor.

4 A döntés Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A törvényi előírások alapján a szennyvízelvezetés és tisztítás kivételével minden, a feltételeknek megfelelő igény elfogadásra került. A kormány a június 30-ig különböző címen még felszabaduló címzett és céltámogatást a most forrás híján be nem fogadott szennyvíztisztítási igények (129 db) kielégítésére fogja fordítani. A döntés szeptember 30-ig megszületik.

5 A támogatás megoszlása célok szerint Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató

6 Előny a balatoni szennyvízelvezetési- és tisztítási programnak Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A balatoni üdülőkörzetből beérkezett 22 támogatási igény közül 17 került elfogadásra. Az összesen 2,2 milliárdos támogatásból az idén 845 millió kerülhet felhasználásra.

7 Az odaítélt támogatások 2002. évi összegének megyei megoszlása Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató


Letölteni ppt "Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok 2002. évi új céltámogatása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések