Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A kiinduló pont – a jövő egészségpolitikájának reális megközelítése Az egészségügy fenntartható fejődésének alap- feltétele, hogy összhangba kell hozni.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A kiinduló pont – a jövő egészségpolitikájának reális megközelítése Az egészségügy fenntartható fejődésének alap- feltétele, hogy összhangba kell hozni."— Előadás másolata:

1 A kiinduló pont – a jövő egészségpolitikájának reális megközelítése Az egészségügy fenntartható fejődésének alap- feltétele, hogy összhangba kell hozni az –egészségüggyel kapcsolatos elvárásokat –és az ezért vállalt egyéni és közösségi áldozatokat. Ha ezt nem sikerül elfogadtatni a társadalommal (lakosok, szakma, betegek), akkor az egészségügy válságról válságra bukdácsol és vezetői a közutálat tárgyain lesznek. Kincses Gyula, 2005.

2 Közös problémák Európában Egész Európa a szerzett jogok csapdájában vergődik. Meghatározó kérdése, hogy hogyan lehet össze- egyeztetni a verseny-képességet a globalizált piacon az örökölt jóléti rendszerek fenn- tarthatóságával. Kihívások: –demográfiai torzulás, –technológiai robbanás, –humán-erőforrás kérdések kezelése (bővülő kereslet - munkaidő normatívák) –politikai stabilitás – a szerzett jogok garantálhatósága. Ez minden országban a jóléti rendszerek felülvizsgálatát, átalakítását fogja eredményezni. Kincses Gyula, 2007.

3 A tulajdonosváltás szükségessége A tulajdonosváltásra, a piaci környezet kialakulására azért van szükség az egészségügyben, mert így jön létre a csőd és felszámolás hiteles fenyegetése, ami minden jónak az alapja. Ez ösztönöz tudniillik a hatékony munkára és a fogyasztóbarát szolgáltatásra. Bokros Lajos, 2005.

4 Az egészségügyi reform kikényszerítője A XX. század végén az egészségügy fejlődésének kulcskérdése, motivátora a finanszírozhatóság biztosíthatósága volt. A XXI. század első évtizedeiben a meg- határozó szűk keresztmetszet a szak- emberhiány lesz. Ez lesz tehát az a hajtóerő és kényszer, ami kikényszeríti a mindig halogatott szerkezeti és igénybevételi reformokat. Kincses Gyula, 2006.


Letölteni ppt "A kiinduló pont – a jövő egészségpolitikájának reális megközelítése Az egészségügy fenntartható fejődésének alap- feltétele, hogy összhangba kell hozni."

Hasonló előadás


Google Hirdetések