A kormányhivatal képzési, továbbképzési, vizsgáztatási tevékenysége

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

Területi államigazgatási szervek
A járási rendszer megújítása
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Miniszterelnöki Hivatal, Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárság Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály 376/2007. (XII. 23.) Korm.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Baranya Megyei Önkormányzat
A területi államigazgatás átalakítása
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Dr. Bujdosó András Imre főosztályvezető
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Szervezetfejlesztési Program
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A kormányhivatalok és a kormányablakok
A Veszprém megyei Kormányhivatal működésének tapasztalatai
Pest Megyei Közigazgatási Hivatal
JEGYZŐI ÉRTEKEZLET Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Takács Zsófia október 17.
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
Veszprém Megyei Államigazgatási Kollégium Ügyviteli-, informatikai és szervezetfejlesztési munkacsoport évi tevékenységének bemutatása Beitl.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
A járási rendszer megújítása
szerepe a köznevelésben
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
NAK, Szakképzési Igazgatóság
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kormányhivatal
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
MAGYOTT Közgyűlés február 16. Beszámoló Állatgyógyászati munkacsoport Dr. Kulcsár Gábor.
A területi államigazgatás átalakítása
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság módszertani munkájának bemutatása Szakmai nap,Szedres 2013.szeptember 26. Hajnal Renáta Módszertani főosztály.
Az NFFF megvalósításának szervezési és szervezeti kérdései
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal Széles Sándor kormánymegbízott
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
A szakképzés jelene és jövője a KLIK-ben. Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény A szakképzésről szóló évi CLXXXVII.
Szeged, december 09. Tájékoztató a Magyar Kormánytisztviselői Kar Csongrád megyei területi tisztviselői választásról.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló év Bognár Lászlóné tagozatvezető.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
Kormányhivatal szakigazgatási szervei 1.Szociális és Gyámhivatal 2.Építésügyi Hivatal 3.Igazságügyi Szolgálat 4.Növény-és Talajvédelmi Igazgatóság 5.Erdészeti.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Területi és helyi államigazgatási szervek október október 3.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
A kötelező közigazgatási továbbképzések vizsgálata
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) tervezete
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Előadás másolata:

A Veszprém Megyei Államigazgatási Kollégium Képzési-, továbbképzési munkacsoportja

A kormányhivatal képzési, továbbképzési, vizsgáztatási tevékenysége A képzések, továbbképzések szervezésének jogszabályi alapja A fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet „20. § (1) A fővárosi és megyei kormányhivatal a kormánytisztviselők és köztisztviselők képzése, továbbképzése körében a) éves terv alapján szervezi a fővárosban, megyében az államigazgatási feladatokat ellátó helyi önkormányzati szervek köztisztviselőinek képzését, továbbképzését, továbbá részt vesz a területi államigazgatási szervek kormánytisztviselőinek képzése, továbbképzése szervezésében”.

A munkacsoport célja, feladatai Célja: A képzési-, továbbképzési tevékenység módszertani fejlesztése. Feladatai: Közreműködik a köztisztviselők és kormánytisztviselők egységes képzési-, továbbképzési rendszerének kialakításában, működtetésében. Felméri a tényleges képzési igényeket, amelyekhez módszertani útmutatót készít, képzési lehetőségeket biztosít. Értékeli a megye közszolgálati tisztviselőit érintő képzések, továbbképzések helyzetét. Felkérés esetén képzéséket szervez és koordinál. Közreműködik a feladatát érintő lényeges jogszabályok (törvények, kormányrendeletek) véleményezésében. Javaslatot tesz jogszabályok kidolgozására, illetve módosítására.

A munkacsoport összetétele Vezetője: Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztálya főosztályvezetője Tagjai: Takács Szabolcs, a Kormánymegbízotti Kabinet kabinetvezetője Dr. Mikulási Erzsébet, a Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztály főosztályvezetője Zéman Györgyi, a Pénzügyi Főosztály főosztályvezetője Boros Gábor István, a Földművelésügyi Igazgatóság igazgatója Dr. Réfi Jenő, a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója Katonáné Bellovits Andrea, a Munkaügyi Központ igazgatója Czapáry Rita, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Veszprém Megyei Kirendeltsége kirendeltség-vezetője

A munkacsoport alakuló ülése Időpont: 2011. december 1. Helyszín: Megyeháza, Delegációs terem Napirend: Ügyrend elfogadása Tájékoztató a munkacsoport feladatairól A képzési-, továbbképzési és vizsgáztatási rendszer aktuális helyzetével kapcsolatos vélemények megvitatása

A tervezés, megvalósítás folyamata Igényfelmérés Továbbképzési terv elkészítése az igényfelmérés eredménye alapján A tervben szereplő programok előkészítése, meghirdetése, lebonyolítása Beszámoló a terv végrehajtásáról

Az igények felmérése alapján 2012-ben: 2012. évi vizsgák ütemterve Az igények felmérése alapján 2012-ben: 200 fő közigazgatási alapvizsgázó 8 fő ügykezelő alapvizsgázó 85 fő közigazgatási szakvizsgázó Építésügyi vizsga szervezése Alkotmányos alapismeretek vizsga szervezése

A tagok véleménye a képzési rendszer jelenlegi működéséről Nem a hatékony tanulásra ösztönöz. Nem a napi szintű feladatokra koncentrál. Nagyon beszűkült a közigazgatási szakvizsga választható vizsgatárgyainak köre. Célszerűbb lenne a szakvizsga általános részének tananyagát az alapvizsga keretében elsajátítani.

A tagok javaslatai Igényfelmérés Kormányhivatali szintű javaslatrendszer kidolgozása Képzések, vizsgák anyagának áttekintése, korszerűsítésre vonatkozó ajánlás kidolgozása

Cél Az alapvizsga megszerzése egyben tágabb ismereteket, a közigazgatás több szegmensére való rálátást biztosítson. A szakvizsga egy-egy szakterület alaposabb megismerését szolgálja.

Javaslat új választható vizsgatárgy felvételére A KIM Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkárának megkeresése Javaslat: A közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet – a közigazgatási szakvizsga kötelező és választható vizsgatárgyainak felsorolását tartalmazó – 3. számú melléklet 2. pontjának kiegészítése a több választható szakmai vizsgatárgy megjelölésével. Válasz: A közigazgatási vizsgarendszer felülvizsgálata során figyelembe veszik a javaslatot.

A jövőre vonatkozó tervek A 7 létrehozandó régiós szintű képzőközpont közül a Veszprém, Fejér és Zala megye területére kiterjedő illetékességű Pannon Egyetem képviselőjének bevonása a munkacsoport munkájába. A megye közszolgálati tisztviselőinek és közigazgatási szerveinek érdekeit figyelembe véve, részvétel a 2013. január 1-jétől életbe lépő új rendszer kialakításával kapcsolatos egyeztetéseken. Az alkotmányos alapismeretek vizsga szervezésére vonatkozó módosító javaslat benyújtása.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Dr. Vajda Viktória Koordinációs, humánpolitikai és szervezési főosztályvezető