Közösségi portálok használata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Advertisements

Jánosi Beatrix szeptember 08.
IKT pedagógusoknak.  Csoportok vagy társadalmi rendszerek ideáltipikus meghatározása, amelyek az egyes tagok közötti szilárd kötődések eredményeként.
Közösségi oldalak használata
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Közösségi portálok használata
A humán ökorendszer A humán ökorendszer egy hasznos keret, „amelynek segítségével megértjük az ember és környezete között fellépő kölcsönhatásokat.” (Welch)
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
Család.
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
SEK, május 9. Forrás: Baritz Sarolta Laura AZ ÜZLET MINT HIVATÁS – UTÓPIA VAGY REALITÁS? In Távlatok.
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Polgári szellem és értékrend Márai Sándor művében
Társadalmi tényezők szerepe a párválasztásban és a családi életben Herczog Mária Budapest, novenber 9.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna tanár Eszterházy Károly Főiskola
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
Dobiné Bálint Katalin Protokoll ismeretek
Ápolásetika.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Közösségi portálok használata
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata, avagy útmutató a helyes alkalmazáshoz
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Kormányzati hozzáállás Ausztriától Kyrgyzisztánig
Magyar Bioetikai Társaság 19. Nemzetközi Konferenciája szeptember Információ- kommunikáció- erkölcs ________________________________________________________________________.
KULTURÁLIS ANTROPOLÓGIA III.. A 60-as évek antropológiája E. Wolf: részterületek, terminusválság El ő zmények: 1.Angolszász strukturalista funkcionalizmus.
Amikor a tanítvány ellentmondott a mesternek
Közösségi oldalak használata
2011.szeptember 26. Balatonalmádi
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Hogyan nézzen ki az ajánlólevelünk?
Diplomáciai etikett és protokoll
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Asszertivitás E. Tóbiás Sára 2009.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
A vásárlási döntési folyamat Alternatívák értékelése
Viselkedéskultúra.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Könyvtári protokoll Fodor Péter előadása október 6.
A kriminálpszichológia
Közösségi portálok használata
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
Állampolgári jogok és kötelességek
A TECHNIKA TANTÁRGY TÖRTÉNETI ELŐZMÉNYEI
A széleskör ű demokráciát megteremt ő, a lakosság egészét képvisel ő, önként vállalt feladatokat végrehajtó, Értékmeg ő rz ő és értékteremt ő, Bodajkért.
Készítette: Pálinkás Petra
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
Erre használom az internetet
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
30 órás Akkreditált továbbképzés viselkedészavarokról pedagógusoknak, szülőknek Reményi Tamás A képzések időpontjai a következők: 1. Blokk -10.
MISSION IMPOSSIBLE a legelőn
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
Közösségi oldalak használata
ÜZLETI ETIKA I. Az etika tudományának fő területei
Politika a hipermédiában – web kettes techno-forradalmak
Könyvtári protokoll. Kommunikáció Folyamat, amelyben az egyén információt továbbit azzal a céllal, hogy más egyént befolyásoljon. Folyamat, amelyben.
A RENESZÁNSZ VILÁGKÉPE
A képzések helyszínei, időpontjai: a képzés előtt egy héttel
Előadás másolata:

Közösségi portálok használata Készítette: Szűcs Orsolya Felkészítő Tanárnő neve: Mánné György Ágnes Iskola neve: Békésy György Szakközépiskola 1174 Budapest Széchenyi utca 9-11. 

Etikett Két fajtája van: Passzív: a szülők,a környezet és a társadalom tanít minket erre a viselkedésre, a jó modorra, a jellemre, a lelkiismeretre, a szerénységre, a pontosságra és az önuralomra. Aktív: Hogyan kell köszönni,tegezni-magázni egy személyt, megfogni a másik kezét, hogyan kell társalogni és hogy kell használni a beszédmodort.

Illem Magyar neveviselkedéskultúra. Célja az emberek közötti kapcsolat létrehozása, a társadalmi élet szabályozása. Mindennek megvan az illemszabályai: kornak, generációnak, vallásnak, népcsoportoknak és a családnak. Az illem maga a jó modor, a kulturált viselkedés, és vannak olyan helyzetek is, amelyekben védelmet biztosít.

 Viselkedéstechnika  Jellem: Az akarattól függnek: jó-rossz hajlandóságtól, neveltetési kérdéstől és a belső hajtóerőtől. Lelkiismeret: Jelentése erkölcsi tudat. A személy megítéli a saját érzéseit, tetteit, erkölcsösségét és a gondolatait is. Magatartás,viselkedés: Ezek a tényezők határozzák meg: erkölcsi tudat, kultúra, kulturáltság, pszichikai beállítottság, családi, iskolai, munkahelyi szokások, követelmények. Megjelenés: Az erkölcsét, igényességét és viszonyát tükrözi másokkal szemben.  hajápolás, körömápolás, bőrápolás, tiszta ruházat, fizura, parfüm- és sminkhasználat.

Modor Illedelmesség: Tiszteletet ad, jó a modora, tapintatos, kulturáltan társalog, nem gesztikulál és kevés mimikát használ a személy.ez jellemző rá. Udvariasság: Egyik fő tényezője a műveltségmindenkinek a jóakaratát meghódítja.

Az iwiw portál törölheti azon felhasználókat, akik visszaélnek mások nevével, képeivel, címével vagy védjegyet sértenek meg, obszcén, trágár kifejezéseket használnak, rasszista, mások vallási, politikai, nemzeti, nemzetiségi, hovatartozását sérti, gyalázza, illetve burkoltan vagy nyíltan reklámozni.

A MyVip a fiatal körében igen ismert oldal ahol szintén fontosak a szabályok, mint pl: mások jó hírneve, becsülete, magán-és üzleti titkok, személyes adatok védelme. Ezek megsértése a felhasználó kizárását vonja maga után.

2004 óta működik a Facebook amerikai alapítású társadalmi oldal, ahol nemcsak magánszemélyek hanem városok, munkahelyek, intézmények is regisztrálhattak.

Veszélyek Nem szabad illetlen kommentárokat írni. Ne írj olyan e-maileket másoknak ami bántó és sértő. Ha valaki bánt vagy sérteget téged,azt jelents a szülőknek,tanárnak. Ne tegyél fel kompromittáló képet magadról vagy a barátaidról. A facebook-on mindig be kell állítani az adatvédelmi beállításokat,hogy kik láthatják az adatlapodat, a képeidet,videóidat. Ne add meg a címedet és a telefonszámodat. A jelszavadat ne oszd meg senkivel. Csak azokat jelöld be, akiket ismersz és már találkoztál vele.

KÉSZÍTETTE: Szűcs Orsolya HA A MUNKÁM, LÁJKOLD!!!

Irodalomjegyzék www.google.hu-->képek www.myvip.com www.facebook.com www.iwiw.com www.wikipedia.hu