Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!"— Előadás másolata:

1 Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
A diákok ismerjék meg az internetes kapcsolattartás, kapcsolatépítés lehetőségeit és buktatóit, szabályait. Ismerkedjenek meg a személyes/közösségi blog létrehozásának lehetőségével és módjával.

2 Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on
A világhálón való „megjelenés” legnépszerűbb módja a Facebook-oldal létrehozása. Hogyan történhet ez, milyen adatokat szabad megadni, és mit nem célszerű?

3 Blog – az elektronikus napló
Mi a blog? Személyes „internetes napló”, amely általában széles közönségnek készül. Határoztuk meg a blog fogalmát, majd vitassuk meg a következőket: Mi a különbség egy elektronikus napló és egy papír alapú napló közt? Kinek szól az egyik és a másik? Milyen szabályokat célszerű betartani, ha elektronikus naplót indítunk?

4 Nyissunk blogot – egyszerűen!
A blog létrehozását egy blogszolgáltató kiválasztásával célszerű kezdeni (aki a honlapnak helyet ad). A legismertebbek a blog.hu, a blogspot.com és a hu.wordpress.com. A feladatot érdemes csoportmunkában végezni! Hozzanak létre a tanulók osztályblogot, amit a tanév során végig használhatnak. A létrehozás folyamatát projektorral vagy interaktív tábla segítségével közösen végezzük. (Célszerű a tanárnak előzetesen átnézni az egyes blogszolgáltatók lehetőségeit, hogy tudjon javasolni a diákok számára!)

5 Hogyan működik az osztályblog?
Beszéljük meg az alábbi kérdéseket: Miről írjunk? Milyen rovatok legyenek? Képeket, videókat készítünk? Kik lesznek a szerkesztők? Más gondolatait, fotóit is felhasználhatjuk? Hogyan? Beszéljük meg, hogyan működik egy blog, és válasszunk szerkesztőket! Gondoljuk át közösen a diákokkal, hogyan lehet működtetni egy osztályblogot! Gyűjtsenek példákat a diákok az internetről (Keressenek rá más iskolák/osztályok blogjaira)! A blog készítésekor törekedjünk önálló gondolatok, illusztrációk közlésére, ám hívjuk fel a tanulók figyelmét a szerzői jogi szempontokra is, más művének felhasználásával kapcsolatban. Csak engedélyezett anyagokat használhatunk fel, feltüntetve azok forrását. 5

6 Médiás blogunk témái Információ szerepe a társadalomban- életünkben
A reklám Média tartalmak hitelessége On-line dokumentumok- honlapok On-line dokumentumok- saját blog A nyomtatott médiumok – infografika KI LEHET EGÉSZÍTENI!


Letölteni ppt "Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések