Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alsónémedi A falu bemutatása
Advertisements

„Hull a pelyhes fehér hó…”
A nap kezdete Urunk, akit jobban elrejt ez a világ, mint a sírbolt, Te, akit bűneink keresztre feszítenek, Te, akit eltemettünk szívünkben - feszítsd fel.
Eucharisztia liturgiája
Akolitusok továbbképzése
valkói egyházközségben
„Református – szeretem.” Tiszaparti Római Katolikus Általános
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Kárpát-medencei támogatások Gyermekek tanulási támogatása Kalotaszegen Sárvásári iskola és közösségi ház fejlesztése 2008 „Batiz Ágnes emlékére”
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA
LELKISÉG Isten a Szeretet Illusztráció: Simon András.
Intézményi innováció Szociális és karitatív tevékenység a Máltai Szeretet Szolgálat kapcsolatrendszerén keresztül, és velük együttműködésben.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
ITT A KARÁCSONY!.
Ahogy lehet Túrmezei Erzsébet verse.
Mindenben keresni és megtalálni Istent.
FERENCES ÉLETÜNK SZENT FERENC KISN Ő VÉREI KÖZÖSSÉGÉBEN.
A keresztség A befogadás szentsége.
A Székesfehérvári Református Egyházközség diakóniája
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz
Aknai Ramóna Horváth Vivien Fanni
Povorello XXI – A rend jövője PR és kommunikációs javaslatok.
Jézus enyém, s én az Övé, mert Jézus a szeretet… Alleluja, Krisztus Jézus, amen! Elvezet a friss vizekre, mert Jézus a szeretet… Alleluja, Krisztus Jézus,
Szent Teréz rózsakertje
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
184. Várj ember szíve készen
MENNYI SZERETET FÉR EL EGY CIPŐSDOBOZBAN? gyermek karácsonya A Baptista Szeretetszolgálat akciójában gyermek megajándékozása a cél Az adományt.
Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
Advent By: Móra Dávid.
Advent Készítette: Nagy Krisztián
Készítette: Hendrich Kíra
Nagyböjt első hete.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Jó reggelt!.
Jó reggelt!.
Jó reggelt!.
Mi is az az Advent?.
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Szent Teréz a « kis utak és kis dolgok » szentje, aki az életben a jól és nagy szeretettel végzett kis dolgokban hitt. Ő egyben a virágtermesztők és virágárusok.
K épes s ég F ejlesz t ő j átszó H áz és C salá D i N ap K özi M iku L ás P rogra M ja.
Nagyböjt 2011 …Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Budapesti Ward Mária Általános Iskola
Református Egyház Nyíregyháza &. Dorcas Dorcas, biblia női alak akiről az Ap. Cselekedetei 9,36 skv.-ben olvashatunk Ő Jézus Krisztus követésére kötelezte.
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
Isten szeretetének szabad szerető viszonzása nem lehet pusztán spekulatív vagy elméleti. Az elméleti elveknek mindenáron döntő cselekvéshez kell vezetniük:,,a.
Árpád-házi Szent Erzsébet
Adventi forgatag Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola december 19.
Hogyha lábam megbotolna, Jézus van velem, És erős kezébe fogja
Jó reggelt!. Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. Ujjong a szívünk, dalra.
Obrusánszki Borbála: Őseink évszázadok óta Jézus születésének ünnepét tartják meg karácsonykor, néhány évszázadig ez volt egyben az újév kezdete. Néphagyományainkban.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Kereszténység - nevelés
ÖSSZESÍTŐ A versenyen résztvevő felnőttek kérdőíve KI MIT TUD területi döntő Eger, május 8. 9: az adott állításra vonatkozó információ hiánya 1:
2015 Év végi lelkipásztori beszámoló Január Ökumenikus imahét (Isten a metrón c. darab) Ökumenikus imahét (Isten a metrón c. darab) Csocsóverseny a hónap.
A dajka a nevelés folyamatában
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Jó reggelt! ADVENT 3..
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
Jézuskától - Jézus Krisztusig
VALLÁSOS ÉS ERKÖLCSI NEVELÉS A KATOLIKUS ÓVODÁKBAN
Szent Teréz rózsakertje
Árpádházi Boldog Jolán
Előadás másolata:

Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola Karitász beszámoló 2013/2014. tanév ámoló

Novemberben a Caritas Juniorokkal /2 Novemberben a Caritas Juniorokkal /2. osztály tanulói/ látogatást tettünk és mécsest gyújtottunk olyan lelkipásztorok sírjánál, akik az adácsi híveket szolgálták, az Ő üdvösségükért fáradoztak. Reméljük, hogy a gyerekek emlékezetében megmarad ez az új szokás. Ránk felnőtt Caritas tagokra is nagy feladat vár, hogy ez a terv szokássá váljon.

November hónapban az adventi időszak kezdetéig nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a gyermekek megismerjék a Magyar Katolikus Karitász védőszentjének, Szent Erzsébetnek az életétét. A gyerekek jócselekedetekkel is igyekeznek követni Szent Erzsébet példáját. Jócselekedeteiket, mint megannyi piros rózsát fűztek láncra. Rajzversenyt is rendeztünk a gyerekek számára, hogy megjelenítsék Szent Erzsébet életének egy-egy állomását.

Adventi jócselekedetek Adventben is folytatódott a jócselekedet-gyűjtés. Míg novemberben rózsákat gyűjtöttünk a jótéteményekért, apró szívességekért-és fűztünk rózsafűzéreket, addig Adventben papírból készült angyalkákat kaptak a jószívű tanulók.  

„Egymillió csillag a szegényekért” Karácsonyra a Felnőtt Karitász tagok az „Egymillió gyertya a szegényekért” akció keretében 31900 Ft-ot gyűjtöttek egy arra rászoruló hat tagú családnak, amelyen tűzifát vásároltunk.

Gyermek Caritas tevékenység Karácsonyra a gyermekek örömmel gyűjtötték a jó minőségű játékokat. 25 „cipősdoboz” nagyságú csomag gyűlt össze, amelyeket nagy szeretettel Gyöngyösre, a Ferenceseknek szállítottunk el.

Karácsonyi műsor az Öregek klubjában Tanulóink ünnepi műsorral és az általuk készített ajándékokkal kedveskedtek az idős embereknek.

Nagyböjti jócselekedetek Az iskolában nagyböjtben minden reggel rövid imádsággal közös áhitatot tartottunk. Az iskola keresztje alá, egy paravánra jól látható helyre elkészítettük kartonból Jézus töviskoszorúját. A gyerekek minden egyes hitélet terén vagy közösségért tett jócselekedete egy-egy virágszirom, vagy levél volt, amely Húsvétra virágba borította Jézus töviskoszorúját.  

Nagyböjti jócselekedetek Ahogy azt reméltük, az iskola tanulói annyi jó cselekedetet hajtottak végre nagyböjt végére, hogy virágba borult Krisztus töviskoszorúja! Reggelenként a nagyböjti tanításkezdő imádságok alkalmával hirdettük ki, hogy mik voltak az előző napi jócselekedetek. A diákmiséken, vasárnapi szentmiséken való részvétel mellett a szorgalmas ministrálások, a nagyböjti keresztutakon való részvétel számított jócselekedetnek. A közösségért végzett munka terén a beteg osztálytársnak leckevivés. Szemétszedés, az iskola környékének rendbetétele. E-hulladék gyűjtésben való részvétel . Sportversenyeken való részvétel és azok szervezésének segítése. Az új osztálytárs beilleszkedésének segítése. Valamint más kisebb- nagyobb segítségek, számítottak jócselekedetnek. A gyerekek érdeklődve nézegették, hallgatták, hogy melyik virágszirom kinek a jócselekedetét jelképezi. Reméljük, hogy a jócselekedetek által mind tisztább lélekkel ünnepelhettük Húsvétot. Ez a sok, iskolányi jócselekedet kedves lesz az Úr Jézus számára.

Nagyböjti felnőtt Karitász A nagyböjtben Csizinszky György atya kezdeményezésére tartós élelmiszer gyűjtése indult. A hívek a templomban helyezhették el adományaikat. 28 kg cukor, 25 l étolaj, 192 kg liszt, 14 kg rizs, 67 csomag száraz tészta, 176 db konzerv került kiosztásra 30 rászoruló család között. Ebben mi is részt vettünk.

Májusban ismét kimentünk a temetőbe, ahol rendbetettük a hősi emlékműveket, lelkipásztoraink sírhelyeit, valamint friss virágokat vittünk a sírokhoz.