14. Tétel Foglalja össze, hogy a munkaviszony megszüntetésének milyen módjait ismeri, különös tekintettel a speciális esetekre! Beszéljen a mellékelt nyomtatványok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
LIGA Szakszervezetek A közszférában dolgozókat érintő legfontosabb jogszabály-változások, gyakorlati tapasztalatok A jogviszony megszűnése/megszüntetése.
Advertisements

Az új Munka Törvénykönyvével kapcsolatos tapasztalatokról
2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
Munkaszervezési ismeretek
Az Új Munkatörvénykönyv Tervezete
Előadás Dr. Végh Lajos a A Munka Törvénykönyvéről szóló
Jogviták az új Munka Törvénykönyvéhez kapcsolódóan
Dr. Újvári Melinda ügyvéd
A munka törvénykönyvéről szóló évi I. törvény 2013

8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
Az új Mt. munkaidőre vonatkozó szabályai
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás.
A MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE, MEGSZÜNTETÉSE ÚJ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉBEN
Munka Törvénykönyve - ami megváltozott – és ami megváltozhat
A munkaviszony jogellenes megszüntetése december Dudás Katalin.
2010. december Dudás Katalin
Amit a munkaviszonyról a munkavállalónak tudni kell….
Munkajog és társadalombiztosítási jog II.
2013. szeptember Dudás Katalin egyetemi adjunktus.
Munkajogi alapismeretek
Közszolgálati jog 1. előadás február 15
MUNKAJOG DR SZALAI ERZSÉBET.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Munkavállalók bűncselekmény miatti elbocsátásának munkajogi vetületei
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
Amit a munkaviszonyról a munkavállalónak tudni kell….

A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya

Munkajog Munkajog Dr. Kovács László I. A MUNKAVÉGZÉSI VISZONYOK TIPIZÁLÁSA 1. Munkaviszonyok 1.1. A versenyszférában foglalkoztatottak munkaviszonya.
A munkaviszony megszüntetése
JÁRULÉKKEDVEZMÉNY az álláskeresők mikro-, kis-, és középvállalkozásoknál, valamint a civil szervezeteknél történő foglalkoztatásának támogatása (2005.
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
Előadó: dr. Kártyás Gábor
A KÖZALKALMAZOTTAK JOGÁLLÁSA DR. BARNA HEDVIG ÜGYVÉD 1051 BUDAPEST OKTÓBER III.7. tel: 30/
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
Tanuljuk együtt az új Mt-t! II. rész február 23.
A munkapiac működése A. Hogyan létesítsünk munkaviszonyt? B. Miként szűnik meg a munkaviszony? C. Itthon vagy külföldön vállaljunk-e munkát?
Vállalati jog - Munkajog 2015/ fv. 10. hét Előadó: dr. Csőke Rita Üzleti jog Tanszék Elérhetőség:
A MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉSE ÉS MEGSZÜNTETÉSE GYULAVÁRI TAMÁS
Tanuljuk együtt az új Mt-t! II. rész február 23.
Munkaidő 2. előadás Előadó: dr. Takács Gábor
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Munkajogi ismeretek.
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE GYULAVÁRI TAMÁS
A szabadságra vonatkozó szabályok XI. Fejezet Weberné dr. Erős Anikó Tolna Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv.
Munkajog Általános szabályai.. Jogi szabályozás 11992. évi XXII. tv. (Mt.) 11992. évi XXIII. tv. (Ktv.) 11992. évi XXXIII. tv. (Kjt.) lex specialis.
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
Nők az új Munka Törvénykönyvében
A MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉSE ÉS MEGSZÜNTETÉSE
A hatályos munkajogi szabályzás az új Ptk. tükrében
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
MUNKAJOG 2017 Dr. Alpár Erzsébet.
A munkaviszony megszűnése, megszüntetése
A MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉSE ÉS MEGSZÜNTETÉSE
Tanuljuk együtt az új Mt-t!
Munkajog – 11. Dr. Csőke Rita
Hogyan (ne) vesszünk el a munka, az informatika és a jog Bermuda-háromszögében? dr. Ormós Zoltán.
Munkajog – 10. Dr. Csőke Rita
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
A MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉSE ÉS MEGSZÜNTETÉSE
Tanuljuk együtt az új Mt-t!
Munkaidő 2. előadás.
PIHENŐIDŐK.
Előadás másolata:

14. Tétel Foglalja össze, hogy a munkaviszony megszüntetésének milyen módjait ismeri, különös tekintettel a speciális esetekre! Beszéljen a mellékelt nyomtatványok szerepéről, főbb tartalmi elemeiről!   Információtartalom vázlata  A munkaviszony megszüntetése,határozott idő esetén,határozatlan idő esetén,próbaidő alatt,A szükséges dokumentációk tartalma

A munkaszerződés alanyai Munkaadó Munkavállaló

A munkaszerződés időtartama Határozott időtartamú A munkaviszonynak lejárati ideje van egy meghatározott dátumkor automatikusan megszűnik Határozatlan időtartamú A munkaviszonynak nincs lejárati ideje hosszútávra szól

A munkaviszony megszüntetésének módjai 2012.Mtk. Közös megegyezéssel Felmondással Azonnali hatállyal

Munkaviszony megszüntetése határozatlan munkaviszony esetén Közös megegyezéssel Felmondással Azonnali hatállyal Megszűnt 2012.07.01.-től a rendkívüli felmondás!!

Munkaviszony megszüntetése határozatlan munkaviszony esetén A munkáltató a határozatlan idejű munkaviszonyt csak a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, valamint a munkáltató működésével (létszámcsökkentés, átszervezés, minőségi csere,) összefüggő okból mondhatja fel.

Határozott idejű munkaviszony megszüntetése Automatikusan megszűnik a lejárat napján A lejáratot követő napon a munkaadó beleegyezésével a munkavállaló munkába áll a szerződése automatikusan határozatlanná válik ezáltal a határozott idejű szerződése megszűnik Azonnali hatállyal Közös megegyezéssel Felmondással- csak indoklással!!! (2012. 07.01-től) A munkavállaló halálával

Munkáltató felmondási joga (2012 Mtk) A munkáltató csak az alábbi esetekben szüntetheti meg felmondással a munkavállaló határozott idejű munkaviszonyát: felszámolási vagy csődeljárás tartama alatt, vagy a munkavállaló képességére alapított okból, vagy a munkaviszony fenntartása elháríthatatlan külső ok következtében lehetetlenné válik.

Munkavállaló felmondási joga a határozott idejű munkaviszony felmondással a munkavállaló részéről csak akkor szüntethető meg, ha: a munkaviszony fenntartása számára lehetetlenné válna, illetve körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna.

Felmondási védelme a munkavállalónak az alábbi esetekre a várandósság, a szülési szabadság, a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság, a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés, valamint a nő jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésének időtartama, de legfeljebb a kezelés megkezdésétől számított hat hónapig.

Azonnali hatályú felmondás A munkaviszony azonnali hatállyal megszüntethető ha a másik fél: a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Azonnali hatályú felmondás Az azonnali hatályú felmondás egyoldalú, címzett, indokolt írásbeli jognyilatkozat, amely a közlés időpontjában megszünteti a munkaviszonyt.

Felmondási idő 30 nap a felmondási idő csak akkor hosszabbodik meg – a munkaviszonyban töltött évek arányában -, ha a munkáltató mond fel.

Munkaügyi dokumentumok