Microsoft® Lync™ 2010 Hangos és mozgóképes beszélgetések – Oktatás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Meglévő előfizetés meghosszabbítása a Vodafone Online Shopban
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Főbb változások, újdonságok
A Windows használata Bevezetés.
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Skype telepítése és használata
Microsoft ® Lync ™ 2010 Válaszcsoportok használata – oktatás.
Microsoft Office Programcsalád
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Pénz, de honnan?. Office 365 Eszközök 1 milliárd Okostelefon 2016-ra, ebből 350 milliót használnak majd munkára Emberek 82 % A világ online népességének.
HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS.
Operációs rendszerek Beállítások.
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Váltás a Lync 2013-ra Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára, Ha a tanfolyam videói nem játszhatók le, valószínűleg le kell töltenie.
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Egyetlen keresőmező Oktatóprogram.
Microsoft® Lync™ 2010 Attendant – oktatás
Felhasználó barátság eszközei
Microsoft® Lync™ 2010 Konferenciaszervezés és együttműködés Oktatás
Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Új flotta előfizetés rendelése a Vodafone Online Shopban
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA
A körlevél készítésének menete
Iskolai Hálózat Létrehozása
Digitális Oktatási Alapcsomag Fontos dokumentumok, következtetések és státuszok megosztása a munkatársakkal A csapat tagjainak informálása és a fontos.
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Microsoft® Lync™ 2010 Csevegés és jelenlét Oktatás
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Microsoft Office Programcsalád
Többtáblás adatbázisok
Az előrehaladás követése a ProjectServeren Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Irányított stílusú keresőmezők.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
A videoeszköz beállítása A videokép megosztásához kamerára van szükség, de mások videoképét kamera nélkül is láthatja. A kamera beállítása: Kattintson.
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Rövid ismertető mikrofonnal történő
Készítette: Bodor Zsolt
A hanghívásvezérlők használata A vezérlők megjelenítéséhez mutasson a telefon/mikrofon gombra: A hívás várakoztatásához kattintson a Hívás várakoztatása.
Az Office 2007 új grafikus felülete
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Felsőoktatás és a közösségi hálózatok
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
© 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Partner hozzáadása A Partnerek lista segítségével egyszerűbben kommunikálhat, és gyakoribb partnereinek.
Rövid összefoglalás: © 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Lync kezdőképernyője A Lync kezdőképernyőjének bal oldalán lévő központban.
Számítógépes programok használata
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Csoportmunkát támogató szoftverek
Microsoft® Office Outlook® 2007 – oktatóanyag
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Windows Movie Maker.
5 tipp a munka egyszerűsítésére
Beérkezett üzenetek Rendszerezett A mappa tisztítása
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
A dia beszúrása a bemutatóba
50 időt megtakarító Outlook-billentyűparancs
Előadás másolata:

Microsoft® Lync™ 2010 Hangos és mozgóképes beszélgetések – Oktatás

Célok Ez a tanfolyam a Lync 2010 ügyfélprogram következő hangos és mozgóképes szolgáltatásait ismerteti. Hívás kezdeményezése Hívás fogadása Hívás kezelése Hívás átirányítása Nem fogadott hívások és hangposta nyomon követése Csatlakozás konferenciahíváshoz Csatlakozás videohíváshoz Videohívás fogadása

A videohívások témakörének céljai Hanghívások A szakasz tartalma: Hívás kezdeményezése Hívás fogadása Beszélgetési és eszközbeállítások kezelése Hívások átirányítása Nem fogadott hívások és hangposta nyomon követése Csatlakozás konferenciahíváshoz Vissza a „Célok” diára

Telefonhívás kezdeményezése bárhonnan A Microsoft Lync 2010 ügyfélprogram a Microsoft Lync Server programmal együttműködve szoftveres telefonszolgáltatásokat nyújt. A felhasználók bárkivel felvehetik a kapcsolatot a vállalatnál vagy azon kívül. Ugyanolyan kényelmes, mint a hagyományos telefon, de szélesebb körű és kifinomultabb szolgáltatásokat nyújt. A Lync a következő típusú hívásokat támogatja: számítógépről számítógépre; számítógépről telefonra; telefonról számítógépre; számítógépről telefonkonferenciára; videohívások és telefonkonferencia. A Lync 2010 használatával a felhasználók számítógépébe integráltan rendelkezésre áll az összes főbb kommunikációs lehetőség – a hanghívás, az e-mail, a csevegőprogram és a telefonkonferencia. Vissza a „Célok” diára

Hívás kezdeményezése Hívás kezdeményezéséhez a keresőmező segítségével vagy a partnerlista görgetésével keresse meg a partnert. Indítsa el a Microsoft Lync alkalmazást. Írja be a személy nevét vagy telefonszámát a keresőmezőbe. Mutasson a partnerre, és kattintson a Hívás gombra. A hívás kezdeményezésekor a partner munkahelyi száma az alapértelmezett tárcsázott szám. A Hívás menü nyílra kattintva választhat másik tárcsázandó számot. A Hívás kattintással funkciót a következő dia ismerteti bővebben. Keresés Hívás menü további lehetőségekkel Vissza a „Célok” diára

Hívás kattintással A Lync 2010 alkalmazásban megtalálható a Hívás kattintással funkció. Amikor a képen látható ikonra kattint, a Lync automatikusan tárcsázza a számot. A hívás kapcsolása a Lync Phone Edition eszközzel történik. Ha nincs elérhető eszköz, akkor a Lync ügyfélprogram végzi ezt a feladatot. Hívás kattintással Vissza a „Célok” diára

Hívás kezdeményezése a tárcsázóval Kattintson a Telefon ikonra a tárcsázó megnyitásához. A tárcsázó használatával manuálisan adhatja meg a tárcsázandó számot. A tárcsázóval tárcsázhat például egy díjmentes telefonszámot. A Lync főablakában kattintson a Telefon ikonra. A számokra kattintva vagy beírással adja meg a telefonszámot a tárcsázóban. A szám tárcsázásához kattintson a Hívás gombra. A tárcsázó kattintásra és a billentyűk lenyomására is reagál. A szám tárcsázásához kattintson a Hívás gombra, vagy nyomja le az Enter billentyűt. Vissza a „Célok” diára

Hívás fogadása Az eszköz beállításaitól függően a bejövő hívásra az alábbi két módon kerülhet sor: Lync Phone Edition eszközhöz csatlakozás esetén: A hívás kihangosító vagy mikrofonos fejhallgató használatával fogadható. Lync csatlakoztatott eszköz nélkül: A hang a számítógép hangszóróján hallható. Hívás fogadása: Kattintson a bejövő hívás értesítőablakára. Ekkor megjelenik a beszélgetési ablak, és megkezdődik a hívás. Hívás átirányítása vagy elutasítása: Kattintson az Átirányítás gombra másik szám, például a mobiltelefonjának felhívásához. Kattintson az Elutasítás gombra, ha hangpostára szeretné irányítani a hívást (amennyiben a hangposta konfigurálva van), illetve ha bontani szeretné a hívást. A hívás fogadásához kattintson az értesítőablakra. A hívás fogadása után megjelenik a beszélgetési ablak. Vissza a „Célok” diára

Hívás fogadása beszélgetés közben Beszélgetés közben is kezdeményezhet hívást a beszélgetési ablakban. Hívás fogadása csevegőprogramban A beszélgetés Telefon lapján találhatók a hívásfogadási beállítások. Válasszon az alábbi lehetőségek közül: Hívás elfogadása – a hívás fogadása és a beszélgetés megkezdése. Átirányítás – átirányítás mobiltelefonra vagy más számra. Elutasítás – a bejövő hívás elutasítása. A hívót a hangpostára irányítja (amennyiben a hangposta konfigurálva van), vagy bontja a hívást. Hívás kezdeményezéséhez kattintson a Telefon gombra Kattintson a Fogadás, az Átirányítás vagy az Elutasítás gombra. Vissza a „Célok” diára

Hívás kezelése Hívás közben megváltoztatható a hangeszköz, illetve várakoztatható vagy másik számnak adható át a hívás. A beszélgetési ablakban az alábbiakra van lehetősége. A Hangeszköz gombra kattintva választhat a mikrofonos fejhallgató, a kagyló és a számítógép hangja közül. A Várakoztatás gombra kattintva várakoztathatja a hívást. Átadhatja a hívást egy másik számnak. Az átadással a konferenciahívásban maradhat akkor is, ha el kell hagynia az irodát. Az átadás menüjében másik számnak adhatja át a hívást. Módosíthatja a hangeszközt hívás közben. Vissza a „Célok” diára

A telefonhívások a megfelelő helyre érkeznek A Lync 2010 segítségével átirányíthatja a hívásokat mobiltelefonjára, vagy beállíthatja, hogy a hívás egyidejűleg kicsengjen a munkahelyi és az otthoni számán. A hívásátirányítási beállításokat gyorsan áttekintheti és módosíthatja. Az átirányított hívásokat első pillantásra felismerheti. A speciális hívásirányítási beállításokat egyszerűen konfigurálhatja. Magával viheti hívásait. Hívásátirányítási beállítások Hívásátirányítási értesítés Vissza a „Célok” diára

Hívás átirányítása A hívókat közvetlenül a hangpostájára vagy a hívásokat a távollétében Ön helyett kezelő személyhez irányíthatja. Egyszerűen beállíthat teljes átirányítási szabályokat a Hívásátirányítás lapon. Kattintson a Hívásátirányítás elemre. Válassza a Hívásátirányítás beállításai lehetőséget. Adja meg a telefonszámokat a Beállítások panel Hívásátirányítás lapján. A hívásátirányítási beállítások frissítéséhez kattintson az OK gombra. Az alábbi beállítások közül választhat: Hívásátirányítás kikapcsolása Hívásátirányítás ide – Hangposta, Mobiltelefon vagy másik szám Egyidejű csengetés Vissza a „Célok” diára

Nem fogadott hívások nyomon követése A telefonüzenetek kezelhetők a Lync 2010 alkalmazással. Azonnal értesül a nem fogadott hívásokról és a várakozó üzenetekről. A hangpostaüzeneteket közvetlenül a Lync alkalmazásból játszhatja le. A hangpostaüzenetekre csevegéssel vagy hanghívással válaszolhat. A hangposta meghallgatása: Kattintson a Telefon ikonra a Lync alkalmazásban. Mutasson a partnerre, majd kattintson a zöld nyílra az üzenet meghallgatásához. A partner visszahívásához kattintson a Hívás gombra. A vizuális hangposta külön nézetet biztosít a hangposta számára, amelyben egy kattintással lejátszhatók az üzenetek. Az üzenet meghallgatásához kattintson a zöld nyílra. Vissza a „Célok” diára

Csatlakozás konferenciahíváshoz A Lync 2010 több lehetőséget biztosít az ütemezett konferenciahívásokhoz való csatlakozáshoz. Az A és a B lehetőség alapértelmezés szerint a Lync Phone Edition eszközzel csatlakozik. Ha az eszköz nem érhető el, akkor a számítógép hangszórói és a mikrofon használatával fog csatlakozni a konferenciahíváshoz. B lehetőség Kattintson a Bekapcsolódás online értekezletbe hivatkozásra a naptárbeli meghívásban, ha a Lync 2010 segítségével szeretne csatlakozni a konferenciához. C lehetőség Tárcsázza a számot manuálisan asztali vagy mobiltelefon, illetve Lync Phone Edition eszköz használatával. A lehetőség Kattintson a Csatlakozás online elemre, ha közvetlenül az Outlook naptári emlékeztetőjéből szeretne csatlakozni a konferenciahíváshoz. Vissza a „Célok” diára

Online értekezletre szóló meghívó Az értekezletre szóló meghívó számos módot biztosít a Lync online értekezleteihez való csatlakozásra. A Bekapcsolódás online értekezletbe hivatkozással a Lync alkalmazáson keresztül csatlakozhat az értekezlethez, így hallhatja a konferenciahívást és láthatja a vizuális tartalmakat, például a webkamerát vagy a megosztott asztalt. Az értekezlet hivatkozására kattintva internetböngésző használatával csatlakozhat, amennyiben a Bekapcsolódás hivatkozással ez nem sikerül, vagy nincs telepítve a Lync. A Bekapcsolódás telefonon módszerrel asztali vagy mobiltelefon használatával csatlakozhat a konferenciahíváshoz. A Lync Phone Edition vagy a Lync tárcsázójának használata esetén a Lync alkalmazással történik a csatlakozás. Amikor a rendszer kéri, meg kell adni a konferenciaazonosítót. Erre a Bekapcsolódás online értekezletbe hivatkozás és az értekezlet hivatkozásának használata esetén nincs szükség. Vissza a „Célok” diára

1. tevékenység Ez a tevékenység a hangalapú online értekezletekre készíti fel a Lync felhasználóit. A tevékenységet kisebb vagy nem hivatalos csoportértekezleteken alkalmazza. A forgatókönyv szerint tárgyaló használatos, és a konferenciatelefon az elsődleges hangforrás. Online értekezlet ütemezése Nyissa meg az Outlook 2010 alkalmazást, és válasza az Új elemek, majd az Online értekezlet lehetőséget. Töltse ki a meghívó mezőit, és küldje el a meghívót. Címzettek Tárgy Hely Kezdési és befejezési időpont Bekapcsolódás értekezletbe Nyissa meg a meghívót, és kattintson a Bekapcsolódás online értekezletbe hivatkozásra. Kattintson az Ezen hívjon elemre a Csatlakozás az értekezlet hangjához párbeszédpanelen. Kattintson a legördülő menüre, és írja be a tárgyaló telefonszámát. Kattintson az OK gombra. Vissza a „Célok” diára

2. tevékenység Gyakorolja a Lync hívás közben alkalmazható telefonbillentyű-parancsait. A telefonbillentyű-parancsok, más néven a kéthangos sokfrekvenciás jelzések (DTMF) segítséget nyújtanak a konferenciahívás vezérlésében. Ezek segítségével beengedhet vagy elnémíthat résztvevőket, illetve letilthatja a be- és kilépési értesítéseket. Kapcsolódjon be egy online értekezletbe, és csatlakozzon egy konferenciahíváshoz asztali telefon használatával. Az asztali telefon tárcsázóján nyomja le az alábbi billentyűparancsokat, és hallgassa meg az ismertetést. *6 – Saját hang elnémítása vagy visszahangosítása. *4 – Az összes többi résztvevő elnémítása vagy visszahangosítása. *7 – A konferenciahívás zárolása vagy zárolásának feloldása. *9 – A konferencia résztvevőinek be- és kilépéséről szóló értesítések engedélyezése vagy letiltása. *3 – A konferencia-résztvevők névsorolvasásának lejátszása magánbeszélgetésben. *8 – A jelenleg az előszobában lévő összes résztvevő beengedése a konferenciába. *1 – A rendelkezésre álló telefonbillentyű-parancsok leírásának lejátszása. Vissza a „Célok” diára

Az utolsó pillanatban felmerülő problémák megoldása A legtöbb felhasználó találkozott már váratlan helyzetekkel folyamatban lévő konferencia közben. Az alábbiakban néhány tippet talál az online értekezlet utolsó pillanataiban felmerülő problémák megoldásához. Probléma: A tárgyaló telefonja vagy az értekezlet résztvevője nem tud betárcsázni az online értekezletbe. Megoldás: Használja a Felkérés telefonszám alapján funkciót a résztvevő felhívásához vagy a tárgyaló telefonjához való kapcsolódáshoz. Kattintson a Személyek menüre, és válassza a Felkérés név vagy telefonszám alapján lehetőséget. Írja be a résztvevő asztali vagy mobiltelefonjának számát vagy a tárgyaló telefonszámát, és kattintson a Hívás gombra. Probléma: Az egyik résztvevő hangja visszhangzik a hívás során. Megoldás: Ez akkor fordul elő, ha egy résztvevő több eszközzel, például a számítógép hangjával és a mobiltelefon hangjával is bekapcsolódott az online értekezletbe. Nagyméretű tárgyalókban is előfordulhat, ha az értekezlet pódiumot és panorámavideót alkalmaz hangeszközzel. A résztvevőnek el kell némítania a számítógép hangszóróját és mikrofonját. Némítsa el az asztali telefont, és ellenőrizze, hogy megszűnt-e a visszhang. Hangosítsa vissza az online értekezlet során elsődlegesen használt eszközt. Vissza a „Célok” diára

A videohívások témakörének céljai A szakasz tartalma: Csatlakozás videohíváshoz Videohívás fogadása Vissza a „Célok” diára

Videó – áttekintés A személyes beszélgetést leginkább megközelítő kommunikáció érdekében csatlakoztasson webkamerát a számítógéphez. Webkamera használatával a Lync 2010 alkalmazásban zökkenőmentesen megjelenítheti magát a többi résztvevő képernyőjén. A Lync Windows XP, Windows Vista és Windows 7 rendszerben automatikusan felismeri a hitelesített UPnP webkamerákat. A többi résztvevő videoképét webkamera telepítése nélkül is láthatja az online értekezletek során. A webkamera beállításai a Lync beállításainak Videoeszköz csoportjában adhatók meg. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára. Adja meg a webkamera beállításait a Videoeszköz csoportban. USB-webkamera csatlakoztatása esetén a Windows automatikusan megkeresi az illesztőprogramot. Vissza a „Célok” diára

Csatlakozás videohíváshoz Ha be van állítva webkamera, engedélyezheti, hogy a partner láthassa Önt a beszélgetés közben. Ha fogadja egy partner bejövő videohívását, a partner nem fogja látni Önt, amíg nem adja hozzá a videoképet a saját oldaláról. Csatlakozás videohíváshoz Kattintson a Videó gombra a beszélgetési ablakban a webkamera elindításához és a videobeszélgetés kezdeményezéséhez. Kattintson a Videó gombra a webkamera elindításához. A saját képe a partner képén belül. A beállítások megadásához vagy az elrejtéshez kattintson a Nézet menüre. Vissza a „Célok” diára

Videohívás fogadása Kattintson a Nézet menüre az előnézeti ablak megjelenítéséhez és a webkamera beállításainak módosításához. Nem kell webkamerával rendelkeznie ahhoz, hogy fogadni tudja az Office Lync 2010 más felhasználóinak videohívásait. Ha nincs webkamerája, akkor is láthatja a hívó videoképét, a hívónál pedig egy videoikon jelenik meg az Ön képe helyén. A hívó nem fogja látni Önt, amíg nem adja hozzá a saját videoképét a beszélgetéshez. Videohívás fogadása: Az online értekezlet egyik résztvevője videót indít el. A Lync automatikusan megjeleníti a résztvevő videóját a beszélgetési ablakban. A Videokép indítása lehetőséget választva megjelenítheti a saját webkamerája által közvetített képet a többi résztvevő számára. A Nézet menüre kattintva megjelenítheti az előnézeti ablakot, és módosíthatja a webkamera beállításait. Kattintson a Teljes képernyő gombra a videoablak teljes méretűre nagyításához. Vissza a „Célok” diára

Áttekintés Ebben a tanfolyamban a Lync 2010 ügyfélprogram alábbi hang- és videofunkcióit ismertettük. Hívás kezdeményezése Hívás fogadása Hívás kezelése Hívás átirányítása Nem fogadott hívások és hangposta nyomon követése Csatlakozás konferenciahíváshoz Csatlakozás videohíváshoz Videohívás fogadása Vissza a „Célok” diára

© 2010 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva © 2010 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Microsoft, az Exchange ActiveSync, az Excel, a Lync, az Outlook, a PowerPoint, a SharePoint, az SQL Server, a Windows, a Windows Live, a Windows Mobile, a Windows Server és más terméknevek bejegyzett védjegyek, illetve védjegyek (lehetnek) az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban, illetve régiókban. Jelen információk kizárólag a tájékozódást szolgálják, és a Microsoft Corporation cégnek a bemutató készítésekor aktuális álláspontját tükrözik. Mivel a Microsoftnak reagálnia kell a változó piaci feltételekre, nem vonható le az a következtetés, hogy ezek mellett az információk mellett a Microsoft elkötelezte magát, és a Microsoft nem tudja szavatolni a biztosított információk pontosságát a bemutató dátuma után. A MICROSOFT NEM VÁLLAL KIFEJEZETT, VÉLELMEZETT VAGY TÖRVÉNYI GARANCIÁT A BEMUTATÓBAN KÖZÖLT INFORMÁCIÓKÉRT. Vissza a „Célok” diára