Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA"— Előadás másolata:

1 TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA

2 Tartalomjegyzék Számtalan könyvben és dokumentumban található tartalomjegyzék A tartalomjegyzék: térkép az olvasó számára. Áttekintést nyújt arról, hogy mi található a dokumentumban, és hozzásegíti az olvasót a keresett szakaszok gyors megtalálásához. A tartalomjegyzék állhat a fejezetcímek egyszerű felsorolásából, de lehet különböző mélységű címsor- vagy vázlatszintek listája is.

3 Tartalomjegyzék Működés:
A dokumentumban kézzel megjelölhetjük a tartalomjegyzékbe felvenni kívánt szöveget Azután a word segítségével ezeket a megjelölt szövegeket egy helyre gyűjthetjük – ez lesz a tartalomjegyzék Lépések: Megjelölés: a dokumentum azon szövegelemeink megjelölése, amelyeket a tartalomjegyzékbe fel szeretne venni. A megjelölés nem más, mint a tartalomjegyzékbe foglalandó szövegrészletek, például fejezetcímek vagy szakaszcímek azonosítása A megjelölt szövegrészek kigyűjtése egy helyre

4 Tartalomjegyzék A kívánt szövegelemeket megjelölhetjük írás közben.
Szövegelemek megjelölése: CÍMSOR A word kilenc beépített címsort tartalmaz A felvenni kívánt szövegek megjelölésének módja: Címsorstílusok alkalmazása Dokumentumvázlat létrehozása Egyéni stílusok létrehozása

5 Tartalomjegyzék CÍMSORSTÍLUSOK
A szöveg megjelölésének alighanem a legegyszerűbb módja a Word beépített címsorstílusainak használata. Csak formázzuk a kívánt szöveget a kilenc előre definiált címsorstílus egyikével, és hozzuk létre a tartalomjegyzéket. A címsorstílusok alkalmazásának óriási előnye az egyszerűség és a gyorsaság.

6 Tartalomjegyzék

7 Tartalomjegyzék Mutassunk a Beszúrás menü Hivatkozás pontjára, majd kattintsunk a Tárgymutató és tartalomjegyzék parancsra. Kattintsunk a Tartalomjegyzék fülre. Ha megfelelőnek találjuk az alapértelmezett stílusú tárgymutatót, kattintsunk az OK gombra. A kívánt szövegrészek megjelölése után már csak az egy helyre gyűjtésük van hátra. A Word ebben a lépésben elvégzi a munkát a felhasználó helyett.

8 Tartalomjegyzék Helyezzük a kurzort a dokumentum azon pontjára, ahová a tartalomjegyzéket be szeretnénk szúrni (ez a dokumentum eleje vagy vége). Ezt követően a Beszúrás menüben mutassunk a Hivatkozás pontra, kattintsunk a Tárgymutató és tartalomjegyzék parancsra, majd a Tartalomjegyzék fülre. Ha az alapértelmezett beállításokat szeretnénk használni, a tartalomjegyzék létrehozásához kattintsunk az OK gombra. Számos beállítási lehetőség közül válogathatunk.

9 Tartalomjegyzék

10 Tartalomjegyzék A tartalomjegyzék frissítésekor a program megkérdezi, hogy az egész tartalomjegyzéket frissíteni szeretnénk-e, vagy csak az oldalszámokat. A tartalomjegyzék létrehozása után karbantartására is szükség lehet. Ha például a dokumentumba további címsorokat szúrunk be, vagy ha egyszerűen bővítjük a tartalmát, a tartalomjegyzéket is frissíteni kell, hogy az új címsorok is belekerüljenek, illetve hogy az oldalszámok a valós állapotokat tükrözzék. Ha frissíteni szeretnénk a tartalomjegyzéket, jelöljük ki, majd nyomjuk le az F9 billentyűt, vagy kattintsunk a Tagolás eszköztár Tartalomjegyzék frissítése gombjára.

11 Tartalomjegyzék FRISSÍTÉS
Kizárólag akkor válasszuk az oldalszámozásra vonatkozó lehetőséget, ha csak a dokumentum szövegtörzsét bővítettük, de új címsorokat nem adtunk hozzá – így a frissítést gyorsabban végrehajthatjuk, amivel nagyméretű dokumentumok esetében időt takaríthatunk meg. Ha azonban új címsorokat írtunk be a dokumentumba, vagy módosítottuk a tárgymutatóba felvett szövegelemek bármelyikét, a Teljes jegyzék frissítése lehetőséget válasszuk.

12 Tartalomjegyzék Magában a tartalomjegyzékben ne módosítsuk a bejegyzéseket, a tartalomjegyzék frissítésekor ugyanis ezek a módosítások elvesznek. A jegyzékben megjelenő szövegrészeket feltétlenül a dokumentum szövegtörzsében módosítsuk, majd az F9 billentyű lenyomásával érvényesítsük e változásokat a tartalomjegyzékben.


Letölteni ppt "TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések