Idő - a mindig elfogyó energiaforrás - 2007. május 19. 1.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A lehetőségek megragadása, másokért
Advertisements

A kiáltó világ.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
és ebbe más is belehalt már…
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Férfivá és nővé teremtve
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Vegyetek erőt! Folk Iván.
A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek.
A BIBLIA KÖZEPE.
Az Élet Igéje szeptember „Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá.” (Mt 6,33)
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
A BIBLIA KÖZEPE. Vajon melyik fejezet a legrövidebb a Bibliában? A 117. Zsoltár.
Hogyan menedzseljük időnket?
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Engedd / Engedj közelebb
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A boldogság is kegyelemből fakad
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
A lelkigondozói beszélgetés © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
A BOLDOGSÁG TITKA.
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
A BIBLIA KÖZEPE. Vajon melyik fejezet a legrövidebb a Bibliában? A 117. Zsoltár.
Isten hozott köztünk!.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
A pontos idő: 18:58.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Isten mondta.
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
1. A boldogság evolúciója
Zene: Autumn Rose Kattints! Amíg a munka nincs befejezve, ne fizesd ki az árát!
– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Ki dolgát mind az Úrra hagyja, És benne bízik szüntelen,
Maximális teljesítmény
Rád tekint már hitem Megváltóm, Istenem, A Golgotán
Isten akarata szerint élni ma
Bölcsesség a világosságban (Efézus 5: 15-17)
Előadás másolata:

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május 19. 1

2 Idő – a mindig elfogyó energiaforrás augusztus MEKDSZ tábor

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május A szeminárium célja Zsoltárok könyve 90. rész, 12. vers „Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!” tanulható a helyes időfelhasználás az időfelhasználás célja, hogy Istenhez közelebb kerülhessünk, szándékait megismerjük

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május Az előadás tartalma I. A fizikai idő tulajdonságainak következményei II. Az idő tulajdonságai Isten előtt III. Az időbeosztás elvei és módszerei IV. A hívő ember időbeosztása

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május I. Az idő fizikai tulajdonságainak következményei a) Az idő nem tárolható - ha elmúlt egy pillanat, nem hozható vissza b) Az idő nem kölcsönözhető - mindenki a saját idejét éli c) Minden nap egyforma hosszú - senki sincs kivételezett helyzetben d) Az idő nem ugorható át - nincs időgép

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május I. Az idő fizikai tulajdonságainak következményei e) Az idő nem kamatoztatható - ez a tőke napról napra fogy f) Az idő nem fordítható vissza - minden időpont eljön, majd elmúlik g) Minden történéshez idő kell - minden tevékenységhez valamekkora időre szükségünk van (Préd. 3, 1-15)

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május II. Az idő tulajdonságai Isten szemében (kronosz és kairosz) kezdet vég jövő jelen múlt Kairosz Kronosz 1000 év 1 nap

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május 19. 8

9 III. Az időbeosztás elvei és módszerei A teszt értékelése –31-36 pont: Példakép mindenki számára, aki meg akarja tanulni, hogyan bánjon jól az idejével. –25-30 pont: Jól gazdálkodik az idővel, de még van mit javítania. –18-24 pont: Megpróbálja az idejét kézben tartani, de nem elég következetes ahhoz, hogy sikerüljön. –0-17 pont: Idejét nem tervezi, hagyja, hogy mások sodorják. Az Ön számára új és sikeres élet kezdődhet az időgazdálkodással

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május III. Az időbeosztás elvei és módszerei

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május III. Az időbeosztás elvei és módszerei A1, A2, B1, A3, B2, és így tovább…

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május III. Az időbeosztás elvei és módszerei „Halál a halogatásra!” –Vedd előre a kellemetlen dolgokat! –Kötelezd el magadat egy határidő mellett! –Jutalmazd magadat! –Bontsd részfeladatokra a munkát! –Indulj el azzal, amid van!

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május III. Az időbeosztás elvei és módszerei Miért ne tervezzek? –Nincs időm a tervezésre. –Tudom, hogy mit kell tennem, miért ülnék hát le külön, hogy megtervezzem a tevékenységem? –A tervezés nem működik nálam. –Ha van egy hosszú feladatlistám, túlságosan is bilincsben érzem magam. –Nem tudok hozzáértően tervezni. DE HOGYAN?

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május III. Az időbeosztás elvei és módszerei Az időtervezés szempontjai I. 1.Keress egy olyan helyet, ahol zavartalanul gondolkozhatsz! 2.Tekintsd át a hosszú távú célokat! (SMART) 3.Gondoskodj arról, hogy a feladatok száma és a végrehajtáshoz szükséges idő összhangban legyen a rendelkezésére álló idővel! 4.A napi feladatok legyenek egészen konkrétak! 5.Számíts a nehézségekre! 6.Sorold fontosságuk szerint a feladatokat!

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május III. Az időbeosztás elvei és módszerei Az időtervezés szempontjai II. 7.Használj határidő-naplót! 8.Tanulj meg nemet mondani! 9.Amit más is el tud végezni, delegáld! 10.Ne vedd át a probléma-majmot! 11.Legyenek ötleteid az „üres” időkre! 12.Légy kész, ha kell, átütemezni a feladataidat! 13.Tarts rendet az íróasztalodon! ( szemét, információ, elintézendő, lefűzendő )

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május IV. A hívő ember időbeosztása 1.A jobb időgazdálkodás életed irányítását jelenti. 2.Sikered és teljes életed alapját legfontosabb értékeid képezik. 3.Ha a tevékenységedet legfontosabb értékeid vezérlik, békében fogsz élni önmagaddal. 4.Fontos célokat úgy érsz el, ha vállalod a megpróbáltatásokat. 5.A rendszeres napi tervezés segít a céljaidra való összpontosításban! A sikeres időgazdálkodás és életvitel 10 törvénye (Hyrum Smith)

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május IV. A hívő ember időbeosztása 6.Magatartásod nézeteid és hited tükre. 7.Vágyaid legyenek összhangban a realitásokkal! 8.A helytelen magatartást a helytelen nézetek megváltoztatásával küszöbölheted ki. 9.Önbecsülésednek a bensődből és nem mások véleményéből kell fakadnia. 10.Ha többet adsz, többet fogsz kapni. A sikeres időgazdálkodás és életvitel 10 törvénye (Hyrum Smith) Időm a Te kezedben van. Zsolt. 31,16.

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május Időm a Te kezedben van. Zsolt. 31,16. „Időm a te kezedben van”: –Jó időbeosztást kell készítenünk. –Találnunk kell szabályokat, amelyek ebből kiindulva segítenek a cselekvésben. –Meg kell hallanunk-ismernük, mit akar Isten az időnkkel.

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május IV. A hívő ember időbeosztása Időnk korlátos: –„Az asszonytól született ember rövid életű… Meg vannak vannak határozva napjai (…) határt szabtál neki, amit nem léphetsz át”. (Jób 14, 1, 5) –„A ti életetek olyan, mint a gőz, mely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik.” (Jak 4,14) –„Az ember a lehelethez hasonló, napjai a tűnő árnyékhoz.” (Zsolt 144,4) Következmények és szempontok – bibliai időmenedzsment

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május IV. A hívő ember időbeosztása Az időbeosztás három bibliai szabálya: –„Hat napon át dolgozz, … de a hetedik napon semmiféle munkát ne végezz.” (2 Móz 20, 9- 10) –„Keressétek először az Ő országát és az Ő igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek!” (Mt. 6,33) –„Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet!” (Zsid.12,1) Következmények és szempontok – bibliai időmenedzsment

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május IV. A hívő ember időbeosztása Az időkihasználás bibliai szabályai: –„Hat napon át dolgozz, … de a hetedik napon semmiféle munkát ne végezz.” (2 Móz 20, 9- 10) –„Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik és amihez erőd van!” (Préd. 9,10.) –„… napról napra kutatták az írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok.” (ApCsel 17,11) Következmények és szempontok – bibliai időmenedzsment

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május Tedd meg, még ma! „Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt.” (Ef. 5, ) –A jelenben kell a kegyelmet elfogadnunk. –A jelenben kell Krisztus kegyelméről bizonyságot tennünk tettel és szóval. –Felelős vagy az idődért – ez rád van bízva és tőled lesz számon kérve!

Idő - a mindig elfogyó energiaforrás május kezdet vég jövő jelen múlt 1000 év 1 nap