Fecske úti Óvoda bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Advertisements

Óvoda.
Eszköszkölcsönzési szolgáltatások bemutatása
Szülői elégedettség mérés eredménye
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
A Bálint Márton Általános és Középiskola
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Iskolánkról.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
Szakmai hét ig Vokony Éva: Bölcsődei ellátás Budaörsön
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
SZONEK Liszt Ferenc Utcai Bölcsőde és Óvoda Szentlőrinc
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
TAPASZTALATAIM A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSRÓL MŰVELTSÉGTERÜLET SZOCIÁLIS ÉLETVITEL ÉS ÉLETMÓD KÉSZÍTETTE: VARGA GABRIELLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA.
Változások – kompetenciafejlesztés az óvodai nevelésben
Kastélykert Körzeti Óvoda
TAPASZTALATOK AZ ÓVODAI NEVELÉS GYAKORLATÁBAN
Egyesített Bölcsőde Rózsa Bölcsőde 8800 Nagykanizsa Rózsa u. 7/a.
Nyitnikék Óvoda 3533 Miskolc, Andrássy út 53/a /fax: 46/
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
Albert István Téri Napovi Kisvaszar
Óvodai szülői klub Kisvaszaron
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
CSALÁDI NAPKÖZIT MŰKÖDTETŐK RÉSZÉRE SZERVEZETT TANFOLYAM ( Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
A fejlesztőpedagógus szerepe a Családok Átmeneti Otthonában
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
Körlánc Egyesület.
A Köztársaság Téri Óvoda bemutatása
Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik.
Deák Ferenc Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda
Szeretettel köszöntöm
PROGRAM.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Ötletek, javaslatok a kritériumok dokumentum szintű beépítésére
A nevelési program, mint a fejlesztés stratégiája
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
Az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola bemutatkozik Gyöngyös
Óvodahívogató Bárka Baktalórántházi Református Óvoda
Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodája. Tehetségpontunk Humán erőforrás Speciális képesítések Tehetségműhelyeink: -Borsószem bábcsoport -Kismesterségek -Gyermektorna.
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
I. számú Összevont Óvoda Heten egy nyelven. Küldetésnyilatkozatunk Hisszük és valljuk, hogy a gyerekek nevelése során megfelelünk azoknak az értékeknek,
Budapest, A „fenntarthatóság” alappillérei Környezetvédelem Társadalom Gazdaság Megvalósulásának alapvető feltétele a szemléletváltás.
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
Az iskola és a szülők kapcsolattartási formái a Csaholci Általános Iskola intézményében Készítette: Kádár Ágnes mesterpedagógus szaktanácsadó
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
Készítette: Barsi Ágnes Óvodánk 1975-ben épült, 2 csoporttal működik Óvodánk.
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
A SZÜLŐI KOMPETENCIA TÁMOGATÁSA A KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJÁBAN Budapest augusztus 31.
Barcsák Marianna - KPSZTI
„Referenciaintézmény kialakítása a II
DARUS a gyermekekért.
Bornemisza Óvoda
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Tagintézménye
Készítette: Lőrincz Ágota óvodapedagógus
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
A dajka a nevelés folyamatában
Bemutatkozunk.
avagy a megismerési folyamatok probléma alapú tervezése
DARUS a gyermekekért.
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Kisgyermekes Anyukáknak, Apukáknak
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

Fecske úti Óvoda bemutatása

Köszöntés Tisztelettel köszöntjük az óvodánk iránt érdeklődőket. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minél jobban megismerjék nevelőmunkánkat, az intézményünkbe járó gyermekek életét.

Jelmagyarázat Első dia Jelmagyarázat Tartalomjegyzék Következő dia Előző dia Utolsó kép Utolsó dia

Tartalomjegyzék: 1. Fecske úti Óvoda 2. Köszöntés 3. Jelmagyarázat 5. Céljaink 6. Személyi feltételek 7. Szakmai felkészültség 8. Szervezeti felépítés 9. Tárgyi feltételeink 10. Az óvodai élet tevékenységformái 11. Nevelésünk leghatékonyabb eszköze 12.Mozgás a tornaszobában 13.Udvarunk 14.Sajátos profilunk, a környezet megismerése 15.Erdei óvoda 16.Speciális szolgáltatásaink 17.Hagyományos ünnepeink 18.A család és az óvoda kapcsolata 19.Beiratkozott gyerekek száma 20.Külső kapcsolataink 21. Elérhetőségünk 22.Készítette

Céljaink Az óvodáskorú gyermekek szociális és értelmi képességeinek kibontakoztatása és fejlesztése, érzelemgazdag óvodai környezetben, sokféle tevékenység biztosításával. A nevelés egész folyamatában komplexitásra törekszünk, meghatározó szerepet szánunk a mozgásnak és környezet megismerésének.

Személyi feltételek Óvodapedagógus 15 fő (Főiskolát végzett) Dajka 7 fő (dajkaképző végzett) Élelmezésvezető 1 fő Konyhai dolgozók 5 fő (szakácsnő, konyhalányok) Fűtő karbantartó 1 fő

Szakmai felkészültségünk Minden dolgozó munkakörének megfelelő végzettséggel rendelkezik. Pedagógiai céljaink minél színvonalasabb megvalósítása érdekében továbbképzéseken folyamatosan gyarapítjuk ismereteinket. Óvodánkban kiépítettük a COMENIUS partnerközpontú minőségbiztosítási rendszert, dolgozóink elkötelezettek a minőségi munka iránt. A sajátos nevelési igényű gyermekekkel fejlesztőpedagógusunk foglalkozik. Gyógytestnevelőnk, tartásjavító - és lábtorna foglalkozásokkal segíti elő a gyerekek csontrendszerének fejlődését. Informatikai ismerettel két kolléganő rendelkezik.( ECDL Start, OKJ.)

Szervezeti felépítés

Tárgyi feltételek Az óvoda jól megközelíthető, de a forgalom és az ezzel járó szennyeződések nem érintik az intézményt. Óvodánk 175 gyermek fogadására alkalmas. A hét csoportszobához saját mosdó és öltöző tartozik. Fejlesztőszoba speciális felszerelésekkel. Négy számítógép áll a gyermekek rendelkezésére. Udvarunk 4910m2. Füves zöld területek, fák, bokros ligetek teszik természetközelibbé környezetünket. Az étkeztetés saját, jól felszerelt konyhánkról történik, ahonnan még három társóvodát is ellátunk.

Az óvodai élet tevékenységformái Játék Mozgás Vizuális tevékenységek Mese-vers Környezet tevékeny megismerése Ének-zene

Nevelésünk leghatékonyabb eszköze Az óvodáskorú gyermek értelmi képessége, gondolkodása, figyelme, a játékon keresztül fejlődik. Csoportszobáink felszereltsége sokféle tevékenységre ad lehetőséget.

Mozgás a tornaszobában A speciális tornaszerekkel felszerelt tornaszobában hetente kötelező testnevelés foglalkozásokat tartunk. A rendszeres, örömmel végzett mozgással az egészséges életvitelt alapozzuk meg.

Udvarunk Változatos játékszereink, a sokféle mozgáslehetőség biztosításával elősegítik a gyermekek szervezetének fejlődését, az agyi funkciók serkentését.

Sajátos profilunk a környezet megismerése Az évszakok változásai új élményeket, felfedező tevékenységeket jelentenek a gyerekek számára az óvoda udvarán és a Mátrában.

Erdei óvoda Természetjárás közben ismerkednek a gyerekek az erdő növény - és állatvilágával. Nyaranta az 5-6 éves gyerekeknek egy hetes erdei óvodát szervezünk.

Speciális szolgáltatásaink Láb- és tartásjavító torna hetente. Vízhez szoktatást szervezünk 5-6 éves gyermekeknek a szülők igénye alapján. Heti rendszerességgel látogatjuk a Városi Multicentert. Játékos nyelvhez szoktatás (angol, német). Zeneóvoda Hittan

Hagyományos ünnepeink Környezetvédelmi „Zöld Napok”: Állatok Világnapja (Jászberényi Állatkert) Víz Világnapja (kísérletek vízzel) Föld Napja (Játékos vetélkedőt rendezünk a város nagycsoportos óvodásainak) Madarak Fák Napja (kirándulás a Mátrába) Környezetvédelmi Világnap (Erdei Óvoda)) Néphagyományokkal összefüggő ünnepek: Szüret (Mulatság és vásár az óvoda udvarán) Mikulás Karácsony (előkészületek) Húsvét (előkészületek) Pünkösd (közös pünkösdi játékok az udvaron)

A család és az óvoda kapcsolata Az óvoda pedagógia programjában meghatározottak alapján: Szülői értekezlet Fogadó óra Családlátogatás Nyílt-nap Közös ünnepek: Szüret Farsang Anyák Napja Gyermeknapi játékos családi sportnap Évzáró

Beiratkozott gyerekek

Külső kapcsolataink Nevelési Tanácsadó Logopédia Kálváriaparti Általános Iskola Óvoda orvosa, védőnője Városi óvodák Mátra Művelődési Központ Városi Strandfürdő Városi Multicenter Egri Bábszínház

Elérhetőségünk Cím: 3200 Gyöngyös Fecske u. 28. Tel./Fax: 06-37-312-298 Az intézmény fenntartója: Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő Testülete

Tanügyigazgatási szak Készítette: Garai Andrásné Tanügyigazgatási szak I. évfolyam