Ember László 2008 1 Mentési eljárások.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számítógépes vírusok.
Advertisements

EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Az előadás célja: ALAPISMERETEK elsajátítása n Az informatika az információ elérésével, tárolásával, feldolgozásával és továbbításával foglalkozó tudomány.
SP2 telepítés.
Hardver ismeretek Háttértárolók
Számítógépes operációs rendszerek
Formázás: Az új flopikat, winchestereket, pendrive-kat használat előtt formázni kell! Ma már formázva árulják ezeket, ezért a formázást adattörlésre használjuk.
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
Beruházási projektek dokumentációja
Operációs rendszerek Beállítások.
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
A számítógép felépítése
Számítógépes ismeretek 5. óra
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Hibakóstoló Rendszergazdai tanácsok a NetNagyi Klub tagjainak.
A monitor automatikus beállítása a napszakhoz
Táblázat kezelő programok
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
Networkshop, április Gál Gyula, Szegedi Tudományegyetem, Egyetemi Könyvtár Szerver-kliens alapú online intranetes.
CCleaner Skyman ™.
Tömörítés fogalma: Az adathordozón lévő állományok méretének csökkentése. A tömörítés során két műveletet hajthatunk végre: - Becsomagolás - Kicsomagolás.
Ember László Windows Update Windows frissítés.
Iskolai Hálózat Létrehozása
Hálózat fejlesztés.
Háttértárak Informatika tananyag.
Fülemüle informatika verseny
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben,
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Olvasd lassan és csendben!.
Ha álmaidat valóra szeretnéd váltani, nem szabad sokáig aludnod.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
2008. Április 8. Előadó: Schneider Henrik Online alkalmazások e-üzleti használhatósága a PC-s szoftverek kiváltásával.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Operációs rendszerek 2..
Visual Basic 2008 Express Edition
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Az ECDL-ről „Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű.
Tömörítés Fogalma Előnye-hátránya Fajtái Programok.
Vírusok Rosszindulatból írt programok. A gépekben kárt okoznak főleg szofveresen. Terjedésük: adathordozókon, vagy hálózaton keresztül Jelenlétükre utaló.
Operációs rendszerek fejlődése
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Olvasd lassan és csendben!
Alapfogalmak, módszerek, szoftverek
Hálózatok.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 10 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
13 – as Tétel! Vállalatánál adatbiztonsági okokból biztonsági mentések alkalmazását veszik fontolóra. Az Ön feladata, hogy a döntéshozók számára ismertesse.
2. Operációs rendszerek.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
Olyan, rendszerint kisméretű programok vagy programrészek, amelyek észrevétlenül terjedjenek és kárt okoznak. A felhasználó tudta nélkül működnek. Képesek.
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Alkalmazások a számítógépen Papp Szabolcs 2009.
Most: augusztus 29.van A pontos id ő : 08:48 Automatikus diaváltás A hangszórókat kérem bekapcsolni
Ingyenes, online technikai kurzusok Microsoft Virtual Academy.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Másolás és automatikus kitöltés
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
A távoli asztal, valamint az Endnote használata a távoli asztalon Skultéti Attila
Mentés, archiválás, visszaállítás Takács Béla 2016.
NOKIA OKOSTELEFON KSZKI-s sajátosságok Postafiók beállítása Teendők vészhelyzetben.
Elérésük Win7 alatt: Windows gomb> Minden program> Kellékek> Rendszereszközök> …
Fájlrendszerek.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Előadás másolata:

Ember László Mentési eljárások

Ember László Miért mentsünk? Számos módja van annak, hogy véletlenül elveszítse a számítógépen lévő adatokat. Például a gyerek zongorázik a billentyűzeten. Túlfeszültség vagy feszültség-kimaradás. Villámcsapás. Árvíz. Lopás. És néha egyszerűen csak elromlik a készülék. Ha rendszeresen készít biztonsági másolatot az adatairól, módja lesz azok többségét – vagy akár mindet – visszaállítani, amikor valami baj éri az eredeti példányokat a számítógépen.

Ember László Mit mentsünk? A mentendő fájlok kiválasztása Annak eldöntése, hogy milyen adatokat érdemes menteni, nagyban személyfüggő illetve cégfüggő. Kezdje tehát a személyes dokumentumokkal. Minden, amit nem tud könnyen pótolni, kerüljön a lista elejére. A végrendelet-tervezetek, banki nyilvántartások (és egyéb pénzügyi információk), szerelmes levelek és személyes munkák mind jó eséllyel pályáznak a rendszeresen mentésre. Korlátot csak a biztonsági mentésre használható lemezterület mérete jelent.

Ember László Mikor mentsünk? Biztonsági mentési ütemterv készítése Elfordul, hogy a programok figyelmeztetik a fájlok biztonsági másolatának elkészítésére, például programok telepítésekor és frissítésekor, de érdemes mindenről gyakran és rendszeresen biztonsági másolatot létrehozni. Hogy a „gyakran” mit jelent, azt az határozza meg, hogy mekkora veszteségként élné meg, ha mindent elvesztene, amit ma alkotott a számítógépen. Vagy amit az elmúlt héten. Vagy az utóbbi egy hónapban. Ha ezen gondolatok bármelyike kicsit is ijesztően hangzik, máris megvan a biztonsági mentés gyakorisága.

Ember László Mikor mentsünk? Kösse dátumhoz. Válasszon legalább havonta egy napot a biztonsági mentés napjaként, és jegyezze fel a naptárába vagy határidőnaplójába, hogy el ne felejtse. Vagy használjon olyan programot, ami emlékszik erre…

Ember László Hogyan mentsünk? Mit kell tenni az adatok biztonsági mentéséhez? Az adatok biztonsági mentésének számos módja van. Az itt ismertetett módszerek közt szerepel a külső tárolóeszközök használata is. Ide tartozik az összes olyan eszközre történ biztonsági mentés, amely nincs a számítógépben. Ez lehet hardvereszköz (DVD író), szoftver vagy akár szolgáltatás is. Amikor külső tárolóeszközt választ, az ár és a mentendő adatok mennyisége alapján illetve a kényelem között keres egyensúlyt. Offsite Backup ???

Ember László Hogyan mentsünk? Biztonsági mentést végrehajtó program használata Legjobb, ha olyan biztonsági mentési módszert választ, amelyet a biztonsági mentést végrehajtó program támogat. Válasszon olyan programcsomagot, amelyben van ütemezési lehetőség, és használja azt az automatikus biztonsági mentések ütemezéséhez. Ekkor nem kell a memóriájára hagyatkoznia, sőt, még csak jelen sem kell lennie, elég, ha kijelöl egy olyan időpontot, amikor nem használja a számítógépet – mondjuk az éjszaka közepén.

Ember László Mivel mentsünk? 1.NTBACKUP – beépített alkalmazás a Windows XP-ben és más operációs rendszerekben. 2.SyncToy – ingyenes alkalmazás a Microsofttól 3.Cobian Backup 8.0 – ingyenes Third-party Software (a 9.0 már nem ingyenes!)

Ember László Milyen formátumban mentsünk? Válassza ki a tárolási formátumot Az adatok biztonsági mentését a legegyszerűbb valószínűleg magára a számítógépre végrehajtani (ha van még elég szabad hely a lemezen). A semminél ez is jobb, de az adatokra leselkedő legnagyobb veszélyt pont nem szűri ki. A legjobb olyan tároló rendszert használni, amely a házon – vagy az irodán – kívül van. Több tárolási formátum közül választhat.

Ember László Milyen formátumban mentsünk?

Ember László Milyen formátumban mentsünk? Az útközben végzett biztonsági mentésekhez azokat a kisméretű, de nagy tároló képességű meghajtókat ajánljuk, amelyek akár egy kulcstartón is elférnek. Pendrive, SD kártya

Ember László Tanácsok Mi a biztosíték arra, hogy a biztonsági másolatokat elérhetem, amikor szükségem lesz rájuk? 1.Juttassa ki az adatokat a házból vagy az irodából. 2.Az adatok biztonsági mentésének egyetlen célja az, hogy kéznél legyenek, amikor valami baj történik a számítógéppel. 3.Juttassa ki az adatokat a számítógépből, és tárolja külön szobában tűzálló dobozban, de még jobb, ha valaki másnak a házában vagy irodájában teszi ezt.

Ember László Tanácsok Készítsen több másolatot is, mivel így kevesebb az esélye annak, hogy hibás tárolóeszköz vagy adathordozó miatt elvesznek a biztonsági másolatként őrzött adatok. A biztonsági másolatokat tartsa két külön helyen, így ha az egyik területen valami katasztrófa történne, a másik példány még mindig rendelkezésre áll.

Ember László Tanácsok A tárolóeszközt tartsa karban. Időről időre (főleg ha fizet a tárolásért) érdemes a fölöslegesen foglalt helyeket felszabadítani. Ez történhet a régi fájlok törlésével, vagy az adatok tömörítésével a célból, hogy kisebb helyet foglaljanak. Ingyenes tömörítőprogramokat beszerezhet például a 7-ZIP fájlkezelővel.

Ember László Tanácsok Védje adatait jelszóval! Egyes adathordozó-formátumoknak vannak biztonsági szolgáltatásai is (például jelszavas védelem). Ha személyes vagy bizalmas és értékes adatokat tárol, érdemes elgondolkodni ennek a szolgáltatásnak a használatán is. Ez különösen fontos akkor, ha hordozható számítógépet hord magánál.

Ember László Tanácsok Írja le a jelszavát, és tartsa biztonságos helyen, például otthon a páncélszekrényében vagy egy banki páncéldobozban a végrendeletével és egyéb személyes irataival együtt. Ez lehetővé teszi szeretteinek, hogy hozzáférjenek az Ön személyes adataihoz akkor, ha Ön nem tud.

Ember László Tanácsok A biztonsági mentés módszerének kiválasztása Remélhetőleg a biztonsági másolatokra sosem lesz szükség, de ha mégis vészhelyzet adódna, örülni fog, hogy időt szakított a legértékesebb adatok mentésére. Használja fel ezeket az információkat még ma a biztonsági mentések elkezdésére, és alakítson ki a körülményeknek leginkább megfelel biztonsági mentési rutint. A vészhelyzetet senki nem tervezi, de fentieket betartva javíthatja az adatok visszanyerésének esélyeit, ha mégis bekövetkezne.