Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Elérésük Win7 alatt: Windows gomb> Minden program> Kellékek> Rendszereszközök> …

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Elérésük Win7 alatt: Windows gomb> Minden program> Kellékek> Rendszereszközök> …"— Előadás másolata:

1 Elérésük Win7 alatt: Windows gomb> Minden program> Kellékek> Rendszereszközök> …

2 A merevlemezen(winchesteren) a Lemezkarbantartó használatával szabadíthat fel területet, amely megtalálja és eltávolítja a számítógépről a feleslegessé vált ideiglenes fájlokat. (Ha a számítógépen egynél több meghajtó vagy partíció található, a Lemezkarbantartó a tisztításra szánt meghajtók pontosítását kéri.)

3 Biztonsági mentés és visszaállítás Minden operációs rendszer használata során eljön az a pillanat, amikor a sok telepített és eltávolított szoftver, vagy a frissítések telepítése után, vagy egyszerűen csak a több hónapnyi – esetleg évi – használat után a rendszer lassulni kezd. Ez eleinte még nem zavaró, de amikor már több tíz másodpercet kell egy telepített program indulására várni, akkor jó lenne egy friss rendszer. Ennek elérésére két jól bevált módszer létezik. Az egyik, ha az előzőekben leírt, úgynevezett tiszta telepítést végez. A másik módja, ha biztonsági mentésből állítja vissza gépe – még hibátlan és gyors – állapotát. A visszaállítás befejeztével a számítógép újraindul és ismét egy friss és hibátlan rendszer áll rendelkezésére.

4 Lemeztöredezettség-mentesítő A file-ok töredezettsége további munkavégzésre készteti a merevlemezt, ami lelassíthatja a számítógépet. A Lemeztöredezettség-mentesítő eszköz összerendezi a töredezett adatokat, aminek hatására a lemezek és a meghajtók hatékonyabban működhetnek. A lemeztöredezettség-mentesítés az érintett terület méretétől és a töredezettség mértékétől függően néhány percet vagy akár órákat is igénybe vehet. A lemeztöredezettség-mentesítés alatt a számítógép zavartalanul használható.

5 A Rendszerinformáció a számítógép hardver konfigurációjáról, a számítógép egységeiről és szoftvereiről, például az illesztőprogramokról jelenít meg információkat. Helyreállítás: A Rendszer-visszaállítás lehetővé teszi a számítógép rendszerfájljainak visszaállítását egy korábbi állapotba. Használatával a számítógép rendszerén végrehajtott módosításokat úgy vonhatja vissza, hogy a személyes fájlokat, például e ‑ mail üzeneteket, dokumentumokat vagy fényképeket változatlanul hagyja. Feladatütemező: Amennyiben egy konkrét programot rendszeresen használ, használhatja a Feladatütemező varázslót olyan feladat létrehozására, amely a kijelölt ütemezéstől függően automatikusan megnyitja a programot.

6 Veszteséges tömörítés: nem teszi lehetővé a tömörített adatból az eredeti adatok pontos rekonstrukcióját, ám egy „elég jó” rekonstrukciót igen. Az interneten használják leginkábbinterneten A veszteséges módszerek használatának az az előnye a veszteségmentes módszerekhez képest, hogy sok esetben a veszteséges tömörítés sokkal kisebb fájlt képes előállítani, mint bármely veszteségmentes, és még így is kellően jó minőséget ér el.veszteségmentes A veszteséges módszereket általában a hang-, kép- és videotömörítés során használják. JPEG, FLASH, MP2 MP3 jellemző veszteségesen tömörített filetípusok. A veszteségmentes tömörítés lehetővé teszi a tömörített adatból az eredeti adatok pontos rekonstrukcióját, mint például a népszerű ZIP.ZIP Veszteségmentes tömörítést akkor alkalmaznak, ha fontos, hogy az eredeti és a kicsomagolt adat bitről bitre megegyezzen, tipikus példák a futtatható állományok vagy a forráskódok. Néhány képformátum, köztük a PNG csak veszteségmentes tömörítést használ.PNG

7 Funkciók Gyors és egyszerű tömörítés Egyszerűen kezelhető eszközeivel és drag-and-drop funkcióival a WinZip bármilyen file-t képes tömöríteni anélkül, hogy a file-ok közti kapcsolat vagy a könyvtárszerkezet sérülne. Készíthetünk akár önkicsomagoló file-okat is, mely olyan felhasználók esetében lehet ideális, akik nem rendelkeznek WinZip Próval. Formátumok A WinZip Pro szinte bármilyen tömörített file-t képes megnyitni. Előnézet és szerkesztés A WinZip Pro lehetővé teszi, hogy kicsomagolás nélkül is megtekinthessük vagy szerkeszthessük egy zip file tartalmát.

8 Forrás: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-vista/start-disk-cleanup https://linuxmint.hu/sugo/windows-7-home-premium-biztonsagi- mentese-es-visszaallitasa http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/improve-performance- de fragmenting-hard-disk#1TC=windows-7 http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/what-is-system- information#1TC=windows-7 http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/what-is-system- restore#1TC=windows-7 http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/schedule- task#1TC=windows-7


Letölteni ppt "Elérésük Win7 alatt: Windows gomb> Minden program> Kellékek> Rendszereszközök> …"

Hasonló előadás


Google Hirdetések