Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SP2 telepítés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SP2 telepítés."— Előadás másolata:

1 SP2 telepítés

2 Áttekintés

3 Előkészületek Készítsük elő a Windows XP telepítő lemezt!Ha nincs a birtokunkban telepítő CD, keressünk fel egy számítástechnikai szaküzletet, és vásároljuk meg a terméket (tájékoztató ár: bruttó Ft). Ha tanácstalanok vagyunk, hol találunk megfelelő üzletet, látogassuk meg a következő weboldalt: vagy hívjuk a Microsoft ügyfélszolgálatot: !

4 Előkészületek Keressük elő a számítógéphez kapott egyéb, hardver telepítő CD-t. Ahhoz, hogy megállapítsuk, milyen eszközmeghajtó programokra van szükségünk, olvassuk el a számítógéphez kapott leírást, keressük fel a gyártó honlapját, vagy nézzük meg az Eszközkezelőben a telepített hardverek listáját (Start Menü/Beállítások/ Vezérlőpult/Teljesítmény és karbantartás/Rendszer/Hardver/Eszközkezelő/). A legrosszabb esetben bele kell néznünk számítógépünkbe, és az egyes hardvereken lévő jelzésekből kell kiderítenünk azok típusát.

5 Előkészületek 3. Nézzük meg milyen partíciók vannak létrehozva a merevlemezünkön (ehhez a pl. nyissuk meg a Sajátgépet az Asztalon). Ha legalább 2 partíciónk van, akkor megtehetjük azt, hogy pl. a második (általában D:) meghajtóra másoljuk a mentendő állományokat, és telepítéskor csak az első, a C: meghajtót formázzuk le. 4. Ha meglévő rendszerünket szeretnénk újratelepíteni, mentsük le fontos adatainkat pendrive-ra, CD, vagy DVD lemezre! (Ezek az állományok általában a C:\Documents and Settings\Felhasználó Név\ mappa alatt találhatóak). Ha szükséges, írjunk össze egy listát telepített programjainkról, nézzük meg van-e olyan állomány, vagy beállítás, amit szintén el kell mentenünk (pl. az Outlook esetében csinálnunk kell egy exportot leveleinkről). 5. Húzzuk ki a hálózati kábelt a számítógép hálózati kártyájából (erre azért van szükség, hogy a telepítés után a frissen telepített, védelem nélküli rendszerünket ne érje támadás az Interneten keresztül)!

6 BIOS beállítások Ahhoz, hogy a telepítést elkezdhessük, megfelelő BIOS beállítások szükségesek. A számítógép indulása után tudunk belépni a BIOS setup menüjébe (ennek sok fajtája létezik), általában az F2 funkcióbillentyű, vagy a Del gomb megnyomásával:

7 BIOS beállítások Legelőször a kurzor mozgató nyilakkal lapozzunk a Boot menüponthoz, és állítsuk be az első helyre a CD-ROM-ról való indítást (esetünkben ezt a -/+ gombokkal tudjuk megtenni):

8 BIOS beállítások A menüben válasszuk az Exit menüpontot, ott az Exit Saving Changes-t, és a Yes gomb megnyomásával erősítsük meg, hogy a változások mentésével szeretnénk kilépni:

9 A telepítés előkészítése
Miután kiléptünk a BIOS-ból, a gép újraindul. Az alábbi felirat feltűnésekor nyomjunk meg egy billentyűt:

10 A telepítés előkészítése
Mikor alábbi képernyő alján megjelenik a lenti felirat, az F6 billentyű lenyomásával adhatunk hozzá egyéb illesztőprogramot (floppy lemezről), pl. SATA szabványú winchester esetén:

11 A telepítés előkészítése
A telepítés megkezdéséhez nyomjuk meg az Enter billentyűt:

12 A telepítés előkészítése
Olvassuk el, majd az F8 funkcióbillentyű lenyomásával fogadjuk el a licencszerződést:

13 Partícionálás Az alábbi képernyőn feloszthatjuk (partícionálhatjuk) merevlemezünket. Érdemes két partíciót létrehoznunk. Az egyiket az operációs rendszerünknek, és a telepített programjainknak, a másikat adatainknak (pl. dokumentumainknak, fényképeinknek). (Ha eleve 2 partícónk van, akkor (az adataink lementése után!) csak a rendszer (C:) partíciót kell megformáznunk.)

14 Partícionálás Az L billentyű megnyomása után adhatjuk meg megabyteban az új partíció méretét. Érdemes a merevlemezt úgy kettéosztani, hogy az első – pl. egy mostanában általánosnak mondható 200 gigabyte-os merevlemez esetén - a telepített programok függvényében megabyte legyen ( gigabyte)):

15 Partícionálás Miután létrehoztuk az első (C:) partíciót, a kurzor mozgató billentyűvel álljunk a Nem particionált terület feliratú mezőre, és nyomjuk meg ismételten az L billentyűt:

16 Partícionálás Itt a telepítő automatikusan kitölti a lefoglalható maximális méretet a második partíció számára. Az Enter gomb lenyomásával hozzuk létre a partíciót:

17 Partícionálás Ezután a C: partícióra állva folytassuk a telepítést.

18 Formázás Az alábbi menüpontok közül válasszuk a legfelsőt a formázáshoz!

19 Formázás A telepítő formázza a partíciót:

20 A telepítési fájlok másolása
A telepítő ellenőrzi a lemezeket:

21 A telepítési fájlok másolása
A telepítő másolja a telepítési fájlokat:

22 A telepítési fájlok másolása
Újraindul a számítógépünk:

23 A telepítés Az újraindítás után folytatódik a telepítés előkészülete. A bal oldalt láthatóak a telepítés fázisai, és a hátralévő idő.

24 A telepítés A területi és nyelvi beállításokon módosíthatunk az alábbi ablakban. Az alapértelmezett beállítások tökéletesen megfelelőek számunkra, nyomjuk meg a Tovább gombot:

25 A telepítés Írjuk be nevünket:

26 A telepítés Írjuk be a termékhez kapott 25 karakterből álló termékazonosító kulcsot:

27 A telepítés Írjuk be a számítógép nevét (ez lehet bármi, ha nem csatlakozunk hálózatra, akkor nincs jelentősége). A Rendszergazda felhasználónak adjunk meg egy jelszót:

28 A telepítés A következő ablakban állíthatjuk be az aktuális dátumot, és időt, és időzónát.

29 A telepítés A következő képernyőn folytatódik a telepítés.

30 A telepítés A következő képernyőn válasszuk a Tipikus beállításokat:

31 A telepítés A következő képernyőn megadhatjuk a munkacsoportot, vagy tartományt, amelynek tagja számítógépünk:

32 A telepítés A következő képernyőn folytatódik a telepítés:

33 Windows beállítások Az alábbi képernyőn kattintsunk az Ok gombra:

34 Windows beállítások Ha el tudjuk olvasni az alábbi feliratot, kattintsunk az Ok gombra:

35 Windows beállítások Az üdvözlőképernyőn nyomjuk meg a Tovább gombot:

36 Windows beállítások Kapcsoljuk be az automatikus frissítési szolgáltatást:

37 Windows beállítások A következő képernyőt érdemes kihagyni, és a későbbiekben beállítani az internetkapcsolatot, miután feltelepítettük a vírusirtónkat, tűzfalunkat:

38 Windows beállítások Válasszuk ki a megfelelő menüpontot:

39 Windows beállítások Az alábbi képernyőn hagyjuk ki a regisztrációt (mivel nem kapcsolódunk az Internetre, nem is tudnánk megtenni):

40 Windows beállítások Az alábbi képen hozzuk létre a felhasználói fiókokat:

41 Windows beállítások A Befejezés gombra kattintva fejeződik be a telepítés:

42 Driverek, programok telepítése
A telepítés befejeztével megjelenik az Asztal, és a Start menü:

43 Driverek, programok telepítése
Legelőször telepítsük fel a hardverek megfelelő működéséhez szükséges eszközmeghajtó programokat! A megfelelő védelem érdekében telepítsünk vírusirtó, spyware kereső, és tűzfal programot! Ezután csatlakoztathatjuk hálózati kábelünket. Frissítsük meg védelmi szoftvereinket, valamint operációs rendszerünket, irodai szoftvereinket! Ha ezekkel megvagyunk, installáljuk az általunk használt programokat, és másoljuk vissza elmentett adatainkat, beállításainkat.


Letölteni ppt "SP2 telepítés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések