Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hibakóstoló Rendszergazdai tanácsok a NetNagyi Klub tagjainak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hibakóstoló Rendszergazdai tanácsok a NetNagyi Klub tagjainak."— Előadás másolata:

1 http://bf.hunhost.info Hibakóstoló Rendszergazdai tanácsok a NetNagyi Klub tagjainak

2 http://bf.hunhost.info Hibák vásárláskor Asztali PC vagy notebook? Szaküzletben vagy „Multimarketben”? Kibontható a gép vagy zárócimkés?

3 http://bf.hunhost.info Hibás munkakörnyezet Rendetlen, kényelmetlen, nem átgondolt elhelyezés

4 http://bf.hunhost.info Hibás munkakörnyezet Nem földelt konnektor.Rendezetlen kábelkötegNehezen hozzáférhető gép

5 http://bf.hunhost.info Hibás munkakörnyezet A boltban kapható asztalok általában nem jók. Fény hátulról Fény szemből

6 http://bf.hunhost.info Hardverhibák és okok Gyenge minőségű eszköz Túlfeszütség vagy ingadozás Por Melegedés

7 http://bf.hunhost.info Adataink tárolása C: meghajtó (a Windows és programok számára) D: (vagy E:) meghajtó A Dokumentumok mappa alapértelmezés szerint a C:\Documents and Settings\felhasznalo_neve\ mappában található. Ha van másik partíciónk érdemes áthelyezni.

8 http://bf.hunhost.info Adataink tárolása Átírni: D:\Dokumentumok

9 http://bf.hunhost.info Adataink tárolása Másik partíción legyen a fontos anyagok Napi-heti rendszerességgel másoljuk egy mobil adathordozóra (pendrive, CD, DVD) Használjunk adatmentő programot pl. SyncBack

10 http://bf.hunhost.info Adataink tárolása

11 http://bf.hunhost.info Lassú a gép, gyorsítsunk! Memória bővítés min. 512 MB Induláskor feleslegesen futó programok „kilövése” Tiltsuk le a felesleges dizájnt, animációkat Töredezettségmentesítés Használjunk rendszeroptimalizáló programot Kerüljük az erőforrásigényes vírusirtókat Lassú internet = lassú gép

12 http://bf.hunhost.info Vírusmentes használat 1. Használjunk mindíg friss adatbázisú vírusirtó, kémprogramellenőrző programot és tűzfalat. 2. Lehetőleg NE időkorlátosat, demo, stb verziót. 3. Legalább 2 hetente egyszer, ellenőrizzük a gépünk merevlemezes meghajtóit. 4. Minden "idegen" lemezt, használat előtt ellenőrizzünk. 5. Ha vírusos állományt találtunk, akkor a gépünk "környezetében" lévő gyanús pendrájvot, CD-t is le kell ellenőrizni. 6. Virusfertőzés megszüntetése után, biztonságképpen +1 ellenőrzést futtassunk le. Előtte a rendszerhelyreállítást ki kell kapcsolni. 7. Fontos adatainkat rendszeresen mentsük más adathordozókra is. 8. Ha a talált vírus nem írtható, akkor az adataink mentése után célszerű a merevlemezt formázni és/vagy a master boot rekordot újragenerálni. 9. Ha a víruskereső program nem talál vírust még nem biztos, hogy tényleg nincs is. Ha talál, akkor sem biztos, hogy az tényleg az. Egyes keresők fújhatnak "vakriadót". 10. Korlátozott jogú felhasználóként netezzünk. 11. A Temporary Internet Files mappa méretét vegyük kisebbre, kb 10 -20 MB-ra, és töröljük annak tartalmát gyakran. 12. Fertőzött gép esetén szüntessük meg azonnal, annak minden hálózati kapcsolatát. 100%-os biztonság nincs 13. SOHA ne legyen telepítve 1-nél több vírusírtó program!

13 http://bf.hunhost.info Kapcsolódó linkek http://bf.hunhost.info Letölthető információk, programok


Letölteni ppt "Hibakóstoló Rendszergazdai tanácsok a NetNagyi Klub tagjainak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések