Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

6.tétel Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "6.tétel Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák."— Előadás másolata:

1 6.tétel Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák elhárítása, alkatrészek, egységek cseréje, illetve a hiba továbbítása magasabb szintre. Ismertesse a szisztematikus hibaelhárítás és alkatrészcsere lépéseit! Törekedjen a témával kapcsolatos lényeges jellemzők kiemelésére!

2 Ház, tápegység Ha csatlakoztatva van:
Ha a gép vagy a fali csatoló részéről nincs csatlakoztatva a kábel, akkor ezt tegyük meg.. Ha csatlakoztatva van: Elkerülte figyelmünket a tápon lévő billenő kapcsoló, kapcosljuk egyesbe Ha ez sem vállna be akkor le kell szerelni a gépház oldalát és ellenőrizni kell a perifériákat

3 Alaplap Ha továbbra is az áramellátással lenne gond:
Lehetséges, hogy nincsenek megfelelően csatlakoztatva a ház kábelei az alaplapra, csatlakoztassuk Alaplapra csatlakozó tápkábel ellenőrzése Ha nincs a helyén, csatlakoztassuk. Ha ezek után sem megy, tápcserével letesztelhetjük melyik periféria romlott el.

4 Alaplap Sipoló hang esetén:
Van hogy az alaplap nagyobb energiát igényel ezért több helyne is csatlakoztatni kell a tápkábelt Ventilátor ellenőrzése videókártyán+processzoron Lehetséges hogy a tápellátó kábel nincs csatlakoztatva Hűtőborda ellenőrzése Egy idő után cserélni kell a hűtőborda és a processzor közti hűtőpasztát Memória is okozhatja Tegyünk róla, hogy megfelelően legyen csatlakoztatva a foglalatba

5 Alaplap Ha nincs kép Videokártya ellenőrzése szükséges
A foglalatának megfelelő helyre kell csatlakoztatni Ha nem pörögne fel a ventilátor: Ellenőrizzük, hogy megfelelően van csatlakoztatva a tápkábel Ha csatlakoztatva van és továbbra sem működik cserélni kell. Ha indulás után nem ismerné fel a háttértárakat, ill. optikai meghajtókat Ellenőrizzük a tápkábelek és adatkábelek csatlakozását Ha ez sem működik más kábelekkel is le lehet tesztelni

6 Memóriák Amikor cserélünk egy memóriát, akkor a legfontosabb tényező a típusa. A DDR RAM-ok különböző típusainak a szabványosított foglalatok segítik a teljes kompatibilitást, hogy véletlenül se tegyünk pl.: DDR foglalatba DDRII-es vagy DDRIII-as RAM-ot Fontos még a teljesítménye amit Mhz-ben adnak meg, valamint fontos még a modul mérete is.

7 Háttértárak Háttértár cseréjénél figyelembe kell venni az adatátviteli kábel típusát, továbbá mekkora méretű háttér és átmeneti tárolóval rendelkező perifériát akarunk vásárolni Periféria illesztő szabványok: Soros (SATA) csatlakozással rendelkezik: A legkifizetődőbb megoldás. Gyors, megbízható és fele annyi helyet nem emészt fel az adatkábele. Egy perifériára koncentrál. Párhuzamos (PATA - EIDE) csatlakozással rendelkezik kizárólag: Elavult alaplapra utal, régi megoldás, aminek egyetlen előnye, hogy egy adatkábelen több (2) periféria is kiszolgálható. Viszont lassú.

8 FDD A Floppy meghajtók már nem oylan fontos részei a számítógépnek, ennek oka valószínüleg a floppy lemezek 1,44Mbos kapacitása. Ezért nem is érdemes hajlékonylemezes meghajtót bővíteni.

9 CD/DVD A DVD lemezek nagy népszerűségnek örvendenek tárkapacitásuk miatt. Érdemes olyan DVD írót választani, amihez adnak író programot is.

10 Perifériák: Monitor: A monitor vizsgálatánál két tényezőt kell figyelembe venni. A táp- és adatkábel megfelelő csatlakozását. Billentyűzet, egér: meg kell vizsgálni, hogy a billentyűzet és az egér a megfelelő helyre csatlakozik. Ha igen és a gép még mindig nem ismeri fel, akkor újra kell indítani és úgy már fel kell ismernie, ha nem hibás valamelyik eszköz.

11 Vége Készítette: Huszár István 2012 jún 14


Letölteni ppt "6.tétel Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák."

Hasonló előadás


Google Hirdetések