Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ismétlés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ismétlés."— Előadás másolata:

1 Ismétlés

2 Mit nevezünk hardvernak?
A hardver a számítógép és a hozzá csatlakozó eszközök. Mit nevezünk szoftvernak? A szoftver a számítógépen használt programok összessége. Sorold fel a számítógép részeit!

3 Mi az alaplap? ház monitor billentyűzet, egér nyomtató
lapolvasó, szkenner hangfalak szünetmentes tápegység Mi az alaplap?

4 Mi a processzor? Mit tudsz a memóriáról?
Az alaplap fontosabb elektromos áramkörökből áll. Mi a processzor? A processzor (CPU): irányítja és végrehajtja a műveleteket, jellemzője a sebesség (pl.:2 GHz), processzor magok száma. Mit tudsz a memóriáról?

5 RAM: írható és olvasható memória, áram nélkül elveszti az adatokat, jellemzője a kapacitása (pl 4 GB), típusa (DDR, DDRII, DDRIII) ROM: csak olvasható memória, áram nélkül is tárolja az adatokat, a számítógép bekapcsolása utáni teendőket tárolja

6 Mi az optikai meghajtó? Mi a pendrive?
optikai meghajtó: pl.: CD, DVD meghajtó, Blue Ray-DVD meghajtó jellemzője a kapacitása (CD: 700MB, DVD: 4,7GB, BD DVD:25 GB) Mi a pendrive? pendrive: usb csatolófelületű flash memória jellemzője a kapacitása (pl.:16 GB)

7 Mit tudol a monitorról? - A monitor képe apró képpontokból (pixelekből) áll. Vízszintesen 1024, függőlegesen 768. A monitor felbontása így 1024 X 768. - A monitor átlójának hossza, a 19” (”=col vagy inch, 1 col =2,54 cm) - Monitor fajták: CRT, LCD (TFT)

8 Mit tudsz a billentyűzetről?
Lehet: - hagyományos b. - multimédiás b. - hajlékony b. - egyedi b. Részei: ESC, Funkció b. F1-F12 Karakteres, jelentésmódosító b. Vezérlő, kurzor b. Numerikus b. Lehet: vezetékes és vezeték nélküli is

9 Mit tudsz az egérről? Vezetékes Vezeték nélküli Érintőpad
Működése szerint: - görgős egér - optikai (lézeres) egér Vezetékes Vezeték nélküli Érintőpad


Letölteni ppt "Ismétlés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések