Magyarok és az alkohol kapcsolata - pár képben-. Hyppolit, a lakáj (1931) Rendezte: Székely István Főszerepben: Csortos Gyula, Kabos Gyula, Erdélyi Mici.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ZENE: Love Me With All Your History Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte.
Advertisements

SZELLEMEK Itt vannak körülöttünk… Nem hiszed???
SZELLEMEK Közöttünk vannak... Nem hiszed??? Várnak Rád !!!
Erkel Ferenc, Operaház, Bánk Bán
Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A Nemek Közötti Kommunikáció Nagyszótára
MÉHES LÁSZLÓ ÉLETKÉPEK.
Készült a 25 éves osztálytalálkozónk emlékére !
Ezúton szeretném meghívni minden kedves barátomat egy 3 napos látogatásra új otthonomba.
2012 Comedy Central. Comedy Central – Alap információk Lead Az első hazai humorcsatorna Csatorna infók A 2008-ban induló Comedy Central a külföldön is.
Kedves SPE és MMSZ tagok! Áprilisban immár ötödik alkalommal ismét megrendezésre kerül az SPE 2008 évi amatőr teniszversenye. A verseny férfi egyéni, férfi.
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
Ria Slides Ebben a bevásárlóközpontban a hölgyek különböző „Férfi – Típusok” közül választhatnak...
Gárdonyi Géza meséi.
Számitástechnikai alapismeretek
A számítógép veszélyei és káros hatásai
A pokolban... Meghal az öreg Zsiga bácsi. Mivel sose volt jó keresztény, nem is csodálkozik, hogy egyenest a pokolba kerül. A pokol kapujában már.
Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam
Feltétel nélküli szeretet
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Déry Tibor:.  Déry élete utolsó évtizedében főként kisregényeket írt. Közülük a legnagyobb sikert a Képzelt riport egy amerikai pop- fesztiválról című.
Szerző: a szövegek és képek az internetről
Vicc A kaszárnyában csörög a telefon. A kiskatona felveszi: - Melyik barom telefonál már megint? - Tudja maga, kivel beszél? - kérdezi a hang. - Nem -
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Megmagyarázhatatlan parajelenségek (amit nem láttál attól még létezhet)
VÉDŐBÁSTYA hargitai fenyves erdők Csáki Tibor
Schönherz Zoltán Kollégium
Olvasd lassan és csendben!.
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt
ZENE: Love Me With All Your History Irónia a szellemes emberek gorombáskodása.
A FÉRFIAKról Zene: „Az igazi férfi”.
Ady és Párizs 30/A.
Malena Film, amelyet minden szülőnek látnia kell. Hogyan élik meg a fiúk a pubertást és hogyan nem ajánlatos…
Kedves SPE tagok!    Idén májusban ismét megrendezésre kerül az SPE 2006 évi teniszversenye  – férfi egyéniben és párosban - melyre várjuk jelentkezéseteket.
TATAI TAMÁS „TÖRÉSVONAL”
ÖREGKORI RAVASZSÁGOK, ÉRDEKESSÉGEK! (Nem csak a 20 éveseké…)
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Varázslatos Tábor 2007 Csobánka július
London MAGYAR CSAPAT aug. 29 – szept. 9.
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
Barát Müller Péter.
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
Olvasd lassan és csendben!
Ő SZI TÖKÖLÉS Kreálta: Nick Shepherd Valamikor tökjó csaj voltam, formás alsófertállyal aztán megerőszakoltak!
Feltétel nélküli szeretet
egy ici-picikét (Bokrétás András) Ha az alkoholizmusnak van határa, akkor én kettős állampolgár vagyok.
Így szólt hozzám a dédapám.
LÁSSUK CSAK: LÁSSUK CSAK: milyen is az milyen is az ideális nŐ ??? ideális nŐ ???
Bibliaolvasás: "Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson.
Átmegyek öt percre a szomszédba, keverd meg félóránként a levest...
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Ilyenek voltunk vadak és jók bűnösök közt is ártatlanok….
A Bábel tornya A Bábel tornya (más néven a bábeli torony) a Biblia egy ószövetségi leírásában szerepel, mely arról számol be, hogyan jöttek létre a világ.
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Intézményi Férőhely Kiváltás program
Nagykároly Készítette:
Gondolatok a barátságról
SZIPORKA ORSZÁGOS MATEMATIKA VERSENY 2017.
Arany János Élete és munkássága.
Mihalec Gábor és Csizmadia Róbert Adventista Családi Szolgálatok
IGAZGATÓI DICSÉRETEK Budai Vendel 3.b
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
AZ EMBER TRAGÉDIÁJA Paulay Ede.
~Paulay Ede rendezésében~
Előadás másolata:

Magyarok és az alkohol kapcsolata - pár képben-

Hyppolit, a lakáj (1931) Rendezte: Székely István Főszerepben: Csortos Gyula, Kabos Gyula, Erdélyi Mici Történet: A kispolgárból szállítási vállalkozóvá lett Schneider Mátyás felesége, hogy háztartását előkelőbbé tegye, inast fogad fel. A korábban grófi családnál szolgált Hyppolit felforgatja a házat, az arisztokraták szokásait erőltetve új gazdáira. Schneider, bár ragaszkodik kispolgári életviteléhez, eleinte beletörődik a lakáj terrorjába, végül fellázad Hyppolit ellen.

Hyppolit, a lakáj I. jelenet A jelenetben egy kocsmában járunk. Egy asztalnál férfiak szivaroznak és kártyáznak, eközben élő muzsika szól. A kocsis panaszkodik egy férfinak a bárpultnál: ˝Már a hatodik pohár sört küldi nekem, mikor tudja, hogy nem szeretem a sört.˝ Majd lehúzza azt. A férfiak az asztalnál már eléggé illuminált állapotba kerültek. Az egyik közülük haza akar menni. A többiek azt mondják neki, hogy csak fél a feleségétől. Rendelnek még egy kört, aztán énekelni kezdenek, így marasztalják a haza vágyakozó férfit.

Hyppolit, a lakáj II. jelenet Ebben a jelenetben két férfi és egy nő ül az asztalnál. A két férfi igencsak ittas állapotban van. Az egyik nagyon fél a feleségétől, mert nem nézi jó szemmel, ha részeg. ˝Én úgy be vagyok rúgva, hogy tisztára majmokat látok magam előtt. Becsületszavamra!˝

SOS szerelem! (2007) Rendezte: Sas Tamás Történet: Péter egy társkereső-ügynökség igazgatója. Cége, az S.O.S. szerelem! tehetős kliensek problémáinak megoldására szakosodott. Egészen addig, amíg Tomi, a dúsgazdag, de kőbunkó ügyfél esetében csődöt nem mondanak. Tomi reménytelenül szerelmes Veronikába, a bájos óvónőbe, de még az S.O.S. szerelem! segítségével sem képes meghódítani őt. Péter ördögi tervet eszel ki: kibérel egy vidéki kastélyt és benépesíti az ügynökség munkatársaival, mintegy családi körbe vonva Tomit, majd odacsalja Veronikát. Minden a terv szerint alakul, mígnem Péter is beleszeret Veronikába.

SOS szerelem! Főszerepben: Csányi Sándor, Fenyő Iván, Ulmann Mónika, Kovács Patrícia, Varga Boglárka Producer: Neményi Ádám

SOS szerelem! I. jelenet Egy nyitott fedelű autóban hátul kiöltözött nő és férfi ül, elöl pedig sofőr. Éjszaka van, világít a Hold. A nő és a férfi remekül szórakoznak. Képletesen beutazzák a világot, mivel a háttérben nagyvárosok híres építményei tűnnek fel. Látható például: a Megváltó Krisztus szobra(Rio de Janeiro), az Eiffel- torony(Párizs) és a Budai vár(Budapest). A háttérben lágy zene szól. A férfi előkap két pezsgőspoharat, majd utánuk az üveg pezsgőt. Telitölti őket, közben nevetnek, élvezik az éjszakát. Keresztezik karjukat és úgy kortyolnak bele a pezsgőbe. Ezután összemosolyognak és csodálják a látképet. Az alkohol itt hangulatot ad, megadják a módját a fogyasztásának és valószínűleg csak mértékkel fogyasztanak. Abszolút kedvező szerepet tölt be.

Indul a bakterház (1879) Rendező:Mihályfy Sándor Főszereplők: Olvaszó Imre, Koltai Róbert, Horváth Teri, Bánhidi László Történet: Nehéz az élet a tanyavilágban. Regős Bendegúz, az égetni valóan rossz csemete sokat tudna róla mesélni. Gyerekkorában sokféle dolgot tartottak felőle: hogy csodagyerek, meg, hogy akasztották volna fel kétnapos korában. Most az anyja elszegődteti a bakterházba. A kisfiú szenved a pénzéhes lókupec, a lusta bakter, a fukar paraszt, de legfőképpen a Büdös Banya miatt.

Indul a bakterház I jelenet: Bendegúz és Konc bácsi ülnek egymás mellett a ház előtt. Az öreg itallal kínálja, majd együtt isznak a fiúval. II jelenet:. ˝Igyál még komám, igyál, úgy is egyszer élünk!˝ A fiú itt ismét az öreggel iszik. Ez egy visszatérő motívum a filmben.

Indul a bakterház III jelenet: Bendegúz a bakterrel ül az asztalnál, aki be van rúgva: ˝Gyertek ide Bendegúz!˝ Itallal kínálja a fiút: ˝Na, Bendegúz, most kitanítalak. Megtanítalak, hogy kell inni. Úgy kell inni, hogy az ember mindig jól lássa a fazekat. Én most példának okáért három fazekat látok, holott tudomásom szerint csak egy fazék van. (…) Bendegúz! Zavard el a másik két Bendegúzt!

Valami Amerika (2001) Rendező: Herendi Gábor Főszereplők: Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Ónódi Eszter

Valami Amerika Történet: Alex Brubeck, a „neves amerikai producer” visszatér Magyarországra, szülőhelyére. Tamás, a fiatal reklámfilmrendező kapva kap az alkalmon, hogy egy amerikai producerrel találkozhat, és reméli, segítségével valóra válthatja álmát, a Bűnös Város című filmjének forgatását. Alex viszont csak a költségvetés felét hajlandó kifizetni, így Tamásnak és testvéreinek, Ákosnak és Andrásnak össze kell gyűjteniük a költségvetés másik felét. Alex beleszeret Tamás barátnőjébe, Eszterbe, és amikor kiderül, hogy magyar, a szálak végképp összekuszálódnak.

Valami Amerika I jelenet Helyszíne: kocsma. A három testvér ide jár be, hogy megbeszéljék a „vállalkozás” ügyeit. Mindezt egy egy pohár sör mellett teszik. Ez egy visszatérő motívum a filmben. II jelenet Helyszíne: Alex hotel szobája. A producer whiskyvel látja vendégül a három testvért, és iszogatás közben beszélik meg a terveket a közeljövőt illetően.

Valami Amerika III jelenet Helyszín: reklámstúdió. Az egyik színésznőnek, Timinek nem sikerül ellazulnia az egyik reklám forgatása alatt. Alex Kentucky Bourban -t ajánl a lánynak. Miután megissza, az eddig nehezen ment jelenetet hibátlanul megcsinálja. VI jelenet Helyszín: Ákos lakása. Buliforgatag kellős közepébe találjuk magunkat, hol az alkoholnak jelentős szerepet adnak. Itt visszatér még a Kentucky Bourban is, hiszen Tamás ezzel az itallal kínálja Alexet megérkezésekor.

Köszönjük a figyelmet! Készítette: Palotai Petra Szilágyi Diána Vitényi Réka