Adatbiztonság, Internetbiztonság

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Advertisements

Az internetezés veszélyei
Vírusok, vírusvédelem.
Biztonság az Interneten
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Személyes adatok védelme a világhálón
Vírusok, férgek és más kártékony programok
Internet Felépítése, működése.
Vírusok, férgek, trójai programok
Netikett Internetes bűnözés
Magyar Tudományos Akadémia
Internettel könnyen és egyszerűen
Hibakóstoló Rendszergazdai tanácsok a NetNagyi Klub tagjainak.
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
Számítógépvírusok.
Iskolai Hálózat Létrehozása
A Számítógépes vírusok
Számítógépes Vírusok.
Mit jelent böngészni? Bizonyára ismerjük már ezt a kifejezést.
Készítette: Vaszily Zsolt MF-03 Miskolc, október 05. Számítógépes vírusok napjainkban.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Fontos értesítés  48 órán belül egy új vírus kerül a forgalomba, amit a MICROSOFT éppen most tett közzé. Ha t kapsz valakitől,
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Netikett offline kommunikáció
Internettel kapcsolatos adatvédelmi kérdések Szabó Endre Győző Adatvédelmi Biztos Irodája november 20.
Vírusok és kártékony programok
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Az IBM kompatibilis PC tárolói szemszögéből
Szoftver Program – utasítás sorozat, amelyet a számítógép végre tud hajtani. Operációs rendszer – programcsomag, amely kapcsolatot teremt a felhasználó.
Vírusok Rosszindulatból írt programok. A gépekben kárt okoznak főleg szofveresen. Terjedésük: adathordozókon, vagy hálózaton keresztül Jelenlétükre utaló.
Internet, Elektronikus levelezés
A XXI. századi három testőr (avagy a hálózat bosszúja)
Számítógépvírusok.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Hálózatok.
Szoftverjog és etika, adatvédelem
Malware Elsőfajú malware: vírusok, programférgek, trójai- és backdoor programok, logikai bombák; Másodfajú malware: kémprogramok, betárcsázók, adware,
Ingyenes,Multi funkcionális tűzfal szoftver
Az elektronikus szolgáltatások előnyei és veszélyei
A vírus fogalma, típusai Vírusirtás Védelem
Előadó: Golyena Tamás Vírusok. 2 Tartalom Vírusokról Vírusok csoportosítása Kémprogramok (spyware) Hogyan védekezzünk a vírusok ellene?
 A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban.  Többnyire rosszindulatú,
Kártevők a számítógépünkön Vírusok, programférgek és társaik.
Lemezkarbantartás Lemezfeladatok.
XII.tétel VírusokVírusok. a ) Mik azok a vírusok? A vírusok olyan programok, programrészek, vagy más utasítássorozatok összessége, melyek futáskor a nevükhöz.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
Olyan, rendszerint kisméretű programok vagy programrészek, amelyek észrevétlenül terjedjenek és kárt okoznak. A felhasználó tudta nélkül működnek. Képesek.
Adatbiztonság, adatvédelem, kockázatelemzés
Tűzfal (firewall).
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Készítette: Pálinkás Petra
Készítette: Kovács Antónia
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
Vírusok. Fogalma Rejtőzködik Önmagát sokszorosítja Kárt okoz Mindhárom feltétel Bármelyik nem Vírus Vírus rokon.
MALWARE Készítette: Borsi Rebeka. MI AZ A MALWARE? Angol mozaikszó → MALicious + softWARE Mindig adatcserével jönnek Típusai: trójai, vírus, féreg, kémprogram,
SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK. Fogalma Olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Többnyire rosszindulatú,
A számítógépes vírusok meghatározása, működése A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy.
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
S ZÁMITÓGÉPES KÁRTEVŐK Tanuló: Tóth Zsolt Tanár: Kókai Anasztázia Iskola: Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Magyarkanizsa, Iskola tér 1.
Az internet veszélyei Név: Merena Gréta 6.b
Számítógépes bűnözés.
Vírusok és egyéb kártevők és védekezés ellenük
Információ és kommunikáció
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Internet, Elektronikus levelezés
„Biztonságban lenni nem kell félnetek jó lesz” Alföldi István
Előadás másolata:

Adatbiztonság, Internetbiztonság Felmerülhet bennünk, hogy miért pont az én jelszavam kell? Ki akarja feltörni a számítógépemet? Soha sem lehetünk e kérdések felől nyugodtak, oda kell hogy figyeljünk a biztonságra.

Adatbiztonság, Internetbiztonság Böngésző eltérítés: amikor a böngésző lekéréseit idegen, legtöbbször reklámcélú Internet-oldalakra térítik el. Főként Internet Explorer böngésző esetében lehetséges ez. Hogy küszöbölhetjük ki? Böngészőt kell váltani, MozillaFirefox vagy Opera böngészőket kell használni.

Kártevők, melyek bosszúságot okoznak Vírusok Trójai programok Spyware Spam

Számítógépes vírusok Számítógépes vírus: a számítógépvírus olyan számítógépprogram, amely más programokhoz valamilyen módon hozzáépülve megsokszorozza önmagát.

Miről ismerhető fel, hogy a számítógépem megfertőződött? A számítógépek máshogy viselkednek, mint ahogy szeretnénk. Operációs rendszer bizonyos meghajtókhoz vagy adathordozókhoz nem tud hozzányúlni Számítógép nem indul el Ikonok másképp néznek ki, mint egyébként Adatokat nem lehet tárolni Adatokhoz való hozzáférés hosszabb ideig tart, mint általában Ezek a jelenségek nem csak vírusfertőzésre utalhatnak, hanem hardveres hibára is.

Pár hasznos tanács a fertőzés megelőzésére Mentsük rendszeresen adatainkat! (adatarchiválás) Gondosan őrizzük meg a mentett adatokat! Címkézzük fel a adattárolókra, adathordozókra mentett adatokat! Lássuk el az adathordozókat írásvédelemmel! Alkalmazzunk vírusirtó szoftvert és rendszeresen frissítsük! Ne használja idegen személy a számítógépünket!

Spyware Különböző információk után szimatolnak, amelyeket tovább küldik a programkészítőknek vagy a reklámozó cégeknek és kéretlen reklámokat kapunk. E-mail címlistát gyűjtenek össze és megkeresnek bennünket a cégektől. Hatalmas üzlet van ebben, milliókért adják át a címlistákat.

Spam – kéretlen levél Kéretlen reklámüzeneteket, levélszemetet kapunk, amely számunkra bosszúságot okoz és foglalja a helyet az e-mail postafiókunkban. Spam-szűrő bekapcsolása ajánlott, amennyiben támogatja ezt a levelezőrendszer vagy levelezőprogram.

Megelőzés - prevenció Víruskereső, vírusirtó programok telepítése a számítógépre – www.nod32.hu, www.avg.hu AntiSpyware telepítése – www.antispyware.com CCleaner telepítése Tűzfal telepítése

Tűzfal - firewall A tűzfal hardverből és szoftverből áll, amely a belső és a külső hálózat közti adatáramlást ellenőrzi. Minden adat, amely elhagyja a hálózatot, ellenőrzésre kerül, éppúgy, mint amely bekerül a hálózatba.

Tűzfal – hardver, szoftver

Vírusirtó programok használata a gyakorlatban Keressük meg a NOD32 ingyenes próbaváltozatát, töltsük le, telepítsük és futtassuk a víruskeresést számítógépünkön!

Internet jogi jellemzése Nyilvános, elvileg bárki számára hozzáférhető Nincs tekintettel országhatárokra Adatvédelmi, adatbiztonsági szempontból igen sérülékeny Olyan információk, adatok érhetők el általa, amelyek ellenőrizetlen forrásból származnak Jogsértő cselekmények elkövetésére széles teret enged

Internet jogi keretei adatvédelem szerzői jogok elektronikus kereskedelem e-fizetés elektronikus hitelesség elektronikus hírközlés reklámozási előírások és fogyasztóvédelem számítógépes bűnözés elleni fellépés IT-biztonság követelményei

Védendő adatok köre Jelszavak, belépési kódok IP cím Látogatott lapok közötti kapcsolat A lapok böngészésének időtartama E-mail Telefonszám Bankszámla Képek, Aláírás (képe)

Személyes adatokat veszélyeztető tényezők az interneten Személyes adatok kéretlen közzététele Védetlen e-mailek átírása, átirányítása, lemásolása Chat szobák statisztikai kiértékelése Adathalászat, adatlopás Adatnyomok feltérképezése Fogyasztási vagy személyiség profilok kialakítása Kémprogramok, vírusok Lehallgatások Használati és kapcsolási adatok hosszú idejű tárolása