MP4 lejátszók.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutatjuk Önnek SlidePlayer.hu oldalt
Advertisements

Tömörítés.
Készítette: Nagy Balázs
Készítette: Schneider Péter Felkészítő-Tanár:Utassy Andrea Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola 1149 Budapest Egressy út 71.
Az MPEG tömörítés.
Jelátalakítás és kódolás
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
Hardver ismeretek Háttértárolók
okostelefon a vezeték nélküli Hálózatok zártságának vizsgálatában
PODCASTING, MINT TANULÁST SEGÍTŐ MEGOLDÁS
1 Intelligens eszközök Digitális Évtized. 2 Intelligens eszközök a Digitális Évtizedben  A Microsoft a Digitális Évtized kommunikációjában és szórakozási.
A videó digitalizálás könyvtári vonatkozásai
Videó kártyák újdonságai Készítette: Villás Tibor.
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzői
Tömörítés lényege, típusai Tömörítés, kicsomagolás ZIP,RAR
Informatikai alapismeretek Hardver
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Napjaink háttértárolói
Készítette : Barati István Médiatechnológus asszisztens
Blu-ray Disc. Bóta Laca A Blu-ray-ről általában  A Blu-ray névben a „blue” a lézer színére utal, amit ezen technológia használ, a „ray” pedig az optikai.
M AGNETO - OPTIKAI H ÁTTÉRTÁRAK Készítette: Dobos Rhea Szilvási Orsolya.
Kommunikációs Rendszerek december 8. 1 Nokia Végberendezések- Hegedűs Iván Mihály.
Legújabb hardvereszközök
Fontos fogalmak az informatikában.
Dr. Élő Gábor július 9. MKE HKSZ 15. Országos Konferenciája
Készítette: Takács Krisztina
DISZKréten az adathordozókról
Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre.
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Ember László Irfanview, GIMP, OpenOffice, VLC, FreeCommander, Firefox, Thunderbird, Mplayer, Safari, Opera.
A pendrive.
A pendriveok az ezredforduló után kezdtek el megjelenni a kereskedelmi forgalomban. Két céget érdemes megemlíteni ezzel kapcsolatban:  TREK: adattároló.
Készítette: Mészáros Linda (R9K78V) Informatikus könyvtáros BA
Hanganyag beillesztése wordpress blogba
Audióállományok.
Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Hordozható médialejátszók napjainkban
Szilágyi András Digitális videózás Szilágyi András
Nem irodai programok fájltípusai
MP3 lejátszók. Apple iPod nano 8GB MP3 lejátszó TípusMp3 lejátszó RádióNem DiktafonNincs ÁramforrásAkkumulátor Lejátszási idő (audio)24 óra EkvalizerVan.
Alapfogalmak, módszerek, szoftverek
NAPI NAPI ÖSSZEFOGLALÓ ÁLTALÁNOS MÉDIAAJÁNLAT „Minden egy helyen, ha csak egyet kattint, ez legyen.” Érvényes: október 17-től.
Informatikai alapismeretek Hardver
Kedvenc Mobliom Székely Dóra Felkészítő tanár: Orosz Tibor
IPhone 5 Ulrich Anna Csenge Zirci Reguly A. Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Felk.tanár: Földesi Katalin Ulrich Anna Csenge.
Adattömörítés.
Hang anyagok tárolása Magnószalag Magnókazetta Bakelitlemez CD
Az én kedvenc mobiltelefonom
ASZTALI GÉPEK KONTRA TABLETEK Melyiket válasszam? Készítette: Kiss László IALMGR)
PDA és Okostelefon.
LG Prada KE850 Luxus mobil érintőkijelzővel Bemutató: Készítette: Balogh Adrienn MF07K1.
Készítette:Pohl Kristóf Felkészítő tanár:Mógorné Áment Erika Református Általános Iskola Balatonfüred 8230 Balatonfüred, Iskola u. 2.
Felkészítő tanár: Czuforné Kleszó Éva
Téma: Kedvenc mobilom Készítette: Présing Zsófia Osztály: 7.G Felkészítő tanár: Huschekné Szabó Ildikó Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium 8500,
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
iPhone Készítette: Egri Dóra
Notebook Csapattagok: Koska Anna Király Vivi Koska Balázs Terék Máté Fegyveres Máté Tóth Bence Győrik Viktor.
Multimédiás lejátszóprogram
Spykee robot SZÁNTÓ ANDRÁS, XMPO09. Mi is az a Spykee robot?  WiFi-n keresztül vezérelhető kémrobot  otthoni megfigyelésre,  videotelefonálásra és.
Tablet-pc.
Minden amit az adathordozókról tudni kell. Történelmi áttekintés.
Videó-szerkesztő programok és videó-formátumok
MP3, MP4 lejátszók.
Készítette: Kajári Katalin EKF – Informatikus könyvtáros szak
ETailer Kit Lenovo Yoga 510 (14 ", 15 ") 2015 Lenovo Internal. All rights reserved. Ildikó Árva
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
33.óra Videóformátumok.
Előadás másolata:

MP4 lejátszók

Áttekintés Az első hordozható digitális zenelejátszó készülékek megjelenésekor tömörített zenei formátumként szinte kizárólag csak az MP3 formátum létezett. Tömörítésre az akkor elérhető, viszonylag kis memóriaméret miatt volt szükség. Idővel újabb tömörített zenei formátumok is megjelentek a piacon, és a hordozható készülékek gyártói ezek lejátszási lehetőségét is beépítették a termékeikbe, de az MP3-lejátszó elnevezést már nem lehetett lemosni ezen termékekről.

Video lejátszás megjelenése (MP4) A fejlõdés késõbbi szakaszában jelentek meg azon készülékek, amelyeket a jobb láthatóság és eladhatóság miatt már színes kijelzõt kaptak. A színes kijelzõ új lehetõségeket is nyitott. A zenelejátszás mellett képeket és kisméretű, kisfelbontású videoklipeket is megjelenítettek a lejátszók. Amint a videolejátszó funkció jobban elterjedt és a videoformátumok is nézhetõbbé váltak, az ilyen mp3-lejátszók már mp4-lejátszóként kezdtek elterjedni a köztudatban

MP3 lejátszók A legtöbb zenei formátumot lejátszották. Az MP4 megjelenése a video lejátszást tette lehetővé, de nem minden formátumot.

MP5 Az MP5 kategória ebben hoz elõrelépést. Itt találhatóak meg azok a készülékek, melyek többféle videoformátumot képesek lejátszani. Gyakorlatilag ezekkel a lejátszókkal valósul meg az eddigi elvárás, hogy könnyen tudjunk videót nézni bárhol, bármikor. Az MP5-lejátszók segítségével nem lesz szükség konvertáló programokra.

MP5 jellemzői … hogy MP5-lejátszónak minõsüljön: memóriabõvíthetõség, beépített kamera, esetleg vezeték nélküli kommunikációs lehetõségek (Wi-fi, Bluetooth, GPS, DVB-T). Nagyobb (min. 2,5") kijelzõ méretet és az univerzális videoformátum-lejátszást tartják fontosnak

Összegzés Az MP4-lejátszó olyan MP3-lejátszót takar, ami video lejátszásra is alkalmas. Az MP5-lejátszó pedig olyan MP4-lejátszó, amely többféle video formátumot ismer és nagyobb kijelzõ mérettel rendelkezik.

További jellemzők Tárhely: általában 8 GB, de ennek a többszöröse is előfordul már. Kijelző mérete: 2,5”-tól Ár: http://www.bovito.hu/index.php?page=2&sub=3&group=62 http://www.arukereso.hu/mp3-lejatszo-c3147/mp5-lejatszo/