E-mail küldés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

A számítógépes hálózatok és az Internet
Számítógépes vírusok.
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Elektronikus levelezés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Vírusok, vírusvédelem.
Feladat Kapcsolat a külvilággal SPAM és Vírus szűrés Biztonság Nem része a szervezetnek Nem AD tag Minimális kommunikáció a szervezettel.
Elektronikus levelezés [webmail]
Hálózati és Internet ismeretek
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Hálózatkezelés, Internet 7. óra
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
Bl á zsovics Martin Soós G á bor 9024 Győr, Bisinger sét á ny 32. De á k Ferenc Közgazdas á gi és Informatikai Szakközépiskola Az Internet Által Biztosított.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Hálózati alapfogalmak, topológiák
Elektronikus levelezés
Netikett Internetes bűnözés
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
Körlevél készítése.
HÁLÓZATOK.
Amit a HTML-ről érdemes tudni
NETIKETT.
Netiquett tudni illik, hogy mi illik
Elektronikus levelezés
Számítógépes Vírusok.
Elektronikus levelezés
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Hálózatkezelés, Internet 9. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Netikett offline kommunikáció
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Az internetről.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Levelezés Készítette: Kós Réka.
Hálózati alapismeretek
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Internet, Elektronikus levelezés
Az Internet alkalmazásai
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
1. Főoldal Letisztult minimális dizájn a gyorsabb betöltés érdekében Legújabb képek.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Élet az Interneten.
Az Internet.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Számítógépes bűnözés.
Alkalmazási réteg protokolljai
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Számítógépes ismeretek
Internet, Elektronikus levelezés
Szöveg beírásához kattintson ide Elektronikus levelezés BEADTA: SZABÓNÉ FALUHELYI RENÁTA
Hálózati struktúrák, jogosultságok
Internet és kommunikáció
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Előadás másolata:

E-mail küldés

E-mail A hálózat egyik legelső és azóta is legelterjedtebb szolgáltatása. Nagyon hasonlít a hagyományos levelezéshez.

E-mail Az e-mail az electronic mail kifejezésből származik. Az elnevezés utal az írás és továbbítás módjára, amely teljes egészében elektronikus úton megy végbe.

E-mail Az E-mail előbb keletkezett mint az internet. A már létező e-mail rendszrek adták az internet megteremtéséhez szükséges eszközöket. A története 1965-ben kezdődött, amikor egy időosztásos számítógép a mainframe több felhasználója közötti kommumikációt biztosította.

E-mail Az e-mail nagyon hamar hálózati e-maillé fejlődött, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy több gépen keresztül küldhessenek üzenetet. A @ [kukac] jel használatát a felhasználó nevének, illetve a számítógép azonosítójának elválasztására, Ray Tomlinson 1972-ben vetette fel. Korai e-mail programjai nagyon fontos lépések voltak a mai e-mail forma kialakításában.

E-mail felépítése A modern internetes e-mail cím egy karaktersorozat a következő formában: jkovacs@cegneve.hu. Az első rész, a személy felhasználóneve, a második annak a számítógépnek a neve, amelyiken az adott személynek e-mail postafiókja van. Az e-mail üzenetek formátumát az RFC 2822 definiálja. Az internetes e-mail üzenetek tipikusan két fő részből állnak: Fejléc (header) – az üzenet rövid tartalma, a küldő címe, a fogadó címe, egyéb információk az e-mailről; Törzs (body) – maga az üzenet

E-mail felépítése A fejlécek általában tartalmazzák az alábbi négy mezőt:   1. Feladó (from) – a feladó e-mail címe; 2. Címzett (to) – a fogadó e-mail címe; 3. Tárgy (subject) – a levél rövid leírása; 4. Dátum (date) – a helyi idő és dátum, amikor az üzenetet elküldték.

E-mail felépítése A fejléc ezenkívül az alábbi mezőket tartalmazhatja még: 1. Másolat (Cc) – angolul carbon copy. A név az írógépek korszakából származik, amikor is indigóval készítették a másolatokat; 2. Rejtett másolat (Bcc) – angolul blind carbon copy – a Bcc-ben szereplő címzettek nem látszanak, tehát ha a rejtett másolatot küldünk A-nak és B-nek, akkor A nem fogja tudni, hogy B is megkapta ugyanazt a levelet;

E-mail felépítése 3. Válaszcím (Reply-To) – általában a feladó e-mail címe található meg itt, de egyes levelezőprogramok megengedik eltérő e-mail cím megadását is; 4. Megérkezés (Received) – a postát kezelő számítógépek (levélkiszolgálók) jegyzik be magukat ebbe a listába, ez alapján tehát visszakövethető, milyen úton jutott el az e-mail a feladótól a címzettig;

E-mail tartalom kódolása Az e-mail alapvetően csak 7-bites ASCII szöveg átvitelére alkalmas. Vannak ugyan e-mail rendszerek, melyek 8-bites kódolást is megengednek, azonban ez nem garantált. Továbbfejlesztették az e-mailt a MIME szabvánnyal, amely segítségével lehetőség nylíik bináris adatok (képek, hangok, stb.) és HTML továbbítására mellékletként.

Levélszemét [SPAM] Az e-mail használhatóságát jelentősen csökkentik a nagyszámban érkező kéretlen, rosszindulatú, ill. téves levelek. A levélszemét tipikus tartalmakkal rendelkezik, melyek gyakran keveredve jelennek meg: Legnagyobb számú a kéretlen kereskedelmi hirdetés, a szoros értelemben vett spam Az e-mail férgek (worm) Az e-mailek csatolmányában álcázott számítógépes vírusok lapulhatnak.

Levélszemét [SPAM] Levélszemétnek minősülnek azok a levelek, amelyek levelező listáról származnak, és tartalmukra nem számít a feliratkozott felhasználó. Előfordul, hogy valaki címe hasonlít egy népszerű címre, vagy csak nagyon egyszerű, így tévedésből neki küldenek leveleket. Az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió egyaránt megpróbálnak e problémák ellen törvényekkel védekezni.

Levélszemét [SPAM] Védekezés a SPAM ellen: Szűrőfeltételek megadása Ne regisztráljunk mindenféle hírportálon Használjunk vírusírtót

Levelezőprogramok Írhatunk Olvashatunk Küldhetünk Törölhetünk Levelezésre különböző operációs rendszerek alatti levelezőprogramokat használhatunk. Az alapfunkciók közösek. Mindegyikkel: Írhatunk Olvashatunk Küldhetünk Törölhetünk Outlook Thunderbird

Levelezőprogramok

Levelezőprogramok

Egyéb e-mail szolgáltatók

Egyéb e-mail szolgáltatók

Órai feladat

Csoportos e-mail küldés Helyes szintaktika csoportos e-mail küldéshez