Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
KULTÚRPOLITIKA ÉS MŰVELŐDÉSÜGY A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTTI MAGYARORSZÁGON „A tanulatlan, és demokráciára éretlen tömegek veszélyesek a társadalomra”
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Tóth Evelin
Beregszász.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Zsidónegyedek és zsinagógák. BerlinBudapest  Múzeum  Vallási funkciót nem tölt be  Vallási és kulturálisközpont  Turisztikai központ  Emlékhely.
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
Budapest mint világváros
Középületek.
5. NAP.
Szendrő nevezetességei
Készítette: Kleri Dzsenifer
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Készítette: Greges Dániel
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Tokaji múzeum.
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
Világ legrégebbi még lakott városa
SZÖUL 서울 특별시.
Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság
Budapest nevezetességei!
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Magyar Nemzeti Múzeum ( )
DEBRECEN I. RÉSZ.
József Nádor élete és munkássága
Zsiga Aranka.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Múzeumok 10 megye múzeum.
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
Pécs-Megyeháza.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Jósa András Múzeum (2356-1) Jósa András Múzeum (2356-1)
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Készítette: Dóbiás Kinga
Susann Nordströms Orkester - True Love
Budapesti Nyári Fesztivál 2011 Céges rendezvények, csapatépítő programok ajánlat.
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
Projektzáró rendezvény
Sao Paulo.
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Szalay Petra, Almási Lilla
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Az ember tragédiája Németh Antal rendezésében (1937)
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Szeged címere

Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik. A város a Dél alföldi régióban a Tisza és a Maros folyó találkozásánál található. Emellett itt található az ország egyik legjobb minősítésű egyeteme is. Szegedet még szokás nevezni hogy: A napfény városa. Szegedről röviden

Szeged nevezetességei Szeged kulturális gazdagsága és történelmi múltja révén rengeteg helyi látnivalóval és gyönyörű belvárossal rendelkezik. Szeged nevezetességei

Szeged nevezetességei Szegedi Dóm és a Dóm tér A Dóm tér Szeged leghíresebb tere. A Fogadalmi templom előtti árkádsorral körbevett Dóm tér kiváló akusztikája miatt a Szegedi Szabadtéri Játékok legalkalmasabb helyszínének bizonyult. Továbbá itt kerül megrendezésre a Szegedi szabadtéri játékok Magyarország legnagyobb szabadtéri színháza, nyaranta megrendezésre kerülő opera, próza, hangverseny és daljáték előadások sorozata. Szeged nevezetességei

Szeged nevezetességei Móra Ferenc Múzeum A Móra Ferenc Múzeum Szegeden található, az ásatások révén a magyar történelmi múltat és a magyar honfoglalás kor előtti idők kultúráit mutatja be. Igen gazdag régészeti gyűjteménnyel rendelkezik, ez 270 ezernél több múzeumi tárgyat foglal magába. A természettudományi gyűjteményében mintegy 50 ezer, néprajzi tárában 15 ezer, képzőművészeti részlegében 8200 múzeumi tárgy, numizmatikai gyűjteményében 57 ezer érme található. Szeged nevezetességei

Szeged nevezetességei Szegedi Nemzeti színház A Szegedi Nemzeti Színház 1883-ban épült a bécsi Ferdinand Fellner és Hermann Helmer cége által eklektikus neobarokk stílusban. Megnyitották 1883. október 14-én, 1885-ben leégett, de 1886-ban kisebb változtatásokkal helyreállították. A Szegedi Nemzeti Színháznak a műfajokban mindig széles volt a repertoárja, játszottak prózai színműveket, tragédiákat, vígjátékokat, operákat, operetteket, később musicalt, balettet. Szeged nevezetességei

Szeged nevezetességei Szent István tér és az ott található víztorony Építése 1902-ben kezdődött el. Tervezője Zielinski Szilárd. A hazai vasbetonépítés úttörő egyéniségének víztornya másodikként épült az országban, a torony épület kivitelezője Freund Henrik és Fiai munkáját dicséri. 2003 márciusában egyedi ipartörténeti műemléki védettséget kapott. A víztorony az 1904 óta folyamatosan üzemel. Szeged nevezetességei

Szeged nevezetességei Klauzál tér A Klauzál tér Szeged belvárosának klasszicista stílusú tere. Kétemeletes, eklektikus stílusú műemlék házai 1872-73-ban épültek. Eredetileg a Széchenyi tér része volt, ugyanebben az időben választották le róla épületekkel. Névadója, Klauzál Gábor miniszter negyven éven át lakott ezen a téren, abban a házban, melynek helyén ma a Klauzál tér 8. számú épület áll. Szeged nevezetességei

Szeged nevezetességei Anna-fürdő Az Anna-fürdő szegedi belvárosban álló műemlék fürdőépület. A neoreneszánsz stílusban épült műemlék épületet 1896-ban építették Lang Adolf és Steinhardt Antal bécsi építészek tervei alapján. Szeged nevezetességei