A LEADER és a közigazgatás Készítette: Dr. Tóth Andrea.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
LEADER  LEADER (francia betűszó: Liaison Entre Actions pour le Developpement de l’Economie Rurale) = Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért.
Advertisements

ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Önkormányzati információs rendszer
RCH, mint karbantartásért felelős szervezet (ECM) kapcsolatrendszere
LEADER Szeged LEADER pályázatok
CIVIL SZAKMAI NAP TÓTVÁZSONY Pályázatok által támasztott feltételek Előadó: Szendrei Szilárd Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
Budapest, március 5. Az MNVH és a NAKVI szerepe az IKSZT program lebonyolításában Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató.
A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK STRATÉGIAI VEZETÉSE. Milyen az igazán jó önkormányzat? POLGÁRKÖZELI  AUTONÓM ÉS VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰ  AKCIÓ-ORIENTÁLT  KÜLDETÉS-CÉLOK-KOMPETENCIA.
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
AZ IFJÚSÁGPOLITIKAI AKTOROKNAK MILYEN MOZGÁSTERE VAN ÉS/VAGY LEHET EGY KORMÁNYZATI IFJÚSÁGPOLITIKÁT NÉLKÜLÖZŐ KÖZEGBEN? Kádár-Csoboth Péter Ifjúság, ifjúságpolitika.
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP)
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
orszagtanulmanyok/spanyolorsz ag-leader-megvalositasa/
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Többcélú kistérségi társulások működési szabályai, zavarai
Az ÚMVP intézményrendszere
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Genfi Egyetem, Európai Tanulmányok Intézete A vidékfejlesztés területi és közigazgatási aspektusai a magyar és a.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar Leader program végrehajtásának fontosabb tanulságai és a nemzetközi együttműködés lehetőségei Dr. Finta István.
1 Tájékoztatás az OSAP 2013 előkészítéséről OST ülés május 14. Dr. Laczka Éva.
„New Hungary” Rural Development Programme Győr, április 27–28. Gönczi Zsolt Ügyvezető igazgató A vidék fejlesztésének titka – a civil szerveződés.
Mentorképzés egy lehetséges „háttere”: FÜPI minőségmodell Mentorképzés helyzete és jövője Magyarországon Mentorképzés gyakorlata április 23.
GKRTE Közgyűlés, április 20.
Az adminisztráció hegyének meghódítása Akkreditált képzések adminisztrációjának támogatása Moodle-ban Az adminisztráció hegyének meghódítása Akkreditált.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
A referencia – intézmények működésének eljárásrendje Harkány, 2009.november 13.
A helyi önkormányzatok az Alaptörvényben
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely – Leader program  A pályázati időszak október.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.

Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
LEADER pályázatok rendelettervezetével kapcsolatos véleményezés legfontosabb pontjai.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Civil szervezetek szerepe a nevelési és oktatási feladatok ellátásában Harmóniában a környezettel=egészséges életmód.
Szociális és egészségügyi ellátórendszer kínálta válaszok a demenciában szenvedők és családtagjaik számára.
Az Ország Közepe kistérség szociális ellátó rendszerének korszerűsítése a szolgáltatások és a humán erőforrások fejlesztésével, az intézményi együttműködések.
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Közösen Hatvan kulturális fejlődéséért A TOP CLLD Program
Adatvédelem – közérdekűség, átláthatóság, nyilvánosság
Közigazgatási-civil partnerségi kapcsolatok
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Közigazgatási-civil partnerségi kapcsolatok
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Előadás másolata:

A LEADER és a közigazgatás Készítette: Dr. Tóth Andrea

I. ÜTEM – indul a LEADER:  Elvárások:  a LEADER legyen alulról jövő kezdeményezés  Szerveződésben főként a civil szervezetek és a helyi vállalkozók vegyenek részt  Önkéntesség és együttműködés

 Feladatok:  HVS megalkotása  Koordináció  HACS összefogása  HACS ülések szervezése  Kapcsolattartás  Dokumentáció előállítása  Helyszínbiztosítás

 Problémák:  Még nincs elkülönült HACS munkaszervezet  Civil szervezetek és a helyi vállalkozók időhiány miatt nehezen tudták teljesíteni a szervezési feladatokat  Elérhetőségi adatok nem álltak rendelkezésre  Összejövetelek helyszíne, ideje problémát okozott  Kapcsolattartás nehézségei humán erőforrás miatt

 Önkormányzatok szerepe:  A szervezéssel kapcsolatos feladatokat legegyszerűbben az önkormányzat tudta átvállalni  Az önkormányzatnál álltak rendelkezésre az elérhetőségi adatok  El tudta látni a koordinatív tevékenységeket  Elnökségi feladatok ellátása

 Már a szervezés során egyértelművé vált, hogy a közigazgatás jelenléte nélkül a feladat nem teljesíthető.  A HVS megalkotása olyan adminisztratív feladatellátást igényelt, ahol jelentős előny volt az önkormányzatoknál jelen lévő szakmailag képzett humán erőforrás  A civil szervezetek és helyi vállalkozók által benyújtott ötletek feldolgozása komoly dokumentációs bázist nyújtott.

 Létrejönnek a HACS munkaszervezetek:  A létrehozott szervezet működésével szemben felállított követelmények kvázi közigazgatási szervezetet mintáznak  Nyilvántartások vezetése,  Elszámolások teljesítése,  Dokumentumkezelés,  Ügyfélfogadás  Dokumentumok megfelelő nyilvántartása, archiválása. II. ÜTEM – LEADER lendület:

 EMVA IV. Tengely Végrehajtása Projektindító Dokumentum tervezet elvárásai:  Hozzunk létre egy közigazgatási szervezetet  Hozzunk létre egy közigazgatási szervezetet  Növeljük a foglalkoztatotti létszámot  Működjünk hivatalként, hivatali szabályokkal  Tartsuk be az összes adminisztratív szabályokat III. ÜTEM – hogyan tovább?:

 Jogos kérdések:  Hogyan?  Miből?  Miért?  Milyen feladatokkal?  Milyen képzettségi követelményekkel?  Milyen szabályok szerint?  Milyen besorolás szerint?  A kérdéseket feltettük…

A MAI NAP APROPÓJA: KÖZÖS VÁLASZKERESÉS: -LEHETŐSÉGEK -KÖZÖS GYAKORLAT KIALAKÍTÁSA -JÓ GYAKORLATOK ÁTVÉTELE.