Növekedési plafonok a gyülekezetekben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kapcsolatok hiánya Kulturális környezet Kicsi a terem.
Advertisements

Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Ez a Tantra Indiából érkezett..
Az Élet Igéje április.
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Krisztus uralma alatt élni 5.
MBE Gyülekezetplántáló regionális találkozó április 20. Eger
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
Álmok… Caso não utilize a parte “voltando a sonhar” do modulo, favor deletar.
EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért.
Krisztus uralma alatt élni 2. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Krisztus uralma alatt élni 4. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Vegyetek erőt! Folk Iván.
(A tudomány szemszögéből)
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
Miért szaporodnak egyes gyülekezetek? Budapest, Magyarország október.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Olvasd lassan és csendben!.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Asztal- és életközösség Jézussal
Készítette: Jon A. Palmer
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Egy ébredés története II. Készítette: Jon A. Palmer.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
{ Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni? Nehéz kérdések, Békevár, Jóföldi Endre, 2012.
Ki és mi szükséges ahhoz, hogy egy új gyülekezet jöhessen létre? Magyarország.
Noé Bárkája.
1 Továbblépés - Az üzenet.
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Az élet igéje július.
Olvasd lassan és csendben!
Jézus követése Ifjúsági óra.
mint ami mások szerint szükséges!
Folyamodjatok az Úrhoz,
Egy egészségesen növekvő gyülekezet és a kiscsoportok jelentősége Magyarország október.
Isten hídjai Magyarország2014. KERESSÜNK HIDAKAT Emberek,akiket el szeretnénk érni Holvagyunk? Isten hídja.
Tantra Indiából
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
ISTEN NÉPE A JELENÉSEK KÖNYVÉBEN Gallusz László Belgrádi Teológiai Egyetem
TINIK A T I N I K A GYÜLEKEZETGYÜLEKEZET A TINIK- ÉRT?! A T I N I K - É R T ? ! ÉRT?! É R T ? ! A A.
Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Igeolvasás.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Karcag, 2013 június 02. Gyülekezetnövekedés Durkó István
Vecsés gyülekezet látása
Értékeld az elmúlt évet:
Kérdések az alkalomhoz:
Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

Növekedési plafonok a gyülekezetekben Magyarország 2013. október

Mindenek előtt, fontos-e a tanítványok számának növekedése? Mit mond erről az Apostolok Cselekedetei? ApCsel 1:15 „mintegy százhúsz főnyi sokaság is volt velük együtt” ApCsel 2:41 „azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk” ApCsel 2:47 „Az ÚR pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel.” ApCsel 4:4 „De azok közül, akik hallgatták az Igét, sokan hittek, és a hívő férfiak száma mintegy ötezerre emelkedett.” ApCsel 6:1 „Azokban a napokban pedig, mivel nőtt a tanítványok száma…” ApCsel 6:7 „…és nagyon megnövekedett a tanítványok száma Jeruzsálemben…” ApCsel 9:31 „(a gyülekezet)… az ÚR félelmében járt, és a Szent Szellem segítségével számban is gyarapodott.” ApCsel 16:5 „A gyülekezetek pedig erősödtek a hitben, és naponként gyarapodtak lélekszámban.”

A növekedés három kulcsterülete MENNYISÉG MINŐSÉG ORGANIKUS

Fontos kérdések a növekedési plafonokkal kapcsolatban Mik azok a növekedési plafonok? Miért fontosak? Hol vannak ezek a növekedési plafonok? Miért jelentkeznek? Mit tehetünk velük?

I. Mik azok a növekedési plafonok? Ezek plafonok, vagy szintek, amelyekhez az új vagy régebbi plántálású gyülekezetek tagjainak száma tart, egy belső növekedést követően. Nézzünk egy példát:

Esettanulmány - egy franciaországi gyülekezetplántálás Miért kezdett ez a gyülekezetplántálás olyan jól és miért ált be egy 60 fős szintre közel 20 éven keresztül? Azután miért növekedett megint? 95 60 50 60 15-20 fő 1971 1991 1994 1981

Néhány fontos kérdés: Mi történt a majdnem húsz év alatt? Mi tartotta ezt gyülekezetett vissza attól, hogy áttörje a 60 fős határt? Ismersz ilyen gyülekezetet? Mit kellene tenni?

Néhány nagyon fontos kérdés: Ha egy gyülekezet el tud mozdulni 15-ről 20-ra, 50-re, 60-ra két év alatt, miért nem tud lépni 50-ről 100-ra a következő két évben, vagy öt évben? Mi történt az 50-60-as szint körül?

Milyen a te mostani helyzeted? Mikor indult a gyülekezeted? Mióta létezik? Milyen mintája volt az eddigi növekedésnek? Tapasztaltatok már növekedési plafonokat a múltban? Hogyan léptétek át őket? Milyen a mostani helyzet?

Te következel: Mit gondolsz? Semmi kedvem sincs hozzá. Azon gondolkozom… További információra van szükségem…

Növekedési plafonok gyülekezeti szövetségek, vagy társulások esetében Ha új gyülekezetek olyan gyorsan megindulnak, mi okozza, hogy nem plántálnak új gyülekezetet? 25 gyülekezet 1995-ben 25 gyülekezet 1975-ben 10 gyülekezet 1945-ben

Miért szükséges a megsokszorozódás?

II. Miért fontos megérteni a növekedési plafonokat? A növekedési plafonok mind a gyülekezetek, mind a gyülekezeti szövetségek (vagy felekezetek) számára azt mutatják hogy a gyülekezetek hatástalanok az evangélizációs célú szolgálatukban. Nem növekvő gyülekezetek, amelyek megállnak egy bizonyos szinten, nem fognak leánygyülekezeteket létrehozni. A növekedési plafonok a tanítványozás vagy látás hiányát is jelezhetik.

III. Hol találhatóak a növekedési plafonok? A franciaországi gyülekezetnél azt láttuk, hogy a növekedési plafon az 50-60-as szintnél jelentkezett. Franciaországban a határok a következő számok körül alakultak ki: 50-60; 120-130; 150-160, 160-200. Mi a helyzet a te környezetedben? Gondolj azokra a gyülekezetekre, amelyeket ismersz.

IV. Miért jelennek meg a növekedési plafonok? A kérdés, amit fel kell tennünk it: “miért áll meg a gyülekezetek növekedése?” A válasz összetett lehet. Dr. Donald McGavran arról beszél, hogy az „összetett hűség adja az egyház növekedését”.” De a növekedési plafonok megértésének egy része azon múlik, hogy megértsük a következő tényt:

A növekedés nem ilyen!

ÁLTALÁBAN ILYEN: Van egy „spontán növekedés”, de vannak okok, amelyek gátolják. Akadály Akadály A növekedést minden esetben valamilyen akadály gátolja. A növekedés folytatása érdekében az akadályon át kell jutni.

Mennyire biblikus ez az elképzelés? Lássunk egy példát az Ap.Csel.-ből: A megoldás meg van Ap.csel. 6:1b-6 A tanítványok száma nagyon megnő Ap.csel. 6:7 A tanítványok száma nő Ap.csel. 6:1 Akadály – változás szükséges

Egy másik mód a növekedési plafonok ábrázolására Christian Schwarz másképp látja ezt és a hordó ábrát használja a „minimum tényezővel”, mint létező akadállyal. A Color Your World with Natural Church Development c. könyvből Christian A. Schwarz,  NCD Media, Emmelsbuell, Germany.”

Az oldalára fordított hordó Itt folyik ki a víz

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? A gyülekezetplántáló az evangelizációról egyre inkább a hívők gondozására fókuszál, melynek eredménye, hogy az idő és energia nagyobb része elkerül az evangelizációtól. Evangélizáció Épülés

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 2. A növekedés a gyülekezetplántálón vagy pásztoron múlik, és az emberek nem használják kapcsolati hálójukat, hogy másokat elérjenek, mert nincsenek: inspirálva a hatékony evangelizálásra. tanítványozva a hatékony evangelizálásra. ellátva struktúrával, szervezettel, hogy hatékonyan evangelizáljanak.

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 3. A gyülekezet megtölti a gyülekezeti helyet és a 80% tényező lép életbe. Megjegyzés: nem mindenki ért egyet a 80% alapelvvel, de ez bizonyosan igaz, hogy a hely a növekedést valamilyen módon gátolja.

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 4. A gyülekezet nem él. Elveszett az első szeretet. Jel. 2:4.

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 5. A prédikáció/tanítás nem releváns a hívők/nem hívők számára. Két alapelv: Kijelentés Releváns Amit Isten mond Mai alkalmazás Akkor Most

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 6. A gyülekezet magába fordul. Kifejlődik az, amit egy missziólogus úgy hív „koinonitis”

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 7. A kultúra előre halad, de a gyülekezet a múlt kultúrájában marad beágyazódva Néhány gyülekezet inkább meghal, minthogy struktúráján változtasson. Általában ezek meg is halnak. A gyülekezet utolsó 7 szava: “Mi soha nem csináltuk ezt így azelőtt.”

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 8. A gyülekezet infrastruktúrája nem változik a gyülekezet növekedésével. Horgásztó ÜNNEPLÉS Sejtek

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 9. Nem valósul meg hatékony tanítványozás. A hatékony tanítványozás _______________ & _______________ szegmentált szekvenciális

A hatékony tanítványozás inkább fázisokban, mint konvojban működik Jézusnak 4 lépése volt a tanítványozásban: 1. “Gyere és … láss” János 1:39 2. “Gyere és kövess” Máté 4:19 3. “Gyere és legyél Velem” Márk 3:14 4. “Maradjatok énbennem” és „Menjetek” Jn 15:6 és 20:21 Lásd: A. B. Bruce: The Training of the Twelve c. könyve

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 10. Az istentiszteletek unalmasak, nem relevánsak. REVELATION RELEVANCIA KIJELENTÉS

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 11. Az elveszett emberek iránti szeretet hiánya a gyülekezetben .

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 12. A gyülekezet elég nagy ahhoz, hogy létezzen és éljen ebben a formában . Kitöltve

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 13. A gyülekezet kicsi és úgy látja, hogy azért kicsik, mert Istenhez hűségesek. Számukra szükséges a tálentumok példázata.

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához. 14 D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? 14. A gyülekezet mérete és kora

D. Milyen okok vezetnek a növekedési plafonok kialakulásához? A Color Your Worldwith Natural Church Development c. könyvből Írta: Christian A. Schwarz,  NCD Media, Emmelsbuell, Germany.”

Milyen egy egészséges gyülekezet? Isten igéje Milyen tapasztalataim voltak mint gyülekezetplántáló, és akikkel ezen a területen találkoztam. A kutatás, aminek a részese voltam. Christian Schwarz kutatása, amit a Gyülekezet természetes fejlődése című könyvében ír le.

Milyen egy egészséges gyülekezet? 5. Mark Dever tanítása az Egészséges gyülekezet 9 jellemzője című könyvében. 6. Jim Fann gyülekezet egészsége felmérése 7. Más segítség, amit még kaptam a területen

Az egészséges gyülekezet 10 jellemzője Isten igéjének előtérbe helyezése általában és az evangélium tekintetében különösen is Igazi tanítványság Vezetők fejlesztése Lelki ajándékok értékelése Biblikusan kiegyensúlyozott egyéni és közösségi istentisztelet

Az egészséges gyülekezet 10 jellemzője 7. Hatékony kiscsoportok 8. Hatékony evangélizáció 9. Szeretetteljes gondoskodás egymásról 10. Szaporodás gyülekezetplántálás által 11. Világmisszió látás

D. Milyen okai vannak a növekedés plafonjának? Mit tudsz te hozzátenni? Különösen a te lakókörnyezetedben: 15. 16. 17.

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? A. Azáltal, hogy tudatában vagyunk létezésüknek, és hogy hol találhatóak . Mi a helyzet nálatok? Mi van azokkal a gyülekezetekkel amelyeket ismertek? Mi van a gyülekezetplántálásokkal?

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? B. Jó istentisztelet részvételi nyilvántartást vezetünk. Az NCD tanulmány mit fedezett fel ezzel kapcsolatban.

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? C. Szükséges megérteni a változás szükségességét, azért, hogy megint növekedhessünk

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? D. Azáltal, hogy hajlandóak vagyunk kreatívnak és kockázat vállalónak lenni.

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? E. Azáltal, hogy megtanulunk delegálni, kihívás elé állítani és segíteni az embereket felfedezni: Amiért lelkesednek Szellemi ajándékaikat, Hogyan használhatóak az ajándékaik a szolgálatban

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? F. Azzal, hogy imádkozunk: „Istenem, tegyél bármit, ami szükséges, hogy fel tudjunk engedni.” A gyülekezet utolsó 7 szava: “Mi soha nem csináltuk ezt így azelőtt.”

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? G. Azáltal, hogy tanulmányozunk más csoportokat és megtanuljuk, amit csak tudunk tőlük. Emlékezzünk “a módszertan és a teológia nem mindig járnak együtt.”

Módszertan, teológia és dinamizmus

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? H. Azáltal, ha megtanuljuk a szolgálatot decentralizálni kis csoportok és a szolgáló csoportok megsokszorozódása által.

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? I. Megfelelő számban képzünk vezetőket Amit az NCD tanulmány következtetésként levont. Amit én tanultam a “vezetőség bőségről”

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? J. Imádkozva és bízva abban, hogy a Szent Szellem áttörést hoz létre.

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? K. Kitartóan dolgozni a gyülekezet „minimum tényezőjén” a jobb egészség érdekében. Hol kell növelni az egészséget?

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? A Color Your Worldwith Natural Church Development című könyvből írta: Christian A. Schwarz,  NCD Media, Emmelsbuell, Germany

Hol folyik a te hordód?

V. Hogyan lehet áttörni a növekedési plafonokat? L. Leány-gyülekezet plántálásával:

Most mit fogsz tenni? Kedves információk. Gondolkozzunk rajta. Csináljunk valamit. Gyerünk, kezdjük el. Készítsünk egy NCD tanulmányt. Alakítsunk egy megvalósító csoportot. Gyerünk…