A napozás előnyei és hátrányai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Intelligens fényvédelem
Advertisements

Dohányzás Európában az elkerülhető halálesetek kiváltó okainak listáját a dohányzás vezeti. A dohánytermékek egészségkárosító hatásával azonban egyre többen.
7. Milyen szabályok betartásával érezhetitek magatokat nagyon jól a napon?! Kedves gyerekek! A rengeteg mesélnivalóm után most még egy rendkívül fontos.
4. Mit tanulhattok az állatoktól, hogy megvédjétek magatokat ezektől a titokzatos veszélyektől? Az élővilág tagjai számára teljesen természetes az, hogy.
Bőrelváltozások.
A napsugárzás jótékony hatásai:
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Ismerje meg bőrtípusát!
AZ ÉVSZAKOK KOZMETIKAI PROBLÉMÁI
3. Mikor, miért és milyen láthatatlan veszélyek leselkednek rátok?
Formula 2: Multivitamin-komplex
BIONET MELLÁPOLÓ KRÉM.
Sportolás hatása szervezetünkre
SUGÁRHATÁSOK A NAPFÉNY JELLEMZŐI.
A FÁJDALOMMENTES SZÉPÜLÉS
A bőr tulajdonságai By:Horváth Robíí.
Bőrelváltozások, bőrsérülések és tennivalók
NouriFusion TM A bőrápolás alapjai 12 fantasztikus termék Két könnyen követhető rendszer (normál és száraz bőrre / normál és zsíros bőrre) Egyszerű, rugalmas.
MEGEMELT, HATÁROZOTT ARCKONTÚR
5. Milyen bőrtípusba tartoztok, és miért gazdálkodjatok okosan a naptőkétekkel? Bőrötök alapszíne, szeplősödési hajlama, szemetek és hajatok színe alapján.
Elképesztő ajánlat bármilyen AVON Sun termék vásárlása esetén  Mitől új: Új Activi D-technológia, továbbfejlesztett formula Új csomagolás  Miért fontos.
Gano Soap Összeállította: Kalászné Gelencsér Ilona.
Talán a LEGJOBB, AMIT E VILÁG LÁTOTT… MILLENIUM ALLIANCE : NAGY HATÉKONYSÁGÚ, ELSŐ OSZTÁLYÚ BŐRMEGÚJíTÓ KOZMETIKUMCSALÁD.
NONIMED ARCÁPOLÓ CSALÁD
Kalandozás Ózon Oszkárral a napozás világában:
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
Termesztő berendezések alatti növényvédelmi munkák.
Az ultraibolya sugárzás biológiai hatásai
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
A bőr funkciói.
Rosacea.
Nu Skin White System Bizonyítottan hatékony összetevőkből álló fejlett rendszer, melyet a természetes bőrszín visszaállítására és fenntartására terveztek.
Integrált kezelési rendszer Klinikailag bizonyított bőr kezelés Eredmény akár már 7 nap múlva Ex kluzív technológia Áttekintés.
Mese a tejről.
4-es katalógus újdonságai
Bőrbetegségek Lőrincz Nikoletta 10.b.
A bőr betegségei.
A szem betegségei.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
A DOHÁNYZÁS.
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
UV sugarak sejtkárosító hatása
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
(Átmeneti Csoport Infrából)
Bőrtípusok. Fototípusok Fototípushajszínbőrszín leégési tendencia barnulás I vörös tejfehér, szeplős +++ soha II szőkesápadt ++ enyhén, időlegesen III.
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
„Ez velünk nem fordulhat elő!”
A sínekről. (Krónikus betegségek, allergiák, visszatérő betegségek.)
1 Napozószerek. 2 Napfény Energiaforrás, amely gyógyító, serkentő hatású Károsítja a bőrt, felgyorsítja öregedését.
Bőrelváltozások, bőrsérülések és tennivalók
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Önbarnító készítmény – bronzosítás Napozás utáni készítmény – hidratálás SOL az egész családnak & SOL továbbfejlesztett.
Hasznos baktériumok Oláh Szófia 10.B.
Síkidomok, testek hasonlósága
Testünk építőkövei – a vitaminok
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Az algák világa A 3,5 milliárd éves élet a Földön 1.
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
Napelemes rendszerek üzemeltetési tapasztalatai PV Napenergia Kft
NONIMED ARCÁPOLÓ CSALÁD. NONIMEDNONIMED ARCÁPOLÁS AARCTISZTÍTÓ TEJ PPEELING NNAPPALI KRÉM SSZEMKÖRNYÉK ÁPOLÓ ÉÉJSZAKAI KRÉM.
AKCIÓ időtartama: ig, illetve a készlet erejéig! AKCIÓ AKCIÓ.
Ezt csinálják az állatok is, amikor a Nap sugarai égetnek.
3. Mikor, miért és milyen láthatatlan veszélyek leselkednek rátok?
Az érzékeny és napallergiára hajlamos bőr nagyon magas
AZ ÖN BŐRE JELENLEG ÖNT IS ZAVARJA... az egyenetlen bőrtónus?
5. Milyen bőrtípusba tartoztok, és miért gazdálkodjatok okosan a naptőkétekkel? Bőrötök alapszíne, szeplősödési hajlama, szemetek és hajatok színe alapján.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

A napozás előnyei és hátrányai

Mi történik testünkkel napozás során? Testünk anyagcsere- folyamatai felgyorsulnak Testünkben a pigmentek elszíneződnek A színváltozás bőrtípustól függően változik Túl sok napozás esetén leégés történik Később bekövetkezik a hámlás

A napozás előnyei Lassítja a csontritkulást Csökkenti a mell- és prosztata rák kialakulását Enyhíti az ízületi problémákat Több bőrbetegség gyógyulását is elősegíti (pl. ekcéma, pikkelysömör)

A napozás hátrányai Sugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolnak ( véredények, idegek ) Károsodás az immunrendszerben Melanóma kialakulása Tartós napozás által létrejönnek: a ráncok a barna öregségi foltok a piros foltok az öregedő bőr

A napozás különösen veszélyes: terhesekre a gyerekekre a fehér bőrűekre

Mesterséges napsütés A nap sugarait télen is pótolhatjuk szolárium használattal, így a barna bőr nemcsak nyáron elérhető. A helytelen szolárium használat azonban hasonlóképpen a túlzott napozáshoz, hosszútávon bőrproblémákhoz vezethet, így érdemes néhány alapszabályt betartani a szoláriumozás során. Legelőször is azt vegyük figyelembe, hogy a szolárium a napnál sokkal erősebb, így képes néhány óra helyett néhány perc alatt barnává varázsolni bennünket vagy leéghetünk. Az UVA és UVB sugarak vezetik a bőr idő előtti öregedését okozó ártalmas dolgok listáját. Aki a barna bőrszín elérése miatt áll a szoláriumcsövek elé, annak gondolnia kell arra, hogy bőre veszít zsír- és nedvességtartalmából. Akik túlzásba viszik a szoláriumozást hamarabb megjelennek bőrükön  barna elszíneződések, és a bőr idő előtti öregedését okozó, mély vonalak és ráncok. Tehát a mértékletesség fontos a szoláriumhasználat közben .

A napozás elleni védekezés napszemüveg Naptejek és napvédő krémek szalmakalap 3 óra utáni napozás

Tévhitek A napbarnított bőr egészséges. A lebarnult bőr véd a napsugárzás ellen. Nem lehet leégni felhős napon. Vízben nem lehet leégni. A téli UV sugárzás nem veszélyes. A napvédő krémek megvédenek, így jóval hosszabb ideig napozhatok. Ha rendszeresen megszakítod a napozást, nem égsz le. Ha nem érzed a nap forró sugarait, nem égsz le.

Köszönöm a figyelmet!