Mire jó a tojás? Tények a tojásról

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Étrend-kiegészítő.
Advertisements

Alap Termékek.
ESÉS MEGELŐZÉS ESÉS MEGELŐZÉS
Formula 2: Multivitamin-komplex
B6 vitamin Horváth Ronald Horváth Ronald. Miben található   Szerepe van a vörösvértestek képződésében, az egészséges bőr, az idegrendszer egészséges.
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Táplálékok, tápanyagok
Testünk építőkövei: A vitaminok
Zsírsavak Növényi/állati eredetű zsírok/olajok fő alkotórészét képező karbonsavak Szénlánca: hosszabb nyílt láncú el nem ágazó telített.
Sertéshús helye az egészséges táplálkozásban
Táplálékok,tápanyagok
senior product manager Wyeth Consumer Healthcare
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
A vitaminok és ásványi sók
Flavon max termékcsalád
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
LifePak Anti-Aging előadó: Carsten R. Smidt, Ph.D., FACN
A tej szerepe az egészséges táplálkozásban
Mese a tejről.
A foszfor egy nemfémes, szilárd kémiai elem.
BIONET ENERGIAKRÉM STANDARDIZÁLT HATÓANYAGTARTALMÚ NÖVÉNYI KIVONATOKKAL.
Reformtáplálkozás.
One Line One Team One Vision USA, 2008 Egészség Anyagi biztonság.
Tápelemek hiánytünetei
Dr.Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztő főorvos BFKH NSZSZ munkatársa
Dr. Boros Szilvia Centrum Sajtótájékoztató Táplálkozási jellemzők Magyarországon, új RDA és az egészséges táplálkozás megvalósulásának előnyei.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
B6 vitamin Raffael Zsolt. Miben található  A B6-vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, naponta több mint százféle feladatot lát el. Elsősorban.
Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka
A-Vitamin Készítette: Pánczél Emiliána, Joó Dóra.
A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
NÖVÉNYI TÁPANYAGOK A TALAJBAN
A kalcium és a magnézium
Egészséges Táplálkozás
Multivitamin és ásványi anyagok EGÉSZSÉG AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Mindannyian szeretnénk egészségesek lenni, és ezt kívánjuk családtagjainknak is. Az új, a szervezet.
Pharmanex BioPhotonic Scanner™
Illóolaj Fehérjék Cukrok Köhőgés Emésztés Ánizs csoki Epe bántalmak.
Lucerna (Medicago sativa)
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
Haj - és körömnövekedés-serkentő tabletta
Táplálkozási ismeretek II.
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
Demjén fürdő by Helga A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket.
Moszatok jelentősége a hétköznapi életben
VITAMINOK.
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
„Vannak akik megélik az esőt, mások csak vizesek lesznek”
Aktív, egészséges életmód
Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi.
Testünk építőkövei – a vitaminok
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
Tápanyagaink.
1 A test kívül és belül Tibai Eszter: június 06.
Világszerte a tyúktojás a legnagyobb mennyiségben forgalmazott étkezési tojás. A tojótyúkok tojástermelése független attól, hogy termékenyítette-e őket.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Réti gyógynövények.
A hasznos kender Cannabis sativa L..
Mikroelemek.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
TIENS FOKHAGYMAOLAJ KAPSZULA.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Mire jó a tojás? Tények a tojásról A diaminta szerkesztésével tervezz egységes külsőt a bemutatódnak (háttérszín, betűtípusok, felsorolásjelek testreszabása stb.). A diákra beszúrt szövegdobozokat, alakzatokat, táblázatokat is formátumozd.

Milyen részekből áll a tojás? héj (10%) fehérje (60%) sárgája (30%) Rajzolj egy félbevágott kemény tojást; helyezd el a három szövegdobozt a rajz körül, és nyilakkal kösd össze a szövegdobozokat a tojás megfelelő részeivel.

Mit takar a jelzés a tojáson? 2004. május 1-jétől a tojásokat kötelező jelölni A héjon található regisztrációs szám első számjegyének jelentése: biotojás 1 szabadtartásos, kifutós tartási rendszer 2 istállózott, de nem ketreces tartás 3 ketreces tartás Készíts egy táblázatot, amelynek első oszlopában a 0, 1, 2, 3 kódszámok állnak, második oszlopában pedig azok jelentése. Ezek a következők: 0: biotojás 1: szabadtartásos, kifutós tartási rendszer 2: istállózott, de nem ketreces tartás 3: ketreces tartás

Mit tartalmaz a tojás? Ásványi anyagok Vitaminok foszfor vas cink kalcium kálium nátrium szelén magnézium Vitaminok C A D E B

Mitől egészséges? foszfor vas cink kalcium Építőanyagot biztosít a fogak és a csontok számára vas Nélkülözhetetlen a hemoglobinképződéshez cink Számos enzim alkotórésze, serkenti az immunrendszer működését kalcium Lehetővé teszi az izmok összehúzódását, szilárdítja a fogakat és a csontokat

Mitől egészséges? A-vitamin D-vitamin E-vitamin B-vitaminok Élénkíti az immunrendszert, segít a bőr szépségét megőrizni, hozzájárul az éles látáshoz D-vitamin Szükséges a csontok ásványianyag-tartalmának megőrzéséhez, javítja az izmok és az ízületek egészségét E-vitamin Semlegesíti a szervezetet károsító szabad gyököket, javítja a szív és az érrendszer működését B-vitaminok Hozzájárulnak az idegrendszer működéséhez, a bőr, haj, körmök egészségéhez Nézz utána az interneten, miért fontosak a felsorolt vitaminok, és az alpontokban röviden (!) fogalmazd meg néhány jótékony hatásukat.