Www.educorb.eu Hámoriné Váczy Zsuzsa. www.educorb.eu Utazó pedagógus A fogalom értelmezése: Az a pedagógus, aki több intézményben, tagintézményben, feladatellátási.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

Hámoriné Váczy Zsuzsa. •Története: 1936-tól szakképzés, flexibilis szakmacsoportos oktatás, a gazdaság, mint megrendelő.
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
Adatszolgáltatási igények kezelése
Munkaerő-piaci program menekültek részére. Foglalkoztatási Munkacsoport Állami költségvetési szervek rendszeres találkozója a menekültek hosszú.
A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
VII. NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS augusztus A pedagógus kollektíva az iskolában, az iskolafejlesztés személyi feltételei dr. Várnai Andrásné.
Alsó-ausztriai alapfokú oktatási intézmények Kiegészítő pedagógiai szolgáltatások.
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
HAT – Oktatáspolitikai kerekasztal március 8. Feladat- és felelősségmegosztás a közoktatásban.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
JUHÁSZ GYULA REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA TIOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési.
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
A gyakorlatvezető mentor
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
Dél-dunántúli Munkaügyi Központ MUNKAERŐ-KERESLETIÉS KÍNÁLATI ELŐREJELZÉSEK HEFOP 1.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése kutatási alkomponens.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
Az új finanszírozási rendszer hatása az intézményfinanszírozásra Drahos Péter – Balogh Miklós.
STRATKOM Kft ÖSSZEFOGLALÓ A SZAKKÉPZÉS IRÁNYAIRÓL ÉS ARÁNYAIRÓL FOLYÓ KUTASOKRÓL ÉS ESZMECSERÉKRŐL Dr. G. Tóth Károly STRATOSZ központi szakképzési koordinátor.
Iskolák határok nélküli együttműködése.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
Képzések finanszírozása SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet Szeged, 2008/2009. I. félév.
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
P E D A G Ó G I A I K A R. Alapképzési (BA) s z a k o k Nappali tagozat SzakKöltségtérítésKépzési idő (félév) Andragógia Ft6 Gyógypedagógia 110.
A szakképzés helyzete Magyarországon
1 A kompetencia alapú oktatás jövője a NFT II. tükrében Debrecen, Február 20. Hámoriné Váczy Zsuzsa, OKM.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
Biztos Kezdet Gyerekházak
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Környezeti nevelés uniós forrásokból
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
A SZAKMAI PEDAGÓGUSKÉPZÉS HELYZETE Tóth Béláné október.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Közoktatás-fejlesztési programok 2007-ben Új Magyarország Fejlesztési Terv Hámoriné Váczy Zsuzsa OKM Balatonfüred, november 14.
A többcélú kistérségi társulás finanszírozási gyakorlata Debrecen, Megyeháza-Árpád terem.
A szakképzés jelene és jövője a KLIK-ben. Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény A szakképzésről szóló évi CLXXXVII.
Iskolai tehetséggondozó tevékenység az online kérdőíves felmérés tükrében Sági Matild.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
Gyermekszegénység elleni program a hevesi kistérségben TÁMOP /
A Felsőoktatási Regisztrációs Központ és a felsőoktatás Bakonyi László, főigazgató.
Nemzetközi és országos koordináció az életpálya- tanácsadás területén szeptember 15. WS5 Borbély-Pecze Tibor Bors, PhD programvezető
Az ápoló tanulók/ hallgatók gyakorlati oktatásának tapasztalatai
Tempus Közalapítvány Balla Ágnes április 23.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Nemzetközi és országos koordináció az életpálya-tanácsadás területén
Készítette: Farkasné Veres Edina
Lorem ipsum.
Előadás másolata:

Hámoriné Váczy Zsuzsa

Utazó pedagógus A fogalom értelmezése: Az a pedagógus, aki több intézményben, tagintézményben, feladatellátási helyen, többfunkciós intézményben, illetve a közoktatási intézményen túl más, akár közművelődési, egészségügyi stb. intézményben is végez rendszeresen oktatási tevékenységet. Munkáltatója lehet egy intézmény, de több intézménytől is lehet „megbízása” valamely feladatok elvégzésére. Leggyakrabban: gyógypedagógus, szaktanár, fejlesztő pedagógus, nyelvtanár, művésztanár, mentortanár stb.

Nemzetközi áttekintés Hagyományosan utazó pedagógus oktatásra berendezkedett közoktatás- szervezés: - USA, Kanada nagyvárosok, mikrotérségek kisiskolái, - EU-ban a kisebb nyelvcsoportok anyanyelvű oktatása, - korszerű munkaerő-gazdálkodás, hatékonyság és takarékosság jegyében mobil pedagógus szolgáltatás, - célnyelvű vagy második, harmadik nyelv oktatása, - migrációs –interkulturális oktatás - szakoktatás – szakoktatók, kis létszámú, ritka szakmák oktatása

Az utazó pedagógusok szerepe a közoktatásban Kistelepülési iskolákban a közoktatási törvénynek megfelelő felsőfokú végzettséggel és szakképzettséggel rendelkező pedagógusok foglalkoztatása biztosítottá válik Kistérségi és intézményi társulási fenntartók esetén, hatékony munkaerő- gazdálkodás biztosítása Alacsony óraszámú tantárgyakat tanító tanárok esetében a kötelező óraszám teljesítése biztosított (pl. készségtárgyak) A gyermekek, tanulók utaztatása elkerülhető a megfelelő színvonalú oktatás helyben biztosításával, az utazó pedagógus foglalkoztatásával A megfelelő végzettséggel és szakképzettséggel rendelkező tanár hiánya pótolható, s az oktatás színvonala is javulhat.

Utazó pedagógus Ausztriában A tanügyi körzetekben a pedagógus körzeti iskolája felelős a pedagógus tanóráinak beosztásáért Az utazó pedagógus a körzeten belül teljesíthet ilyen feladatokat: - hitoktató, -kézműves (gyakorlati) foglalkozás tanár, -tartalék-állományban lévő tanár, -állandó helyettes, - irodalomtanár, szaktanár, akinek a törzsiskolájában túl kevés órája van - gyógypedagógus, stb.

Oktatás több iskolában Igénybevétele különböző típusú iskolákban is lehetséges Pl.: Törzsiskola Hauptschule – 15 óra 6 további óra a Volkschule-ban vagy speciális iskolában Kötelező óraszám = 21 óra

Oktatás több iskolában Útiköltség elszámolása a hónap végén a törzsiskola igazgatóságára (A kilométer mindig a törzsiskolától kiindulva számítandó) Az utazás általában saját gépkocsival történik A hivatalosan megállapított kilométerpénz kerül kifizetésre (jelenleg 0,42 Euro/km)

Utazó pedagógus szolgáltatás Angliában Az oktatók, tanárok munkáltatói lehetnek: Tankerület: vezetés, intézménymenedzsment Intézmény: főállásúak jó része Régiós oktatási, fejlesztési programok Egyéb, oktatással kapcsolatos szektorok (egészségügy, szociális terület, gyerek- és ifjúságvédelem stb.) Közművelődési, kulturális intézmények Igazságügyi intézmények Fentiek közösen

„Utazótanár” szolgáltatások főbb területei Szakoktatók Nyelvtanárok Zenetanárok Művésztanárok Pénzügyi, gazdasági tárgyakat oktatók Idegenforgalom, vendéglátás Gyógypedagógiai szakemberek Esélyegyenlőségi szakemberek Tanulásszervezők Oktatásmenedzsment

Példa: egy intézmény fenntartása és finanszírozása Fenntartó: regionális (önkormányzati) tankerület Finanszírozás (külső): - állami költségvetés - országos programok - pályázati konstrukciók Önálló bevételi források: - külföldi hallgatók - vállalati képzések - egyéb megbízások - tanácsadás - együttműködések

Példa: oktatói ellátottság egy intézményben Állandó, főállású tanár, illetve oktatók száma: kb. 500 Rendszeresen foglalkoztatott félállású, megbízással rendelkező oktatók száma: Alkalmi megbízással rendelkezők száma: kb.500 Utazó (mobil) tanár szolgáltatásban résztvevők száma:

 Helyi szerep: a közép- és emelt szintű szakképzés, felnőttképzési igények kielégítése, szabadidős, interszektorális megrendelések  Mikrotérségi: szak-és felnőttképzés, nem formális, szabadidős, nyelvi képzés, interkulturális programok, képzések  Regionális: felsőoktatás, gazdasági igények, szakirányok szerinti képzés megszervezése, második esély, börtönprogram, tanácsadói tevékenység,  Munkaadói igények kielégítése: vezetőképzés, IKT, szakma stb.  Nemzetközi tevékenység (önálló kezdeményezés): külföldi tanuló, hallgató Az intézmények főbb szolgáltatási célterületei és feladatai

Példa: Egy többcélú intézmény főbb adatai Tanulók, hallgatók száma: Oktatók, tanárok száma: 1500 Feldatellátási helyek száma: 6 Nem oktatói feladatokat ellátó foglalkoztatottak száma: 1950 Kurzusok száma az elmúlt évben:

Egyéb kurzusok, képzések, oktatási formák az intézményben (népszerűségi sorrendben)  Spanyol, francia, német, olasz, japán nyelvoktatás  Tanácsadás  Tánc  Masszázs  Művészet  Ékszer, becslés  Belső építészet-tervezés  Főzés  ESOL  Zene  Fényképezés  Táplálkozás, életmód  Vállalkozás  Webdesign  Újságírás