Tisztelet – dicsőség 3. Miért fontos a tisztelet?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az élet igéje október.
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
Folyamodjatok az Úrhoz,
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
JÉZUS ÉS A HÁZASSÁGTÖRŐ ASSZONY
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
2010. január 24. – Forrás Gyülekezet 1 hónapja: Állj a résre! Bizonyságtételek.
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Ébresztő!.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Boldog 2014-et !.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN IGÉJE MONDJA: „Mert ahogyan az ember derekára csatolja az övet, úgy csatoltam magamhoz Izráel és Júda egész házát - így szól az ÚR -, hogy az én.
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Folyamodjatok az Úrhoz,
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Most Illés napjait éljük,
Uram, Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged, ó, mily jó énnekem. Kérlek, ne menj el tőlem, légy mindig segítségem,  Úgy kívánlak Téged, Istenem!
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Készítette: Jon A. Palmer
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
A BOLDOGSÁG TITKA.
BB Biblia-kör.
Barnett Newman: ( ) Ábrahám olaj, vászon 1949
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
ÁDÁM-ÉVÁS VICCEK click.
Személyiségteszt.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Bibliaolvasás: "Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Jézus és a tízparancsolat
Isten igéje megvilágítja az életünket
Jenin, ide való volt a 10 leprás (Galila és Szamaria) Mindenért adjunk hálát az Úrnak !
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
Így szólt az ÚR igéje Jónáshoz, Amittaj fiához:
Értékeld az elmúlt évet:
Húsvét III vasárnapjaC - év Jn 21,1-19.
Neveld a gyermeked! Efézus 6:1-4.
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Tisztelet – dicsőség 3. Miért fontos a tisztelet? Jon Palmer

Az előző előadásról: Tisztelet – dicsőség – rokon értelmű szavak, azonos gyökerek HÉBER: kabod – súly GÖRÖG : time – érték

Miért olyan fontos a tisztelet? 1. Helyes viszony Isten felé. 2. Tisztelet, dicsőséggel párosítva. 3. Jó dolgod legyen, hosszú élettel.

Ábrahám – Izsák; Ádám – Éva bűneset; Kám – Nóé részegsége Isten törvényei: vetés - aratás, nem személyválogató Ha az Úr áldását, dicsőségét akarod, alázd meg magad Isten előtt! Részesítsd őt előnyben a vélemé-nyeddel szemben Igazi alázat

Péter elhívása Miután abba hagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: "Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!" Simon így felelt: Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat. „Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!”

Péter elhívása – Mi is történt? Péter és társai éppen egy sikertelen éjszakai munka után tisztították egykedvűen a hálójukat Mikor mennek végre haza – gondolhatta Éppen akkor szólította meg Jézus, hogy megengedné-e, hogy használja a hajóját szószékként

Péter elhívása – Mi is történt? Az egész prédikáció alatt Péter fél füllel hallgatta Nem tudta, hogy szkeptikus legyen, vagy teljesen elfogadja azt, amit hall Jézus tekintéllyel és hatalommal parancsolt neki … mit is tudhatna ez a prédikátor a halászásról?

Péter elhívása – Mi is történt? „Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat.” „Péter ezt a dicsőséget látva, rögtön megalázta magát és még sokkal jobban tisztelte az Urat!

Péter reakcióváltozása 1. MESTER/ RABBI megszólítás 2. Felismerte bűnösségét (szkeptikus, kritizáló) 3. Nem méltó arra, hogy Jézus jelenlétében tartózkodjon 4. „Menj el tőlem…”

„Ne félj, ezentúl emberhalász leszel!” Jézus válasza „Ne félj, ezentúl emberhalász leszel!”

A dicsőség mindig a tisztelet után jön, a tisztesség mindig az alázat után. Amikor az Úr szavát a saját, józan érvelésed előtt előnybe részesíted, akkor fogod megtapasztalni az ő elhívásának és vezetésének csodálatos dicsőségét.

Egy visszautasított könyörgés meghallgatása „És ekkor egy kánaáni asszony, aki arról a környékről jött, így kiáltott: "Uram, Dávid Fia! Könyörülj rajtam! Leányomat kegyetlenül gyötri a gonosz lélek!„ "Uram, segíts rajtam!„ "Úgy van, Uram! De …."

Fordulópont Noha Jézus fokozta a visszautasítást, egy nagyon megalázó indoklással, az nem sértődött meg, nem kezdett szitkozódni, visszafeleselni, stb. Tisztelettel válaszolt, vagyis: Uram, mivel tisztellek téged, előnybe részesítem a véleményedet rólam, mint a saját véleményemet magamról.

Tisztelet a tized fizetésében Zsidók 7:1-7 Amikor Ábrahám felismerte, hogy Melkisédek, a magasságos Isten papja, úgy döntött, hogy a zsákmány legjavából fizette a tizedet. Ábel (I. Mózes 4:2-5) elsőszülött bárányokból, a kövérjükből vitt

Tisztelet a tized fizetésében Nem a pénz mennyisége a fontos, vagy a szükség, amit ezzel be lehet tölteni, hanem a tiszteletadás, amit ezáltal bemutatunk.

FONTOS ! ! ! Tizedet nem szabad titokban adni, mert tisztelni csak nyilvánosan és tudatosan lehet valakit. Azt látjuk Ábrahámnál, hogy rögtön ezután a tiszteletadás után megkapta az élete legnagyobb ígéretét és Isten örök szövetséget kötött vele.

Ábrahám rögtön ezután a tiszteletadás után megkapta az élete legnagyobb ígéretét és Isten örök szövetséget kötött vele. A szövetségkötés éppen a legnagyobb áldás, tisztesség, amit valaki tud egy másiknak adni. Összesen 4 ószövetségi szövetség köttetett

Házasság Bemerítkezés Ember-emberrel Első helyen: házastárs …? Házassági évforduló A szövetségkötés (jó esetben) szerelemből történik Bemerítkezés Ember-Istennel Első helyen: Isten Örökre szól Úrvacsora A szövetségkötés a hitből fakadó bemerítkezéskor történik

Kérdések: 1. Előfordult már, hogy a józan eszeddel próbáltál érvelni az Isten világos utasításaival szemben? 2. Átéltél már olyat, hogy egy számodra nagyon fontos imakérésed inkább visszautasításra talált? Hogy reagáltál erre? 3. Eddig milyen lelkülettel fizetted a tizedet, illetve adakoztál? Mindig a zsengédből áldoztál az Úrnak? 4. Miben látod, hogy változásra van szükséged a tisztelettel kapcsolatban?

Service